ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Γερή «καμπάνα» στον ΠΑΟΚ!

Άργησαν χαρακτηριστικά -δίνοντας δικαιώματα για υπόνοιες ότι περίμεναν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ- αλλά οι τακτικοί δικαστές εξέδωσαν απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.

Αποφασίζοντας βάσει του κατηγορητηρίου, που ήταν βαρύτερο για τον ΠΑΟΚ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε πολύ πιο σκληρά τον «δικέφαλο του Βορρά» απ' όσο την ΑΕΚ για τα έκτροπα του Πανθεσσαλικού.

Στους Θεσσαλονικείς επιβλήθηκε αφαίρεση έξι βαθμών (που δεν έχει επίδραση ωστόσο στο αποτέλεσμα των πλέι οφ), τους επιβλήθηκε πρόστιμο 282.500 ευρώ και το κυριότερο αποφασίστηκε να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών για επτά αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν είχε τόσο σοβαρές συνέπειες, καθώς απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (η οποία πάντως ούτε στη δική της περίπτωση θα άλλαζε κάτι), της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ.

Η οριστική βαθμολογία των πλέι οφ

ΑΕΚ 12 (5-3)
Παναθηναϊκός 8 (6-7)
ΠΑΟΚ 5 (7-5)
Πανιώνιος 4 (3-6)

*Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, αφού η δεύτερη και η τρίτη θέση δίνουν το ίδιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αναλυτικά η απόφαση

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2017 μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Αριθμός απόφασης 157/2017

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν».

Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Η Τούμπα «ντύθηκε»... στα λευκά!

Η Τούμπα «ντύθηκε»... στα λευκά!

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/2) χιονίζει σε πολλές περιοχές και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το γήπεδο ...
24sports team
 |  HOT SPOT
X