ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Χειροπέδες στον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας

Σοκ στην Ισπανία και το ποδόσφαιρό της. Μετά από μεγάλη επιχείρηση και "ντου" στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, αλλά και του γιού του, Χόρκα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπεξαίρεση, δωροδοκία και πλαστογραφία. Επιπλόν, ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, που κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου τόσο στη FIFA, όσο και στην UEFA, φέρεται να κατηγορείται ότι «εξαγόραζει» τις ψήφους των τοπικών ενώσεων, ώστε να παραμένει στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας.

Εκτός από τον γιό του, μεταξύ αυτών που συνέλαβαν οι αρχές, είναι ο υπεύθυνος οικονομικών της ομοσπονδίας, Χουάν Παδρόν, αλλά και ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης της Τενερίφης. Για την ώρα, ουδείς εκ των συλληφθέντων, αλλά ούτε και οι δικηγόροι τους έχουν προβεί σε κάποια δήλωση.

Από την άλλη, στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Ινίγο Μέντες ντε Βίγκο τόνισε τα εξής: "Στην Ισπανία οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους και επιβάλλονται. Κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο". Θέση για το θέμα πήρε μέσω ανακοίνωσης και η UEFA: "Γνωρίζουμε την εξέλιξη, αλλά επί του παρόντος δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο" έλεγαν από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τελευταία Ενημέρωση

X