ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Το blackjack της Μαδρίτης

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ένα ακόμα πετράδι στο στέμμα της ως «Βασίλισσα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πρόσθεσε η Ρεάλ Μαδρίτης στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, αφού μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο παραπάνω από όσο κανείς θα περίμενε όμως έκανε και αυτό το τρόπαιο δικό της.

Με το 4-2 που επικράτησε στην παράταση κέρδισε για δεύτερη φορά αυτόν τον τίτλο και παράλληλα πέρασε στην πρώτη θέση της λίστας με τις ομάδες με τα περισσότερα διεθνή τρόπαια στο παλμαρές τους.

Αυτό ήταν το 21ο διεθνές τρόπαιο για τους «Λευκούς» της Μαδρίτης, που τους φέρνουν μόνους πρώτους μπροστά από την αιώνια αντίπαλό τους Μπαρσελόνα και την Αλ Αχλί της Αιγύπτου που έχουν από 20. Πιο πίσω η Μίλαν με τη Μπόκα Τζούνιορς που έχουν από 18. Η Μπόκα είναι η πρώτη δύναμη της Νότιας Αμερικής σε διεθνείς τίτλους.

Πιο αναλυτικά, οι Μαδριλένοι κατέκτησαν δυο μουντιάλ συλλόγων, τρία διηπειρωτικά, 11 κύπελλα πρωταθλητριών, δυο κύπελλα ΟΥΕΦΑ και τρία σούπερ καπ Ευρώπης. Σε αυτά, προστίθενται 32 πρωταθλήματα, 19 κύπελλα και εννιά σούπερ καπ Ισπανίας καθώς και ένα λιγκ καπ, διοργάνωση που δεν υπάρχει πια.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως Ισπανικές ομάδες έχουν κατακτήσει τα τελευταία 12 διεθνή τρόπαια που διοργάνωσαν FIFA και UEFA! Η  Ρεάλ από δυο τσάμπιονς λιγκ, σούπερ καπ Ευρώπης και μουντιάλ συλλόγων, η Μπαρσελόνα από ένα και η Σεβίλλη τρία Europa. Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω!

Υ.Γ.: Στην επίσημη καταγραφή των διεθνών τίτλων τους, Ρεάλ, Μπαρσελόνα και Μίλαν αναφέρουν και από δυο Copa Latina. Η διοργάνωση αυτή θεωρείται από πολλούς προπομπός του κυπέλλου πρωταθλητριών και συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας. Για σκοπούς σύγκρισης με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες όμως δεν το καταγράφουμε αφού δεν ήταν πανευρωπαϊκός τίτλος.

Υ.Γ.: Η Ρεάλ όταν ιδρύθηκε ήταν σκέτο Μαδρίτη, εξ ου και η αναφορά στον τίτλο μας. Το Ρεάλ, καθώς και το στέμμα στο σήμα, εισήχθηκε το 1920 ως τίτλοι τιμής από το Βασιλιά Αφόνσο τον 13ο.

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση

FRANCE FOOTBALL: Ζήτησε Μανέ ο Ζιντάν

FRANCE FOOTBALL: Ζήτησε Μανέ ο Ζιντάν

Πως και πως περιμένουν το προσεχές καλοκαίρι στην Μαδρίτη, με την Ρεάλ στην δεύτερη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν να ετοιμάζεται ...
 |  ΡΕΑΛ
X