ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπάρσα πιέζει, Ρεάλ αντέχει!

Η Μπαρσελόνα έκανε το καθήκον της με το διπλό επί της Λας Πάλμας με 4-1, όμως η Ρεάλ έδειξε έτοιμη για τον «τελικό» με τη Θέλτα με τη νίκη με το ίδιος σκορ επί της Σεβίλλης. Έλαμψαν Νειμάρ και Κριστιάνο.

Ουσιαστικά, δεν άλλαξε κάτι στη μάχη του τίτλου με τις δυο ομάδες να έχουν από 87 βαθμούς και τη Ρεάλ να θέλει τέσσερις βαθμούς στα δυο ματς που της έμειναν για να πάρει το πρωτάθλημα.

Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Νάτσο στο 10’ με εκτέλεση φάουλ που ναι μεν δεν θεωρείται πως παραβιάζει κάποιον κανονισμό, όμως το χτύπησε πριν καν καταλάβουν οι της Σεβίλλης τι έγινε. Οι Ανδαλουσιάνοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όμως το γκολ μέτρησε. Η Σεβίλλη είχε μετά δοκάρι με τον Γιόβετις να ισοφαρίσει, όμως στο 23’ ο Κριστιάνο έγραψε το 2-0. Τα χρειάστηκε για τα καλά βέβαια μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως ο Νάβας καθάρισε για όλους σταματώντας τους παίκτες του Σαμπάολι.

Τελικά το γκολ της η Σεβίλλη το βρήκε με υπέροχο πλασέ του Γιόβετιτς στο 49’ και άγχωσε το σχεδόν κατάμεστο Μπερναμπέου, όμως ουσιαστικά αυτό έγινε μέχρι να κάνει αλλαγές με είσοδο βασικών ο Ζιντάν. Κασεμίρο και Μόντριτς μπήκαν, η Ρεάλ άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και τελικά καθάρισε το ματς με τη βολίδα του Κριστιάνο στο 78’ και το πλασέ του Κρόος στο 84’.

Στα Κανάρια Νησιά, η Μπαρσελόνα μπήκε νωθρά στο γήπεδο όμως χρειάστηκε ένα δίλεπτο ξέσπασμα για να καθαρίσει. Ο Σουάρεζ έδωσε έτοιμο γκολ στον Νειμάρ στο 25’ και ο Βραζιλιάνος ανταπέδωσε στο 27’. Παρόλα αυτά ο… ύπνος της Μπάρσα συνεχίστηκε και στο 63’ ο Μπίκας μετά από αντεπίθεση μείωσε. Χωρίς κάτι παραπάνω όμως, αφού ο Νειμάρ με δυο ακόμα γκολ, με κεφαλιά και υπέροχο πλασέ, στο 67’ και το 71’ τελείωσε τη δουλειά.

Στα άλλα αποτελέσματα, προέκυψε το φινάλε της μάχης της ουράς αφού η Σπόρτινγκ Χιχόν επικράτησε μεν 1-0 της Ειμπάρ αλλά έπεσε γιατί η Λα Κορούνια πήρε «χρυσό» βαθμό στην έδρα της Βιγιαρεάλ με 0-0. Επίσης, η Ατλέτικο με το 1-1 εκτός με τη Μπέτις καθάρισε οριστικά την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το τσάμπιονς λιγκ.

Για την κούρσα της Ευρώπης, η Μπιλμπάο έμεινε στο 1-1 εντός με Λεγανές και η Σοσιεδάδ στο 2-2 με τη Μάλαγα και δεν άνοιξαν το «δώρο» της Βιγιαρεάλ. Στους 64 η Βιγιαρεάλ, από 63 οι δυο τους.

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση