ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αισιοδοξούν για το νέο γήπεδο στην Ατλέτικο

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Θερέσο, δήλωσε ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου του συλλόγου είναι σε καλό δρόμο, με όλους τους εμπλεκόμενους στο πρότζεκτ να συνεργάζονται για να είναι έτοιμο στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Η Ατλέτικο ανακοίνωσε τα πρώτα της σχέδια για μετακόμιση από το Βιθέντε Καλντερόν σε νέα έδρα το 2009, με το σημείο που τελικά επιλέχθηκε για την κατασκευή του νέου γηπέδου να είναι το παλαιό στάδιο στίβου La Peineta, στις παρυφές της Μαδρίτης. Τα χρόνια πέρασαν αλλά το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της ανέγερσης είναι πολλά και ποικίλα. Διαμάχες για τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση του νέου γηπέδου, μεταφορικές συνδέσεις και απαραίτητες εξωγηπεδικές υποδομές, είναι τα πιο βασικά ζητήματα που έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση.

Οι «Ροχιμπλάνκος», ωστόσο, δείχνουν και δηλώνουν εξαιρετικά αισιόδοξοι πως η επόμενη σεζόν θα τους βρει στο νέο τους γήπεδο. Ο σύλλογος έβγαλε στην κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2017-18, ενώ πολύ συχνά ποστάρει στα social media ενημερώσεις σχετικά με την πορεία των εργασιών κατασκευής.

Κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας με την Philips, η οποία θα αναλάβει την τοποθέτηση του συστήματος φωτισμού στο νέο «σπίτι» της Ατλέτικο, ο Θερέσο διαβεβαίωσε πως ο σύλλογος συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές ώστε να εξασφαλίσει ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

«Το γήπεδο θα είναι πραγματικότητα την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο Θερέσο. «Δουλεύουμε ως ομάδα με την περιφερειακή κυβέρνηση και το δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να εγκατασταθεί ότι είναι απαραίτητο για την επόμενη σεζόν. Νέα φώτα, νέες υπηρεσίες, πάρκινγκ, εστιατόρια, το μετρό, τα πάντα».

Το La Peineta άνοιξε το 1994 ως ένα στάδιο στίβου, και έκτοτε αποτέλεσε μέρος του φακέλου σε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες της Μαδρίτης να φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, η χωρητικότητα θα φτάσει τις 70.000 θέσεις.

 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση