ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαν σήμερα ο Μέσι... (vid)

Περίπου ενάμιση μήνα πριν κλείσει τα 30, ο Λιονέλ Μέσι θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής του (και όχι μόνο). Πριν γίνει όμως αυτό που είναι σήμερα, υπήρξε ένα μεγάλο ταλέντο, όπως χιλιάδες άλλα, που πάσχιζε να βρει τη θέση του στην Μπαρτσελόνα.

Το πρώτο βήμα της τεράστιας διαδρομής που ακολούθησε και η οποία έχει ακόμη πολλά «επεισόδια», ήρθε σαν σήμερα, πριν από ακριβώς δώδεκα χρόνια.

Ο «Λέο», 17 ετών, δέκα μηνών και επτά ημερών, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Ροναλντίνιο πρόσφερε την πάσα και ο μακρυμάλλης τότε Αργεντινός τελείωσε ιδανικά τη φάση με το μαγικό αριστερό του πόδι γράφοντας στο 90’ το 2-0 επί της Αλμπαθέτε στο «Καμπ Νου» και φέρνοντας την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα που κατέκτησε.

Ήταν η δική του αρχή. Πεντακόσια ένα γκολ… αργότερα (έχει φτάσει πλέον τα 502 με την «Μπάρτσα»), ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, της Primera Division και δεύτερος του Champions League, έχει πανηγυρίσει με την «Μπάρτσα» τέσσερα Champions League, οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, επτά Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Πηγή: sport-fm.gr

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X