ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Άσχημα νέα για Νέιμαρ

Δύσκολα θα αποφύγει το να βρεθεί σε δικαστική αίθουσα ως κατηγορούμενος ο Νεϊμάρ, αφού δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας θεωρεί πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, συγγενείς του και οι δύο τελευταίοι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να δικαστούν για παρατυπίες κατά τη μετεγγραφή του από τη Σάντος στην Μπάρτσα.

Ο «αστέρας» της Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ, οι γονείς του (μέτοχοι της εταιρείας που ελέγχει τα δικαιώματά του) και δύο αξιωματούχοι της Μπαρτσελόνα, ο νυν πρόεδρος Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου και ο προκάτοχός του, Σάντρο Ροσέλ θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για παρατυπίες στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου διεθνή προς την καταλανική ομάδα.

Η υπόθεση προέκυψε από την καταγγελία της επενδυτικής εταιρείας DIS, στην οποία ανήκε το 40% των δικαιωμάτων μεταγραφής του ποδοσφαιριστή, με τη διοίκησή της ισχυρίζεται ότι έλαβε πολύ λιγότερα χρήματα από όσα έπρεπε να της καταβληθούν βάσει των σχετικών συμφωνιών. Ο ανακριτής Χοσέ ντε λα Μάτα, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, πρότεινε να δικαστούν για απάτη και διαφθορά όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Νεϊμάρ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το 2013 με ποσό, όπως είχε «διαρρεύσει», 57 εκ. ευρώ. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, όμως, τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν πολύ περισσότερα και το συνολικό ποσό στο οποίο ανήλθε αυτό το deal θα μπορούσε να συνιστά την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: sportandbusiness.gr

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X