ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράσταση για έναν ρόλο στην Τούμπα!

Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις πάρα πολλές αλλαγές του Ουζουνίδη (έβαλε τα… δεύτερα) και μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 3-0.

Το ματς

Με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και οι φάσεις μπροστά στις εστίες δεν άργησαν να έρθουν. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 6’ αλλά ο Τσίμιροτ με προβολή πρόλαβε τον Μπουμάλ πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Αυτή η φάση φάνηκε να «ξυπνάει» τους γηπεδούχους, που πήραν τα ηνία του αγώνα και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα των «πράσινων». Στο 9’ ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα ούτε με το τακουνάκι που επιχείρησε αλλά ούτε και με προβολή σε μια φάση διαρκείας, ωστόσο εννιά λεπτά αργότερα ο Ενρίκε δεν μιμήθηκε τον συμπαίκτη του.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Ουάρντα, ο Χουχούμης έκανε τραγικό λάθος και έστρωσε άθελά του την μπάλα στον Ενρίκε, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στιλ, δίνοντας το προβάδισμα στον «δικέφαλο του βορρά». Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να… εξαφανίζονται μετά από αυτό από το γήπεδο και να γίνονται έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του «δικέφαλου του βορρά». Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, κυκλοφορούσε πολύ σωστά την μπάλα και όποτε ήθελε απειλούσε. Στο 27’ δε, διεύρυνε το προβάδισμά του. Ο Σάκχοφ εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο και έδωσε στον αμαρκάριστο Ουάρντα, που από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο ολομόναχος Λέοβατς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει!

Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε πλήρως το εκτεταμένο ροτέισον του Μαρίνου Ουζουνίδη και δεν έδειχνε καμία διάθεση να σταματήσει να σκοράρει! Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, οι γηπεδούχοι σκόραραν και τρίτη φορά. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, βρίσκοντας τον ξεχασμένο από την άμυνα του Παναθηναϊκού, Μάτος ο οποίος γύρισε την μπάλα σωστά στον Σάκχοφ που ερχόταν σαν… τρέιλερ και σε κενή εστία έγραψε το 3-0. Στο 43’ ο «δικέφαλος του βορρά» λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, αλλά ο Στιλ έσωσε την εστία του από τα σουτ των Μάτος και Πέλκα και δευτερόλεπτα πριν λήξη το ημίχρονο ο Μπουμάλ δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας κάκιστο σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει αέρα τριών τερμάτων, είχε κλειδώσει από το ημίχρονο την νίκη, κάτι που του επέτρεπε να κάνει διαχείριση δυνάμεων ενόψει του μεταξύ τους ημιτελικού Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός και ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλούνταν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα του πρώτου ημιχρόνου. Ο ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο καλός με το πρώτο, ενώ και οι φάσεις ήταν σαφώς λιγότερες από το πρώτο μέρος. Ένα σουτ του Ρέις με την επανέναρξη και μια κεφαλιά που δεν μπόρεσε να πιάσει ο Σάκχοφ από πλεονεκτική θέση, ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να απειλήσει και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ψάχνουν κι άλλα γκολ μέχρι το φινάλε. Στο 69’ ο Πέλκας πέρασε σαν… σταματημένο τον Μέστο μέσα στην περιοχή αλλά έκανε τραγικό σουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στιλ έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάτος, κρατώντας το σκορ στο 3-0. Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 77ο λεπτό, όταν ο Κλάους έχασε μια απίθανη ευκαιρία καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής και να σπάσει την… γκίνια.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (56' Μαλεζάς), Λέοβατς (83' Κίτσιου), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71' Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ρέις (81' Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64' Εμποκού), Κλωναρίδης (55' Μαρινάκης), Μόλινς.

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X