ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο παρόντας κι οι κομμένοι

Έχει αποχωρήσει από το νησί μας εδώ και τέσσερα χρόνια. Εντούτοις, αποτελεί το... πλησιέστερο δείγμα εκπροσώπησης του κυπριακού ποδοσφαίρου στην τελική φάση του φετινού Euro. Ο λόγος για τον Μάτους Κόζατσικ, ο οποίος θα δώσει το παρών του στα γήπεδα της Γαλλίας ως ο ένας από τους τρεις εκλεκτούς της Σλοβακίας για τη θέση του «άσου».

Ο 32χρονος τερματοφύλακας είχε παίξει σε 50 αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος κι άλλους εφτά στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τη διετία 2010-12, όταν φορούσε τη φανέλα της Ανόρθωσης. Μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Αμμοχώστου και την ένταξή του στη Βικτόρια Πλζεν, η καριέρα του εκτοξεύτηκε. Αποτελώντας τη βασική επιλογή για την υπεράσπιση της εστίας της πιο πετυχημένης ομάδας της Τσεχίας τα τελευταία χρόνια, ο Κόζατσικ πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων μετρώντας 110 συμμετοχές στη λίγκα της χώρας κι άλλες 35 στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (14 στο Τσάμπιονς και 21 στο Γιουρόπα Λιγκ).

Όλα αυτά έφεραν και την καθιέρωσή του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Παρότι μέχρι το 2014 είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του μόλις τέσσερις φορές, πήρε χρίσμα βασικού και στους δέκα αγώνες της προκριματικής φάσης του Euro και, εκτός απροόπτου, θα διατηρήσει το στάτους του και στους αγώνες του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης απέναντι σε Αγγλία, Ρωσία και Ουαλία.

Ο «κομμένος»...
Η επιστροφή του στη «δεύτερη πατρίδα» του συνδυάστηκε με μια γεμάτη σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φορώντας τη φανέλα της Φερεντσβάρος,  έπαιξε σε 30 αγώνες της ουγγρικής λίγκας (όλους ως βασικός) και τέσσερα ματς των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αγωνίστηκε σε επίσης τέσσερις αναμετρήσεις των προκριματικών του Euro, ενόσω, μάλιστα, αποτελούσε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Εντούτοις, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν στον Λεάντρο μια θέση στην 23άδα της Ουγγαρίας για την τελική φάση της διοργάνωσης.

...κι ο αδικημένος (;)
Εντάξει, η θητεία του στο νησί μας ήταν πολύ σύντομη. Αν η καριέρα του δεν ακολουθούσε την πορεία που διαγράφει, πιθανότατα να ήταν ελάχιστοι αυτοί που θα τον θυμούνταν οκτώ χρόνια μετά το πέρασμά του από τη Λεμεσό, ειδικά από τη στιγμή που για την ομάδα του η συγκεκριμένη χρονιά προσφέρεται για... διαγραφή από το μυαλό των οπαδών της. Εντούτοις, το βιογραφικό του Ντάνιελ Καρίσο δεν παύει να περιλαμβάνει τη θητεία του στην ΑΕΛ στο δεύτερο μισό της περιόδου 2007-08, όταν είχε ενταχθεί στους «γαλαζοκίτρινους» με τη μορφή δανεισμού από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πλέον, το παλμαρέ του 27χρονου Πορτογάλου «κοσμούν» τρεις διαδοχικές κατακτήσεις του Γιουρόπα Λιγκ στα ισάριθμα χρόνια που βρίσκεται στη Σεβίλλη, με τον ίδιο να συμμετέχει συνολικά σε 29 αγώνες της διοργάνωσης κι άλλους 64 της ισπανικής Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εντούτοις, τα όσα πέτυχε ο Καρίσο δεν στάθηκαν ικανά να «συγκινήσουν» τους εκάστοτε ομοσπονδιακούς προπονητές των Ιβήρων. Ο Καρίσο έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του μόλις μία φορά και ο Φερνάντο Σάντος δεν έκανε την εξαίρεση, αφήνοντάς τον εκτός της τελικής 23άδας της Πορτογαλίας.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Χάνει 2+1

Χάνει 2+1

Έξτρα τιμωρία για τον Αλεξέι Σπιλέφσκι
 |  HOT SPOT
X
X