ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντι Κάνιο: «Δεν είμαι ρατσιστής όμως συμπαθώ τον Μουσολίνι»

Μια φασιστική χειρονομία στα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο είχε προκαλέσει κατακραυγή για τον Πάολο Ντι Κάνιο, ενώ ένα ανάλογο τατού στοίχισε την απόλυσή του από τη θέση του αναλυτικά στο Sky Sports. Ο ίδιος σε συνέντευξή του αποποιείται την ταμπέλα του φασίστα, αλλά μπερδεύει με τις απόψεις του.

«Ήταν καλοκαίρι, φορούσα κοντομάνικο και φάνηκε το τατού. Αν φορούσα κοστούμι δεν θα είχε γίνει τίποτα. Μου επιτέθηκε πολύς κόσμος από τα social media, ένιωσα σαν λεπρός. Μπορεί ο καθένας να νιώθει προσβεβλημένος από αυτά τα τατού και το Sky Sports έχει το δικαίωμα να μη θέλει να συνδέεται με τέτοια σύμβολα. Ακόμη και σήμερα πληρώνω τις συνέπειες», είπε για την απόλυσή του.

«Η φασιστική χειρονομία που είχα κάνει είναι το πράγμα για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στην καριέρα μου. Ήταν ανόητο από μέρους μου να κάνει μια πολιτική χειρονομία σε έναν αγώνα. Δεν έπρεπε να το κάνω. Ο αθλητισμός πρέπει να μένει μακριά από ορισμένα πράγματα. Στις επόμενες ομάδες μου το έκανα ξανά, αλλά ως αντίδραση στους οπαδούς που μου πετούσαν αντικείμενα, με έβριζαν και με απειλούσαν», πρόσθεσε.

Όσο για τις πεποιθήσεις του; «Θέλω να αποφύγω τις ταμπέλες. Αν με ρωτήσετε, ο αντισημιτισμός και η υποστήριξη των ιδεών του Χίτλερ με ανατριχιάζουν. Δεν είμαι ρατσιστής. Πιστεύω πάντως στη δεξιά. Ο Μουσολίνι έκανε κάποια καλά πράγματα, αλλά από τη στιγμή που ακολούθησε τον Χίτλερ όλα τελείωσαν. Έκανα το τατού αυτό γιατί για μένα ο Μουσολίνι αντιπροσώπευε μια κοινωνία με κανόνες, που όλοι σέβονται, με αγάπη και πατριωτική περηφάνια. Είναι πράγματα που θέλω για την πατρίδα μου, αλλά δεν τα βλέπω ακόμη και σήμερα».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να κατανοήσει ο κόσμος το σκεπτικό του και να μην τον «σταυρώνει». «Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει τις απόψεις μου, να μου δώσει μια ευκαιρία και να καταλάβει ποιος είμαι. Δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον να με πιστέψει, ξέρω πως υπάρχουν κάποιες ταμπέλες που δεν φεύγουν ποτέ».

sport-fm.gr

Σέριε Α: Τελευταία Ενημέρωση