ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μίλαν: Απέρριψε το αίτημά της η UEFA και έρχεται αποκλεισμός!

Αντιμέτωπη με αποκλεισμό από την Ευρώπη βρίσκεται η Μίλαν, αφού η UEFA αρνήθηκε τη συμφωνία που πρότειναν οι “ροσονέρι”, εξαιτίας έλλειψης οικονομικών εγγυήσεων από τους Κινέζους ιδιοκτήτες.

Αντιμέτωπη με αποκλεισμό από την Ευρώπη βρίσκεται η Μίλαν, αφού η UEFA αρνήθηκε τη συμφωνία που πρότειναν οι “ροσονέρι”, εξαιτίας έλλειψης οικονομικών εγγυήσεων από τους Κινέζους ιδιοκτήτες.

Η UEFA απέρριψε το αίτημα της Μίλαν για “εθελούσια συμφωνία” που αφορά στο Financial Fair Play, με συνέπεια η συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν να τίθεται εν αμφιβόλω.

Οι “ροσονέρι” είχαν υποβάλει φάκελο 150 σελίδων τον Νοέμβριο στη Νιόν, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έπρεπε να είναι πιο “ελαστική” στον επόμενο έλεγχό της στον σύλλογο και να μην τιμωρηθεί για μη συμμόρφωση στις επιταγές του FFP.

Οι ποινές που επισύρει κάτι τέτοιο φτάνουν ακόμα και στον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που για τον ιταλικό σύλλογο ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, μετά από το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα για μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι. Η Μίλαν προσδοκά στην παρουσία της στο επόμενο Champions League, μέσω της κατάκτησης του Europa League, ώστε να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα για τα άδεια ταμεία της.

Η UEFA επιτρέπει απώλεια της τάξης των 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας στον ισολογισμό κάθε συλλόγου για να του χορηγήσει άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της. Σε περίπτωση που ένας σύλλογος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ωστόσο βρίσκεται σε τέτοια κατεύθυνση, τότε η UEFA αποφεύγει την επιβολή κυρώσεων, παρέχοντας μία “περίοδο χάριτος”.

Σε αυτήν αποσκοπούσε η Μίλαν, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν Πρόεδρος του Ερευνητικού Τμήματος του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου της UEFA, Ιβ Λετέρμ, δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις οικονομικές εγγυήσεις του μεγαλομετόχου Γιονγκχονγκ Λι, ειδικά από τη στιγμή που τον επόμενο Οκτώβριο θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί δάνειο 300.000.000 ευρώ στο αμερικανικό fund “Elliott Management Corporation”.

Η ιδιοκτησία της Μίλαν προσπαθεί να εξασφαλίσει αναχρηματοδότηση του δανείου που είχε εξασφαλίσει από τους Αμερικανούς, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι μετοχές θα περάσουν στο fund στις αρχές της νέας σεζόν.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η UEFA ανακοίνωσε ότι οι Ιταλοί παραμένουν υπό επιτήρηση και σε περίπτωση που δεν βελτιωθούν τα οικονομικά τους, τότε η τιμωρία μοιάζει αναπόφευκτη.

ΜΙΛΑΝ: Τελευταία Ενημέρωση

«Βλέπει» Καράσκο η Μίλαν

«Βλέπει» Καράσκο η Μίλαν

Την περίπτωση του Γιανίκ Καράσκο που αγωνίζεται στην κινέζικη Nτάλιαν Γιφάνγκ εξετάζει η Μίλαν, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα. ...
 |  ΜΙΛΑΝ
X