ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η φανέλα της Ρεάλ αξίζει 1 δισ.

Το Spiegel αποκαλύπτει λεπτομέρειες της συμφωνίας της Ρεάλ με την Adidas και τα ποσά που προβλέπονται να εισπράξει η «βασίλισσα» προκαλούν ίλιγγο.

Τους όρους της συμφωνίας της Ρεάλ με την Adidas αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel και τα ποσά που προβλέπεται να εισπράξει η «βασίλισσα» είναι εξωπραγματικά.

Το deal είναι δεκαετούς διάρκειας, τέθηκε σε ισχύ το 2015 και ολοκληρώνεται 2024. Για κάθε χρόνο συμβολαίου ο σύλλογος της Μαδρίτης εισπράττει «παγίως» 70 εκατ. ευρώ, αλλά και το 22,5% των πωλήσεων από τα επίσημα προϊόντα της ομάδας με την επωνυμία της γερμανικής εταιρείας, που υπολογίζεται σε πάνω από 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Το συμβόλαιο προβλέπει επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ για τη Ρεάλ ως μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος και άλλα 5 εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του Champions League. Εφόσον, λοιπόν, η «βασίλισσα» σηκώσει φέτος τα δύο τρόπαια θα βάλει στα ταμεία της από την Adidas περίπου 107,5 εκατ. ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο συμβόλαιο της Ρεάλ με την Adidas, που ήταν σε ισχύ από το 2011 μέχρι το 2015, προέβλεπε «πάγια» αποζημίωση 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X