ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκε όνομα για το νέο της γήπεδο η Ατλέτικο

Σε νέα εποχή μπαίνει από το 2017 η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία όπως ανακοίνωσε σήμερα, το καινούργιο της γήπεδο θα φέρει το όνομα του Κινέζικου κολοσσού Wanda και συγκεκριμένα θα ονομαστεί Wanda Metropolitano.

Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ισπανική ομάδα έχει επιστρέψει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όπως αναλογεί σε τέτοιου βεληνεκούς ομάδες, από τον Αύγουστο του 2017 θα μετακομίσει στο νέο της υπερσύγχρονο γήπεδο.

Η μόνη σοβαρή εκκρεμότητα ήταν ο χορηγός που θα έδινε το όνομά του στο νέο γήπεδο και όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, δεν θα είναι άλλος από τον όμιλο Wanda. Οι πιθανότητες ήταν υπέρ του Κινέζικου ομίλου και σημαντικότατο ρόλο παίζει και η σχέση των δύο πλευρών. Μην ξεχνάμε πως από το 2015, η εταιρεία κολοσσός του χώρου των ακινήτων, της ψυχαγωγίας και πλέον και της αθλητικής βιομηχανίας κατέχει το 20% των μετοχών των Ροχιμπλάνκος, ενώ ήδη έχει επίσης ''βαπτίσει'' και τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Στις λεπτομέρειες του deal, το χωρητικότητας 70.000 θέσεων γήπεδο θα φέρει το όνομα Wanda Metropolitano , συνδυάζοντας έτσι το σύγχρονο μάρκετινγκ και την ιστορία της ομάδας. Η λέξη Metropolitano παραπέμπει στην πρώτη χρονικά έδρα της Ατλέτικο, όπου και αγωνιζόταν εκεί μέχρι και το 1966, όταν και μετακόμισε στο νυν σπίτι της, Βιθέντε Καλντερόν.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό κανένα από τα σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας (διάρκεια χορηγίας, οικονομικό αντίτιμο), ωστόσο αυτό που ακούγεται εδώ και κάποιο καιρό είναι πως η διοίκηση της Ατλέτικο επιθυμούσε 10 εκατ. ευρώ ετησίως για συμβόλαιο πέντε ετών.

''Είναι τιμή μου που ανακοινώνω πως έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Wanda, για την ονομασία του νέου μας γηπέδου'', δήλωσε λακωνικά ο πρόεδρος των Ισπανών, Ενρίκε Θερέσο.

Πηγή: http://www.sportandbusiness.gr

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση