ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντσελότι: Χρησιμοποιώ ταινίες

Ταινίες δείχνει στους ποδοσφαιριστές του ο Κάρλο Αντσελότι προκειμένου να τους δώσει ώθησε, όπως αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές για τον χαρακτήρα του.

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στις αγαπημένες του ταινίες και στον αγαπημένο του ηθοποιό, στην αγαπημένη συνήθεια του μαγειρέματος, στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και στον Πεπ Γκουαρντιόλα, αποκαλύπτοντας τον άνθρωπο πίσω από τον προπονητή.

Τα πάθη

«Μου αρέσει το σινεμά. Υπάρχουν πολλές ταινίες που μου αρέσουν, όπως το «Η ζωή είναι ωραία», η οποία επέτρεψε στον Μπενίνι να κερδίσει το Όσκαρ ή «Ο Νονός», με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι αυτός. Αγαπώ όλες τις ταινίες του, έχει ταλέντο. Ορισμένες ταινίες σε εμπνέουν, σε παρακινούν, σου επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου. Από τις ταινίες μπορείς να μάθεις πολλά. Μερικές φορές χρησιμοποιώ μέρη της ταινίας ώστε να παρακινήσω τους παίκτες μου.

Πριν από τον τελικό του Champions League το 2003, για παράδειγμα, τους έδειξα την ομιλία του Αλ Πατσίνο στο «Κάθε Κυριακή». Εκτός από τις ταινίες, μου αρέσει να μαγειρεύω. Μεγάλωσα τρώγοντας χοιρινό κάθε μέρα, και φυσικά παρακολουθώντας ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Η μπάλα είναι το πάθος μου. Συχνά με ρωτάτε αν αισθάνομαι μεγάλη πίεση, αλλά δεν μπορείτε να αισθανθείτε τη θερμότητα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς. Μετά από περίπου χίλιους αγώνες, μπορώ να τη διαχειριστώ καλύτερα, να την ελέγξω. Αλλά ομολογώ ότι στην αρχή δεν ήταν έτσι».

Ο χαρακτήρας

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους εργαζόμαστε. Η πιο σημαντική πτυχή της δουλειάς μας είναι αυτό. Μαζί έχουμε ως στόχο να επιτύχουμε, χρειάζεται να τους βοηθήσεις για να είναι μαζί όλη την ημέρα. Έχοντας μια καλή σχέση τους βοηθά να λειτουργούν καλύτερα. Όλες οι εμπειρίες με βοήθησαν να βελτιωθώ, να είμαι καλύτερα στη δουλειά μου και στη ζωή. Κάθε εμπειρία, καλή ή κακή. Τόσο όταν ήμουν νέος όσο και τώρα. Όλες οι εμπειρίες μπορούν να μας διδάξουν κάτι. Δεν είχα ποτέ να ασχοληθώ με θυμωμένους ανθρώπους.

Ο πατέρας μου ήταν ήρεμος, ο πρώτος δάσκαλός μου ήταν ήρεμος, ο πρώτος μου προπονητής ήταν ήρεμος. Δεν ξέρω αν ο χαρακτήρας μου είναι ιδανικός για προπονητή, αλλά είμαι έτσι. Μπορεί να είμαι θυμωμένος επειδή ένας παίκτης δεν συμπεριφέρεται καλά. Αυτό είναι ένα πράγμα που με κάνει να χάνω την ψυχραιμία μου είναι όταν ένας παίκτης δεν είναι σοβαρός, στον επαγγελματικό τομέα. Όταν είναι εγωιστής. Δεν μου αρέσει να πω ότι είμαι ένας προπονητής. Είμαι ένα άτομο που κάνει τον προπονητή».

Γκουαρντιόλα

«’Ηταν εύκολο να κληρονομήσω την ομάδα του Γκουαρντιόλα, επειδή οι παίκτες είχαν ήδη τεράστιες γνώσεις ποδοσφαίρου και μια φανταστική ποιότητα, δομημένη με τον Ισπανό προπονητή. Όταν έφτασα βρήκα την ομάδα σε μεγάλη φόρμα, η βάση ήταν πραγματικά καλή και γι 'αυτό δεν χρειάστηκε να αλλάξουν πολλά. Όλοι οι προπονητές έχουν την δική τους ιδέα για το ποδόσφαιρο, γι 'αυτό προσπάθησα να εισάγω τις σκέψεις μου, αλλά χωρίς επαναστάσεις ».

www.sportotal.gr 

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Τελευταία Ενημέρωση

X
X