ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η τωρινή Γιουβέντους είναι καλύτερη από αυτή του 1996»

Ο παλιός θρύλος της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, μίλησε για τον τελικό του Champions League, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, στο Κάρντιφ.

Ο Ιταλός τόνισε ότι η ομάδα του Αλέγκρι είναι πολύ πιο δυνατή από εκείνη που κατέκτησε τον τίτλο το 1996, τον τελευταίο για τη «Μεγάλη Κυρία». Τις ομοιότητες και τις συμπτώσεις του παρελθόντος με το παρόν ανέφερε ο Ντελ Πιέρο.

«Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στη νίκη του ’96 και το Κάρντιφ. Όπως και φέτος, τότε είχαμε φτάσει στον τελικό αποκλείοντας μία ισπανική ομάδα στα προημιτελικά, μία γαλιική στον επόμενο γύρο και τον Άγιαξ στον τελικό, που επίσης υπερασπιζόταν τον τίτλο όπως η Ρεάλ τώρα.

Πάντως υπάρχουν και αρνητικές συμπτώσεις. Έχω χάσει τρεις τελικούς το 1997, 1998 και 2003 και πάντα αφότου είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους έχει σηκώσει το Champions League το 1985 και 1996, δηλαδή σε σεζόν που της είχε ξεφύγει το σκουντέτο, όμως η ομάδα του Αλέγκρι μπορεί να ξεπεράσει τέτοιες αναφορές του παρελθόντος. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κερδίσει έξι συνεχόμενους τίτλους στην Ιταλία. Είναι μια «Κυρία» που ξέρει να παλεύει σημαντικές μάχες. Πάντως παραδέχομαι ότι η Ρεάλ γνωρίζει καλύτερα την ατμόσφαιρα του Champions League, μιας και είναι ο τρίτος τελικός τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Πάντως, σύμφωνα με τον Ντελ Πιέρο, η τωρινή Γιουβέντους είναι καλύτερη από εκείνη του 1996, πρωταθλήτρια Ευρώπης, της οποίας ήταν μέλος.

«Η Γιούβε του 1996 δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή, τότε είχαμε κερδίσει λίγα. Η δική μας έκρηξη ήταν μια έκπληξη. Στο παρόν, όλα είναι διαφορετικά, μιας και υπάρχει μία σταθερή συνέχεια επιτυχιών».

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X