ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμφύλιος πόλεμος στην Ιντερ!

Οι φανατικοί οπαδοί της Ιντερ έγιναν έξαλλοι με τα όσα τους καταλογίζει ο Ικάρντι στην αυτοβιογραφία του και εκδήλωσαν τον θυμό τους με υβριστικό πανό κατά του.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Ιντερ. Οι «νερατζούρι» έξι χρόνια μετά το ιστορικό τρεμπλ υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Προπονητές και παίκτες περνάνε και φεύγουν χωρίς να... ακουμπήσουν παρά την αλλαγή της ιδιοκτησίας του συλλόγου, που πέρασε σε κινέζικα χέρια.

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ ανέλαβε το «τιμόνι» μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν και γλίτωσε την απόλυση χάρη στη νίκη επί της Γιουβέντους πριν από μερικές εβδομάδες.

Μοναδική «όαση» στο χάος που βρίσκεται αυτή την στιγμή η Ιντερ, αποτελεί ή μάλλον αποτελούσε ο αρχηγός Μαύρο Ικάρντι. Ο Αργεντινός στράικερ έχει πετύχει 6 έξι γκολ μέχρι στιγμής, αλλά το απόγευμα της Κυριακής έγινε το «μαύρο πρόβατο» για τους ultras της Ιντερ, οι οποίοι ανήρτησαν υβριστικό πανό στο πέταλο του «Τζιουσέπε Μεάτσα» όπου κάθονται κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κάλιαρι. Οι «νερατζούρι» ηττήθηκαν με 2-1 και ο Ικάρντι αστόχησε σε πέναλτι ενώ το πέναλτι το ματς ήταν στο 0-0...

«Χρησιμοποίησες ένα παιδάκι για να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου και μας πετάς λάσπη... Δεν είσαι άνδρας... είσαι ένα άθλιο κομμάτι σκ***α», έγραφε το πανό...
Ο λόγος που οι ultras της Ιντερ είναι εξαγριωμένοι με τον Ικάρντι, είναι η αυτοβιογραφία του Αργεντινού. Σε μια παράγραφο, ο Αργεντινός στράικερ περιγράφει ένα περιστατικό ανάμεσα στον ίδιο, τον Φρέντι Γκουαρίν και τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ομάδας που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2015.

Μετά την εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Σασουόλο, οι οπαδοί κάλεσαν τους παίκτες προς το πλευρό τους. Αρκετοί παίκτες τους πέταξαν τις φανέλες ως «δώρο», αλλά οι αγανακτισμένοι οπαδοί τους τις πέταξαν πίσω.

«Είμαι θυμωμένος γιατί έπαιξα πολύ λίγο. Οι οπαδοί αρχίζουν να φωνάζουν: Μας καλούν να πάμε προς τη θύρα που βρίσκονται. Βρίσκω το κουράγιο να τους αντιμετωπίσω, μαζί με τον Γκουαρίν», γράφει ο Ικάρντι στο βιβλίο του, «Sempre Avanti» (σ.σ Πάντα Μπροστά), που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα. «Καθώς πλησιάζω, με βρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο. Πάνω στα συρματοπλέγματα είναι ένα παιδάκι που με φωνάζει. Θέλει τη φανέλα μου».

«Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, θα μπορούσε να ήταν ο γιός μου. Βγάζω τη φανέλα και το σορτς μου και του τα πετάω για δώρο. Το παιδάκι είναι στο έβδομο ουρανό και είμαι χαρούμενος που το βλέπω τόσο ευτυχισμένο.

Ενας από τους αρχηγούς των ultras πηδάει πάνω του και του παίρνει τη φανέλα και την πετάει πίσω σε μένα. Τότε, άρχισα να τον προσβάλω: ‘Ρε σκ***ο, φέρεσαι τόσο αλαζονικά σε ένα μικρό παιδάκι για να κάνεις τον μάγκα στους υπόλοιπους ultras; Νομίζεις πως είσαι σκληρός;’.

«Στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες μου με αποκάλεσαν ήρωα, γιατί κανείς δεν τα είχε βάλει μ’ αυτόν τον τρόπο με κάποιο από τους αρχηγούς των φανατικών».

Ωστόσο, οι οπαδοί της Curva Nord εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία περιγράφουν εντελώς διαφορετικά το εν λόγω περιστατικό και όπου δηλώνουν αηδιασμένοι με την εκδοχή του Ικάρντι.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε εκείνη τη μέρα όταν ένας συμπαίκτης του τον τράβηξε από το σβέρκο απαιτώντας λιγότερη αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στο λαό της Ιντερ. Είναι ελεεινό να διαβάζεις τέτοια πράγματα για μας. Στο βιβλίο του γράφει: ‘Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω όλους έναν έναν. Πόσοι είναι εκεί; 50, 100, 200; Οκ. Θα φέρω 100 εγκληματίες από την Αργεντινή που θα τους σκοτώσουν επιτόπου, μετά θα δούμε’.
«Λέει πως βοηθά μικρά παιδάκια, και ανακαλύπτει ένα περιστατικό που δεν έγινε ποτέ για να φάνει ανώτερος μας, μολονότι είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο πως είμαστε οι μοναδικοί οπαδοί που βοηθούν τα παιδιά να σχεδιάζουν τα κορεό στις κερκίδες.

Είσαι τελειωμένος για μας. ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΩΝΙΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. Ναι, αυτό απαιτούμε».

Λίγο πριν την σέντρα του αγώνα με την Κάλιαρι, ο Ικάρντι απάντησε στους ultras με μήνυμα του στο Instagram, στο οποίο εκφράζει την «απογοήτευσή» του και εξηγεί πως τα σχόλια για τους εγκληματίες από την Αργεντινή έγιναν μετά από απειλές που δέχτηκε η οικογένεια του.

«Στη βιογραφία μου, γράφω επίσης πως ‘χρησιμοποίησα απειλές προς τους οπαδούς και πως ήταν λάθος μου. Είμαι απογοητευμένος. Απογοητευμένος με το χάος που προκλήθηκε. Απλά θυμήθηκα ένα περιστατικό. Εάν είχα έστω και λίγο μυαλό, φυσικά και δεν θα ρίσκαρα να προσβάλω την Curva. Δεν ήθελα να προσβάλω ή να θίξω κανένα.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ιντερ, είναι η εκπλήρωση των παιδικών μου ετών, η χαρά που έδωσα πρώτα στην οικογένεια μου και στην συνέχεια στον εαυτό μου. Εσάς ψάχνω κάθε Κυριακή όταν πετυχαίνω γκολ, την αγκαλιά σας ζητώ, γιατί αγαπώ την Ιντερ».

Από ότι φάνηκε με το πανό, οι οπαδοί δεν έδωσαν συγχωροχάρτι στον Ικάρντι. Μάλιστα, ο πρώην αρχηγός της Ιντερ και νυν αντιπρόεδρος της, Χαβιέρ Ζανέτι σε συνέντευξη του πριν τον αγώνα με την Κάλιαρι εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις ενέργειες του παίκτη.

«Δυστυχώς πρέπει να αναλάβουμε δράση και να πάρουμε μέτρα. Οι οπαδοί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, μας ακολουθούν παντού και πάντα οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την συμπεριφορά από ένα άτομο που εργάζεται στον σύλλογό μας. Μετά το ματς θα καθίσουμε να μιλήσουμε και να δούμε τι θα γίνει.

Θα δούμε εάν θα του αφαιρέσουμε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά αυτό δεν αφορά μονάχα τον Ικάρντι αλλά όλους όσους εμπλέκονται στον σύλλογο. Η συμπεριφορά του καθενός πρέπει να συνάδει με τις αξίες της ιστορίας της Ιντερ».

Να σημειωθεί πως όταν ο Ικάρντι αστόχησε στο πέναλτι στο 25’, οι οπαδοί της Ιντερ ξέσπασαν όχι σε αποδοκιμασίες αλλά σε επευφημίες! Όλα συνηγορούν πως ο Μάουρο Ικάρντι από το «χρυσό παιδί» της Ιντερ εντός γηπέδου, θα βρει σοβαρούς μπελάδες για την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά από τη διοίκηση, ενώ ήδη αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» για τους οπαδούς της ομάδας.

 

ΙΝΤΕΡ: Τελευταία Ενημέρωση