ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το «καθάρισε» ο CR7 (vid)

Το ντέρμπι της Μαδρίτης ήταν υπόθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με χατ τρικ χάρισε μία μεγάλη νίκη στην Ρεάλ με 3-0 επί της Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλδερόν».

Ο Πορτογάλος ήταν σε μεγάλη βραδιά και με τα γκολ που πέτυχε (23' , 71' , 77') ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι. Πλέον, η Ρεάλ βρίσκεται στο +4 από την Μπαρτσελόνα και στο +9 από την Ατλέτικο. 

Το παιχνίδι

Τι κι αν πήγε στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης δίχως τον εγκέφαλο της (Κρόος), τον σκληρό της άμυνας (Πέπε) και τον πρώτο φετινό της σκόρερ (Μοράτα); Τι κι αν οι Σέρχιο Ράμος και Μπενζεμά έμειναν στον πάγκο λόγω των πρόσφατων τραυματισμών τους;

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδεσε κόμπο τον «Τσόλο» Σιμεόνε, παρουσίασε μία Ρεάλ Μαδρίτης σφριγηλή σαν την δική του Ατλέτικο και με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τους «ροχιμπλάνκος» (0-3) μετά από 6 παιχνίδια.

Μία νίκη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την γκέλα της Μπαρτσελόνα που ανοίγει την διαφορά από τους Καταλανούς στο +4 και από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο +9, με την Ρεάλ Μαδρίτης να ορέγεται πια με αξιώσεις το πρώτο της πρωτάθλημα μετά την σεζόν 2011-12!

Ότι έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης στο γήπεδο περιορίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και της επανάληψης. Ακόμα και σε αυτό το διάστημα κυριαρχίας, η υπεροχή δεν μεταφράστηκε σε καθαρές μεγάλες φάσεις, με την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης (Νάτσο, Βαράν) να παίρνει άριστα και να καθαρίζει όλες τις φάσεις στημένες ή μη.

Το 4-3-3 των «μερένγκες» με το συμπαγές και σφιχτό κέντρο (εκπληκτικό ματς από Ίσκιο και Κόβατσιτς) έσβησε την φούρια των «ροχιμπλάνκος» που παραδόξως έμοιαζαν άδειοι, χωρίς ενέργεια, κοιμισμένοι, κάτι απίστευτο για ομάδα του «Τσόλο».

Η πλάστιγγα έγειρε με ένα κρύο τρόπο, κι αφού πρώτα (18’) ο Όμπλακ είχε κάνει την απόκρουση της χρονιάς σε καρφωτή κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο από το ύψος της μικρής περιοχής. Το φάουλ του Πορτογάλου αυτή τη φορά βρήκε στο τείχος (Σάβιτς) άλλαξε πορεία και το 0-1 ήταν γεγονός.

Οι φωνές του Σιμεόνε ξύπνησαν για λίγο τους παίκτες του που έχασαν δύο - τρεις καλές ευκαιρίες με Καράσκο (48’), Γκριεζμάν (50’), ωστόσο η ανωτερότητα της Ρεάλ έβγαζε μάτι. Το εύκολο πέναλτι που παραχώρησε ο Σάβιτς σε άτσαλο τάκλιν στον Κριστιάνο Ρονάλντο έφερε το 0-2 από τον Πορτογάλο (71’), ο οποίος έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ του Αλφρέδο Ντι Στέφανο λίγο αργότερα.

Με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έπειτα από μπαλιά πάρε - βάλε του Μπέιλ, έκανε το 0-3 (77’) με το 18ο γκολ του σε 26 παιχνίδια απέναντι στην Ατλέτικο, ξεπερνώντας σε αυτή την άτυπη λίστα τον Δον Αλφρέδο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση