ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ντόρτμουντ το ντέρμπι

Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το καθήκον του, ο Παπασταθόπουλος «έσβησε» τον Λεβαντόφσκι και η Ντόρτμουντ έσπασε το αήττητο της Μπάγερν Μονάχου (1-0) βάζοντας φωτιά στην Bundesliga, στην οποία η Λειψία είναι μόνη πρώτη!

Ναι, η Ντόρτμουντ δεν έχει το μπάτζετ της Μπάγερν Μονάχου. Δεν μπορεί να πάρει για... πλάκα παίκτη από το Μόναχο. Ναι, οι Βαυαροί ήταν και παραμένουν το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Το βράδυ του Σαββάτου, όμως, δεν φάνηκε ούτε το ένα, ούτε το άλλο στον αγωνιστικό χώρο του «Signal Iduna Park». Η ομάδα του Τόμας Τούχελ κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν Μονάχου, πήρε τη νίκη (1-0) χάρη στο γκολ Ομπαμεγιάνγκ και μπήξε ξανά στη «μάχη» για τον τίτλο σπάζοντας το αήττητο της αντιπάλου της.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός έμελλε να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 11' μετά από γύρισμα του Μάριο Γκέτσε. Ο ίδιος, βέβαια, πέταξε στα... σκουπίδια τρεις ακόμα ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 71' που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μάνουελ Νόιερ, αλλά η ουσία είναι ότι με το 12ο φετινό του γκολ στην Bundesliga έκρινε το ματς!

Καθοριστικός για την Ντόρτμουντ, όμως, ήταν (και) ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος! Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός «έσβησε» τον Λεβαντόφσκι, ήταν εκεί για να διορθώνει και τα λάθη του Μπάρτρα στο πρώτο μέρος και πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη.

Η Μπάγερν Μονάχου χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να «συνέλθει» από το προβάδισμα που πήρε η Ντόρτμουντ και μετά το 30' άρχισε να πιέζει όλο και πιο έντονα. Οι Βαυαροί έψαχναν, κυρίως από τα αριστερά (με τον Ριμπερί και τον Αλάμπα) τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» τη μεγάλη φάση.

Η Ντόρτμουντ έβγαλε το πρώτο μέρος όντας μπροστά στο σκορ και μόλις στα 30 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ κόπηκε την τελευταία στιγμή. Στο 49' η κεφαλιά του Γκαμπονέζου πέρασε άουτ και στο 61' ήρθε η κορυφαία στιγμή της Μπάγερν Μονάχου σε ολόκληρο το ματς. Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε φανταστικό σουτ, όμως στάθηκε άτυχος με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 71' ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε ξανά τετ α τετ με τον Νόιερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου τον νίκησε και διατήρησε «ζωντανούς» τους Βαυαρούς στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Τα λεπτά κυλούσαν, η Μπάγερν Μονάχου ήθελε, αλλά δεν... μπορούσε και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Ντόρτμουντ νικήτρια και ξανά στο κόλπο του τίτλου, τρεις βαθμούς πίσω από τους Βαυαρούς και έξω πίσω από την (διαστημική) Λειψία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Γκίντερ , Σμέλτσερ (88’ Πούλισιτς), Βάιγκλ, Σίρλε (68’ Ντουρμ), Γκέτσε (77’ Κάστρο), Ράμος, Ομπαμεγιάγνκ

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ (68’ Ραφίνια), Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (74’ Σάντσες), Κίμιχ (58’ Ντάγκλας Κόστα), Τιάγκο, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Τελευταία Ενημέρωση