ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά στον θρόνο της! (pics)

Η Μίλαν επέστρεψε στους τίτλους μετά από 5 άγονα χρόνια, κατακτώντας το ιταλικό Σούπερ Καπ σε ένα συγκλονιστικό τελικό με την Γιουβέντους που κρίθηκε στα πέναλτι!

Πανηγυρίστηκε σαν να πήραν το Champions League. Λογικό! Η Μίλαν δεν είχε κατακτήσει τίποτα από το καλοκαίρι του 2011 και την κατάκτηση (ξανά) του Σούπερ Καπ σε ένα τελικό απέναντι στην Ίντερ στο Πεκίνο!

Τότε, ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ήταν ακόμα παιδί δημοτικού. Τώρα ήταν ο άνθρωπος που επανέφερε την Μίλαν στις επιτυχίες. Ένας 17χρονος Κέρβερος, πάνω στον οποίοι οι «ροσονέρι» χτίζουν το μέλλον τους σε στέρεες βάσεις.

Ο τελικός του ιταλικού Σούπερ Καπ απέναντι στην Γιουβέντους ήταν συγκλονιστικός, κρίθηκε στα πέναλτι (1-1) κι εκεί ο Ντοναρούμα όρθωσε το ανάστημα του για να φέρει ξανά την Μίλαν σε πόντιουμ νικητή. Συμβολική στιγμή που μπορεί να σημαίνει πολλά για το μέλλον.

Κι όμως το ξεκίνημα του τελικού στην Ντόχα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε. Η Γιουβέντους ξεκίνησε αγριεμένη, έπιασε από τον λαιμό την Μίλαν, προηγήθηκε με υπέροχη προβολή του Κιελίνι (17’) και για το πρώτο ημίωρο έπαιζε μονότερμα.

Κάπου εκεί όμως το ματσάκι γύρισε. Μία υπέροχη φαλτσαριστή κεφαλιά του Μποναβεντούρα στην πρώτη κατεβασιά της Μίλαν έφερε το 1-1 (38’) και μαζί γύρισε και η ψυχολογία.

Οι παίκτες του Μοντέλα κυριάρχησαν στην επανάληψη και είχαν την ευκαιρία να πάρουν το τρόπαιο από την κανονική διάρκεια, όμως ο Ρομανιόλι σημάδεψε το δοκάρι (55’) με τον Ντοναρούμα να σταματάει όλες τις επιθετικές ενέργειες των παικτών του Αλέγκρι που απειλούσαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.

Το 1-1 δεν έσπασε ούτε με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μπάκα σε κενή εστία στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ούτε με το σωστά ακυρωθέν (οφσάιντ) γκολ του Εβρά και ο τελικός πήγε στα πέναλτι.

Εκεί, ο Μπουφόν έκανε την πρώτη απόκρουση σε εκτέλεση του Λαπαντούλα, όμως ο Μάντζουκιτς σημάδεψε το δοκάρι, ο Ντομαρούμα «ψάρεψε» τον Ντιμπάλα, με τον Πάσαλιτς να χαρίζει στους «ροσονέρι» το τρόπαιο με την τελευταία του εύστοχη εκτέλεση.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μαρκίζιο    1-0

Λαπαντούλα    Απόκρουση Μπουφόν

Μάντζουκιτς    Δοκάρι

Μποναβεντούρα    1-1

Ιγκουαΐν    2-1

Κούτσκα    2-2

Κεντίρα    3-2

Σούσο    3-3

Ντιμπάλα    Απόκρουση Ντοναρούμα

Πάσαλιτς    3-4

ΜΙΛΑΝ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X