ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πίστη στον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα»

Παραδέχθηκε ότι θα τρέμει τις συνεντεύξεις Τύπου του μετά το κάθε ένα αγώνα λόγω της πίεσης που υπάρχει αλλά στην πρώτη του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα τόλμησε να πει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμμονή στην διατήρηση του συστήματος στο 4-3-3 το οποίο υιοθετείται στην Καταλανική ομάδα από τις ακαδημίες.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φρόντισε από την πρώτη στιγμή, στην παρουσίασή του ως τεχνικός της «Μπάρτσα» να ξεκαθαρίσει πως στόχος είναι η επιτυχία της ομάδας αλλά όχι με εμμονές.

Βέβαια, νωρίτερα είχε φροντίσει να υπογραμμίσει ότι το σήμα κατατεθέν της Μπαρτσελόνα, ο τρόπος παιχνιδιού είναι κάτι που του αρέσει, και πρόκειται όχι μόνο να το διατηρήσει αλλά να προσπαθήσει να το αναπτύξει περισσότερο.

«Γνωρίζω καλά πως είναι ο τρόπος παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Περισσότερο μέσω του άξονα και με αρκετούς συνδυασμούς όσον αφορά το σύστημα δεν πιστεύω ότι είναι κάτι το τόσο σημαντικό. Το στιλ παιχνιδιού το ξέρω. Πρέπει να το διατηρήσουμε και υιοθετήσουμε και πάλι όπως ήταν. Ωστόσο, η σκέψη μου είναι να εμβαθύνουμε σε αυτό, να δώσουμε περισσότερή βάση σε αυτό και να το βελτιώσουμε», τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και συνέχισε:

«Αυτό που θέλω και αυτό που μου αρέσει είναι να βελτιώσω τους παίκτες, να δημιουργήσω ένα έντονο ομαδικό πνεύμα και να έχουμε αποτελέσματα. Με τον καιρό θα δείτε αυτό που σκέφτομαι στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ερωτήθηκε σχετικά τις επιρροές που έχει: «Ως παίκτης συνεργάστηκα με τον
Γιόχαν Κρόιφ. Τον Κλεμέντε. Τον Χάινκες. Τον Ιρουρέτα. Και άλλοι με έχουν επηρεάσει. Ως προπονητής τώρα ξέρω αρκετούς προπονητές που έχουν δουλέψει στη Μπαρτσελόνα: Λουίς Ενρίκε, Γκουαρντιόλα, Ράικαρντ, Μαρτίνο... Στην τελική ξέρετε, παίρνεις πάντα ιδέες από πολλούς», υποστήριξε.

Τέλος ανέφερε για τον Μέσι: «Είναι μια μεγάλη εμπειρία να προπονείς τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχεις δει ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέσι φαίνεται ότι έχει φτάσει στο ψηλότερο σημείο, αλλά μπορεί να υπάρξει και μια έκπληξη», κατέληξε.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση