ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ!

Ένας 28χρονος άνδρας συνελήφθη στη νότια Γερμανία ως ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ στις 11 Απριλίου. Οικονομικά τα κίνητρα του φερόμενου ως δράστη.

Στη σύλληψη ενός 28χρονου άνδρα ως υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ στις 11 Απριλίου προχώρησαν οι αρχές στη Γερμανία.

Η σύλληψη έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης και ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση έκρηξης και σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή της Γερμανίας, ο άνδρας που κατονομάζεται ως Σεργκέι Β., φέρεται να ενεργούσε με οικονομικά κίνητρα θεωρώντας πως μετά τη βομβιστική επίθεση οι χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της Ντόρτμουντ θα έπεφτε. Έτσι αποκλείεται η ανάμειξη του ισλαμικού κράτους και της τρομοκρατίας στην επίθεση.

Ο ύποπτος είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο μεταξύ 9-13 και 16-20 Απριλίου, γνωρίζοντας πως εκείνο το διάστημα θα διεξαγόταν το εντός έδρας παιχνίδι της Μπορούσια για τα προημιτελικά του Champions League.

Όπως έγινε γνωστό, είχε τοποθετήσει τρεις βόμβες, γεμάτες με μεταλλικές καρφίτσες, αλλά η δεύτερη δεν προκάλεσε την αναμενόμενη έκρηξη. Μια μεταλλική καρφίτσα βρέθηκε ακόμη και 250 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Υπενθυμίζεται από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ένας εκ των οποίων ήταν ο αμυντικός της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτρα.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Τελευταία Ενημέρωση