ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξανά...Μίλαν με στοιχεία(vid)

Μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη πήρε η Μίλαν στον εντός έδρας αγώνα με την Κροτόνε και με αυτήν έφτασε στις 10 στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Μετά από μερικά χρόνια ανυποληψίας, οι «Ροσσονέρι» δείχνουν να ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους και αν γίνουν οι συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν οι αριθμοί το «φωνάζουν».

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στις τέσσερις προηγούμενες σεζόν, η Μίλαν χρειάστηκε πάνω από 20 αγωνιστικές για να καταφέρει να πετύχει τη δέκατη της νίκη στο πρωτάθλημα!

Πέρσι χρειάστηκαν 22 αγώνες, το 2014-15 29, το 2013-14 30 και το 2012-13 21 παιχνίδια για να γίνει διψήφιος ο αριθμός νικών της ομάδας που φέτος με τον Μοντέλα στον πάγκο προσπαθεί να επανέλθει στα ψηλά δώματα αρχικά της Σέριε Α και ακολούθως να επιστρέψει στο τσάμπιονς λιγκ.

Αν δε κάνουμε τις συγκρίσεις με βαθμολογία 15 αγωνιστικών, τα νούμερα είναι αντιστοίχως ενδεικτικά της φετινής βελτίωσης. Την προηγούμενη διετία στη 15η αγωνιστική η Μίλαν είχε 24 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από τους φετινούς 32. Το 2014 είχε μόλις 18 και το 2012-13 21! Ακόμα και τη σεζόν 2011-12 που είχε ακόμα αστέρια όπως οι Ιμπραήμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα και Σέντορφ στις τάξεις της, είχε στη 15η αγωνιστική 31 βαθμούς και εννιά νίκες.

Για να βρούμε καλύτερο απολογισμό στα 15 πρώτα παιχνίδια, πρέπει να πάμε πίσω στην περίοδο 2010-11 όπου είχαν καταγραφεί επίσης 10 νίκες αλλά 33 βαθμοί. Η σεζόν εκείνη βρήκε τη Μίλαν πρωταθλήτρια Ιταλίας. Στη 15η αγωνιστική ήταν πρώτη στο +3 από τη δεύτερη Λάτσιο ενώ φέτος είναι ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με τη Ρόμα και στο -4 από την πρώτη Γιουβέντους.

Απολογισμό ίδιο ή καλύτερο από τους φετινούς 32 βαθμούς στα πρώτα 15 παιχνίδια, η Μίλαν έχει καταφέρει να κάνει μόλις σε τέσσερις ακόμα σεζόν την τελευταία εικοσαετία. Πέραν του 2010-11 που σημειώσαμε πιο πάνω, έγινε και τις περιόδους 2002-03 (33 βαθμοί), 2004-05 (34 βαθμοί) και 2003-04 (36 βαθμοί). Στις χρονιές αυτές τερμάτισε πρωταθλήτρια το 2004, δεύτερη το 2005 και τρίτη το 2003 σε χρονιά που κατέκτησε το τσάμπιονς λιγκ.

Τα νούμερα δείχνουν πως όταν είχε τέτοιο απολογισμό στα πρώτα 15 παιχνίδια της, η Μίλαν δεν έπεσε ποτέ κάτω από την τρίτη θέση που είναι και ο φετινός φιλόδοξος στόχος της. Βεβαίως οι χρονιές που αναφερόμαστε, ήταν εποχές που η Μίλαν είχε από τα καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης γεμάτο αστέρια, ενώ φέτος δεν υπάρχει κανένας παίκτης που μπορείς να τον πεις πρωτοκλασάτο. Αντίθετα, έχει μια από τις πιο νεανικές ενδεκάδες που είχε ποτέ και για αυτό η αριθμητική, και μόνο προς το παρόν, σύγκριση της φετινής ομάδας με τις μεγάλες του παρελθόντος αποτελεί παράσημο για τον Βιτσέντζο Μοντέλα και τους παίκτες του. 

Οι οιωνοί είναι άριστοι και μετά από αρκετά χρόνια οι θαμώνες του «Σαν Σίρο» έχουν σε κάτι να ελπίζουν. Το αμέσως επομενο ματς, είναι ένα πολύ γερό τεστ εκτός έδρας απέναντι στη Ρόμα. Γήπεδο στο οποίο η Μίλαν μετρά μόλις μια νίκη τα τελευταία 11 χρόνια.

Μετά τους αριθμούς, να μιλήσει και η εικόνα. Δείτε ένα βίντεο με τα κατορθώματα του κορυφαίου παίκτη της Μίλαν ως τώρα στη σεζόν Σούσο. Παίκτης που ήταν στα αζήτητα της Λίβερπουλ, δεν τον πίστεψε κανείς στη Μίλαν για ενάμιση χρόνο, όμως με τον Μοντέλα κάνει εντυπωσιακά πράγματα στο γήπεδο. Απολαύστε τον:

ΜΙΛΑΝ: Τελευταία Ενημέρωση