ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η σύγκρουση ΤΩΝ κόσμων

24sports team

info@24sports.com.cy

Clasico παρόντος... τα πάντα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Μπαρσελόνα vs Ρεάλ, στο μεγαλύτερο και πιο εμπορικό ντέρμπι του κόσμου, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να υπερασπίζονται το +6 στη βαθμολογία και το αήττητο 32 παιχνιδιών.

Η Μπαρσελόνα πάει στο -6 στο clasico, μετά τις γκέλες με Μάλαγα (0-0) και Σοσιεδάδ (1-1). Οι 27 βαθμοί σε 13 αγωνιστικές συνιστούν το χειρότερο ξεκίνημα της Μπάρσα από τη σεζόν 2007/08 (πάλι 27), όταν τελικά τερμάτισε στην 3η θέση.

Την Τετάρτη έπαιξαν κυρίως αναπληρωματικοί στην έδρα της Χέρκουλες (Γ') για το κύπελλο, νέα ισοπαλία (1-1), με σκόρερ στο 58' τον νεαρό Κάρλος Αλενιά, 6 λεπτά πριν είχαν ανοίξει το σκορ οι γηπεδούχοι.

Η επιστροφή του Ινιέστα, μετά τον τραυματισμό του στις 22 Οκτωβρίου, είναι το μεγάλο νέο για την Μπαρτσελόνα. Γυρίζει επίσης ο Ουμτιτί και είναι πιθανό να ξεκινήσει δίπλα στον Πικέ, με τον Μασεράνο σε αυτή την περίπτωση να πηγαίνει στον όχι πρωτόγνωρο για φέτος ρόλο του δεξιού μπακ!

Αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για το πρώτο clasico του Τερ Στέγκεν, στην τρίτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα, αφού στα προηγούμενα έπαιζε ο Μπράβο. Μοναδικός απών, που δεν επηρεάζει, ο Ματιέ.

Η πιθανή ενδεκάδα σε 4-3-3: Τερ Στέγκεν – Σ. Ρομπέρτο (Μασεράνο), Πικέ, Μασεράνο (Ουμτιτί), Ζ. Αλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Η Ρεάλ έφθασε τα 32 επίσημα παιχνίδια χωρίς ήττα (25-7-0), την Τετάρτη σε διαδικαστικό ματς, με πολλές αλλαγές και το γιο του Ζιντάν να σκοράρει, επικράτησε 6-1 της Κουλτουράλ (Γ'), ενώ είχε νικήσει 7-1 στο πρώτο παιχνίδι για το Κόπα Ντελ Ρέι.

Είχε προηγηθεί το αγχωτικό 2-1 επί της Σπόρτινγκ Χιχόν, που έχασε πέναλτι στο 78' για να ισοφαρίσει. Της βγήκε και η κούραση από τα δύσκολα εκτός έδρας ματς με Ατλέτικο (3-0) και Σπόρτινγκ (2-1).

Όπως και με την Ατλέτικο, λείπουν Κρόος και Μοράτα, προστίθεται σε αυτούς και ο Μπέιλ, που χτύπησε με τη Σπόρτινγκ και υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο. Εκτός αποστολής Ντανίλο, Κοεντράο και Λούκας Σίλβα.

Μία θέση παίζεται στην ενδεκάδα, Κασεμίρο ή Ισκο. Προφανώς θα αλλάξει και ο προσανατολισμός της, ανάλογα με την επιλογή του «Ζιζού», αφού με τον Βραζιλιάνο, που επανεμφανίστηκε μετά από 2,5 μήνες, θα είναι πιο συντηρητική. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να παίξει με Ισκο, όπως στο ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Η πιθανή ενδεκάδα σε 4-2-3-1: Νάβας – Καρβαχάλ, Βαράν, Σ. Ράμος, Μαρσέλο – Κόβατσιτς, Μόντριτς – Λούκας Βάθκεθ, Ισκο, Κρ. Ρονάλντο – Μπενζεμά.

Μικρά-μικρά:
Η Προϊστορία: 49 νίκες για Μπαρσελόνα, 17 ματς τελείωσαν ισόπαλο και 20 φορές έφυγε νικήτρια η Ρεάλ από τη Βαρκελώνη. Τελευταίο μεταξύ τους 0-0 για το πρωτάθλημα πριν ακριβώς 14 χρόνια, στο «Καμπ Νόου».

Με Ζιντάν στον πάγκο η Ρεάλ είχε κερδίσει πέρσι (2 Απριλίου, για την ακρίβεια) με 2-1 στο «Καμπ Νόου», ανατρέποντας το σκορ χάρη στα γκολ των Μπενζεμά (62') και Ρονάλντο (89').

Κανένας προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει δύο σερί εντός έδρας clasicos.

Στα τελευταία 26 παιχνίδια μεταξύ τους, η Ρεάλ μετρά 11 αποβολές (4 ο Σέρχιο Ράμος), έναντι 5 της Μπαρσελόνα.

Η Μπάρσα έχει σκοράρει και στα 21 τελευταία clasicos, που είναι καλύτερο σχετικό σερί στην ιστορία αυτού του ζευγαριού.

Στους σκόρερ, 21 γκολ σε clasicos μετρά ο Μέσι, με τα 9 στο «Καμπ Νόου». 16 μετρά ο Ρονάλντο (πίσω από τα 18 του Ντι Στέφανο), τα 10 στο «Καμπ Νόου», που πάντως σκόραρε 4 στις 5 τελευταίες του εμφανίσεις κόντρα στην Μπάρσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X