ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπορεί πραγματικά να φύγει ο Μέσι;

O Λιονέλ Μέσι είναι στη Μπαρτσελόνα από τα 14 του. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων ίσως και ο ίδιος, πίστευαν ότι θα μείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της καριέρας του. Κάτι που ίσως τελικά να μην συμβεί καθώς οι Καταλανοί... παίζουν με τη φωτιά!

Την δεύτερη εβδομάδα του περασμένου Ιουλίου ο Αργεντινός ήταν για διακοπές στην Ίμπιζα. Ακόμα μια δύσκολη σεζόν είχε ολοκληρωθεί, όχι τόσο επιτυχημένα όσο προηγούμενες, και ο Μέσι χαλάρωνε με τη σύντροφό του και τα δύο παιδιά τους.

Εκείνη τη χρονική στιγμή επέλεξε η Μπαρτσελόνα για να κάνει την πρώτη κρούση στον ποδοσφαιριστή για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2018.

Η απάντηση ήταν ένα μεγαλοπρεπέστατο «no». Μέσω του πατέρα του, ο οποίος λειτουργεί ως μάνατζέρ του, ο Αργεντινός μετέφερε στους Καταλανούς την επιθυμία του να αφήσει να... κυλήσει το υπάρχουν συμβόλαιο και να αποφασίσει για το μέλλον του σε ενάμιση χρόνο.

Ο Χόρχε Μέσι δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο ακόμα και να μην εξαντλήσει ο γιος του το τωρινό συμβόλαιό του και να αποχωρήσει από το «Καμπ Νου» νωρίτερα από το 2018!

Το βέβαιο είναι πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι ενοχλημένος με τη στάση της Μπαρτσελόνα στο θέμα της καταδίκης του για φοροδιαφυγή, ενώ δεν αποκλείεται αυτός να είναι τελικά και ο λόγος που θα τον «αναγκάσει» να φύγει από την Ισπανία.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες αυτό θα φαινόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Να φύγει ο Μέσι από τη Μπαρτσελόνα; Κι, όμως, μπορεί να συμβεί. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής κρατά στάση σιωπής. Δεν τοποθετείται δημόσια για το θέμα που «καίει» τους οπαδούς της ομάδας και απλά αφήνει τον πρόεδρο του συλλόγου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, να εκφράζει αισιοδοξία ότι ο παίκτης δεν θα φύγει.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τον παίκτη που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές καλύτερος στον κόσμο. Και οι λόγοι είναι πολλοί...

Ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Όσκαρ Γκράου, δήλωσε προ ημερών ότι φυσικά η Μπαρτσελόνα θέλει να κρατήσει τον Μέσι, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί και η... κοινή λογική. Κάτι που σημαίνει ότι ίσως τελικά η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη.Ή ίσως δεν μπορεί και να το κάνει.

Μετά τις πρόσφατες ανανεώσεις του Νείμάρ και του Λουίς Σουάρες το μπάτζετ έχει εκτιναχθεί. Ο Μέσι απαιτεί, και προφανώς δικαιούται, καλύτερο συμβόλαιο από τον Βραζιλιάνο και από τον Ουρουγουανό. Μόνο που οι Καταλανοί αδυνατούν, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να του το προσφέρουν.

Γράφτηκε ακόμα και το σενάριο της πώλησης παίκτη (του Αρντά Τουράν συγκεκριμένα) σε ομάδα της Κίνας, μπας και μαζευτούν χρήματα!

Πρόθεση του Μέσι είναι να συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, αυτό θα συμβεί με τους δικούς του όρους. Αν αυτοί δεν ικανοποιηθούν, τότε θα εξετάσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του. Τα δημοσίευματα είναι πολλά, επισήμως κανένα δεν διαψεύδεται. Ούτε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, που φέρεται να του δίνει 900.000 ευρώ την εβδομάδα και να του έχει υποσχεθεί... πριμ 1000 εκατομμυρίων ευρώ για να μην ανανεώσει με τους Ισπανούς και να μετακομίσει στο «Etihad» σε ενάμιση χρόνο.

Ο Μέσι θέλει να μείνει στη Μπαρτσελόνα και επειδή δεν έχει πειστεί ότι μπορεί να υπάρξει κάπου αλλού ένα ανάλογο πρότζεκτ με αυτό που τον πήρε όταν ήταν 14 ετών και τον βοήθησε να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Μπορεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα να του αλλάξει γνώμη; Προς το παρόν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των Καταλανών είναι εντός της ίδιας της ομάδας. Και είναι αυτή η στασιμότητα ή ίσως και η αδιαφορία του συλλόγου που ίσως δείχνει στον Αργεντινό ότι κάτι μπορεί να «παίζεται» και τελικά τον οδηγήσει εκτός...

www.sdna.gr 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση