ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σώθηκε η Κροτόνε, «κηδεία» για Έμπολι

Νίκη-χρυσάφι (3-1) πέτυχε η Κροτόνε επί της Λάτσιο με την οποία σφράγισε την παραμονή της στην Serie A, προσπερνώντας την Έμπολι που με το 2-1 από την Παλέρμο υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

Η νίκη των μεν με 3-1 επί της Λάτσιο που τερμάτισε στην πέμπτη θέση και δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Αταλάντα από την Γιουβέντους, της χάρισε την παραμονή στην πρώτη κατηγορία σε συνδυασμό με την ήττα της Έμπολι από την Παλέρμο με 2-1, που την… τράβηξε στη δεύτερη κατηγορία.

Η Κροτόνε είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης με τους Ρωμαίους σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκειά της και ουσιαστικά αγχώθηκε μόνο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όπου μείωσαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά από το 42’ και μετά όπου έμεινε με δέκα παίκτες η Λάτσιο λόγω δεύτερης κίτρινης του Μπάστος, ουσιαστικά ανέκτησε και πάλι τα ηνία και ειδικά από το 60’ και μετά όταν έγινε το 3-1.

Η Έμπολι παράλληλα, που είχε την κατάσταση στα χέρια της, αφού αν νικούσε δεν την ενδιέφερε το άλλο ματς, δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό στο ματς με τους Σικελούς που είχαν ήδη υποβιβαστεί, αφού με το φινάλε που έκαναν στην αναμέτρηση γκρέμισαν σχεδόν τα πάντα μέσα σε περίπου δέκα λεπτά (76’-84’), όπου δέχθηκαν δύο γκολ. Το παιχνίδι απέκτησε ζωή προς το τέλος, όταν ο Κρούνιτς μείωσε σε 2-1, αλλά και πάλι δεν επανέφερε και πάλι την υπόθεση παραμονή στα χέρια της.

Ξέσπασε πάνω στην Ουντινέζε η Ίντερ. Πραγματοποιώντας ολοκληρωτική εμφάνιση, οι αδιάφοροι βαθμολογικά «νερατζούρι» ισοπέδωσαν (5-2) τον αντίπαλό τους, που επίσης δεν είχε επί της ουσίας κάποιο κίνητρο στο ματς. Δύο γκολ σημείωσε ο Έντερ και από ένα Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, ενώ ο Άνζελα σημείωσε αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους και το γκολ της τιμής το οποίο ήταν και πανέμορφο (σουτ έξω από την περιοχή) ο Μπάλιτς στο 76ο λεπτό. Στον πάγκο ήταν ο Ορέστης Καρνέζης.

Γκολ και θέαμα στο Τορίνο-Σασουόλο, που δεν υπήρχε το άγχος και η πίεση για βαθμούς, καθώς οι δύο ομάδες δεν κυνηγούσαν κάτι και δεν κινδύνευαν για κάτι. Η «γκρανάτα» τερμάτισε με αυτόν τον τρόπο στην ένατη θέση και η αντίπαλός της στη δωδέκατη.

Από έναν βαθμό πήραν Φιορεντίνα και Πεσκάρα από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς, παρότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 (15’, 65’) και έπαιξαν με παίκτη περισσότερο από το 38’ και μετά, τελικά λύγισαν στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιχρόνου και ισοφαρίστηκαν από τους «βιόλα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/5

Αταλάντα- Κιέβιο Βερόνα 1-0
(52' Γκόμες)
Μπολόνια- Γιουβέντους 1-2
(52' Ταϊντέρ - 70' Ντιμπάλα, 92' Κιν)

Κυριακή 28/5

Κάλιαρι- Μίλαν 2-1
(17' Πέδρο, 90' + 3' Πιζακάνε-72' Λαπαντούλα πεν.)

Ρόμα-Τζένοα 3-2
(10' Τζέκο, 74' Ντε Ρόσι, 90' Περότι-3' Πελέγκρι, 79' Λάζοβιτς)

Σαμπντόρια- Νάπολι 2-4
(50' Κουαλιαρέλα, 90' Άλβαρες-36' Μέρτενς, 42' Ινσίνιε, 49' Χάμσικ, 65' Καγιεχόν)

Κροτόνε- Λάτσιο 3-1
Φιορεντίνα- Πεσκάρα 2-2
Ίντερ- Ουντινέζε 5-2
Παλέρμο- Έμπολι 2-1
Τορίνο- Σασουόλο 5-3

Σέριε Α: Τελευταία Ενημέρωση