ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σούπερ ΠΑΟΚ, γονάτισε τον Ολυμπιακό!

Ένας ΠΑΟΚ με καρδιά επίδοξου πρωταθλητή! Ο «δικέφαλος» πήρε… αμπάριζα τον Ολυμπιακό στο β' μέρος και επικρατώντας 2-0 (είχε και δοκάρι), τον υποχρέωσε σε 3η σερί ήττα στο πρωτάθλημα μετά το 1995-96! 

 

Φωτιές σε πρωτάθλημα και… Ολυμπιακό άναψε ο εξαιρετικός ΠΑΟΚ -που απόψε μπορεί να… χτυπιέται για το κακό ξεκίνημά του στη σεζόν. 

Στην «καυτή» Τούμπα, ο «δικέφαλος» νίκησε 2-0 την εξαφανισμένη, στο δεύτερο ημίχρονο, ομάδα του Πάουλο Μπέντο, που υπέστη τρίτη σερί ήττα στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που έχει να συμβεί 21 ολόκληρα χρόνια! 

Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Σάκχοφ και Πρίγιοβιτς μέσα σε οκτώ λεπτά, στο 53’ και στο 60’ αντίστοιχα, ενώ ο καταπληκτικός Ουάρντα είχε δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρομερό παιχνίδι από Ενρίκε και Μαλεζά, που έγιναν αμφότεροι αναγκαστική αλλαγή. 

Πλέον, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 8 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή και ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε. 

Το ματς


Μόνο… κομπλαρισμένος δεν μπήκε στην «καυτή» Τούμπα ο Ολυμπιακός! Με το… μαχαίρι στα δόντια, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύονταν τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ στην άμυνα, αλλά και το γεγονός ότι -απόντος του Μπίσεσβαρ- δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και πίεζαν, απειλώντας τον Γλύκο τρεις φορές, πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα. Στο 3’, μετά από γύρισμα του Ανσαριφάρντ, ο Σισοκό έκανε το σουτ, αλλά ο Σάκχοφ έβαλε την προβολή, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Ο Ουκρανός, μάλιστα, βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ακούσια -καθώς δεν πάει το χέρι προς την μπάλα, άρα σωστά ο Κύζας είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. 

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά, οι Πειραιώτες… τράβηξαν τα μαλλιά τους από την απίστευτη ευκαιρία που σπατάλησε ο Ανσαριφάρντ. Ο Γλύκος έκανε τραγική πάσα, ο Φορτούνης έκλεψε, ο Ιρανός έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά στο σουτ που επιχείρησε είπε «όχι» ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, διορθώνοντας το σοβαρό λάθος του. Στο 13’, δε, ο πρώην επιθετικός του Πανιωνίου πήγε να βάλει ένα ασύλληπτο γκολ, επιχειρώντας να «κρεμάσει» τον διεθνή τερματοφύλακα από το κέντρο του γηπέδου, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. 

Όσο για τον ΠΑΟΚ, απλά… παρακολουθούσε την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, που είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Μέχρι το 27’. Μετά την πρώτη τελική του (σουτ του Κάμπος απομάκρυνε ο Ρέτσος), ο ΠΑΟΚ… ξύπνησε! Στο 34’, λοιπόν, ύστερα από το λάθος του Ρέτσου, ο Κάμπος βγήκε μόνος του απέναντι στον Λεάλι από δεξιά, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δευτερόλεπτα μετά, δε, την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ουάρντα σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, όπως και η κεφαλιά του Βαρέλα στο 38’, για να κλείσει ο… χορός των ευκαιριών, με την απίθανη του Ενρίκε στο 43’, που, απέναντι από τον Λεάλι, έστειλε το σουτ που επιχείρησε… πλάγιο άουτ! 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλο ματς. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλό του, που… έμεινε στα αποδυτήρια. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα. Μόλις στο 53’, λοιπόν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα, ο Μαλεζάς έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Λεάλι απέκρουσε, με τον Σάκχοφ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να ανοίγει το σκορ! Πριν προλάβει, δε, να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, από τους δεκάδες πυρσούς που άναψαν οι τρελαμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς «μίλησε» ξανά! Στο 60’, μετά από άψογη κάθετη του Τσίμιροτ και συρτή μπαλιά του Ενρίκε, ο 26χρονος απέδειξε πόσο… killer είναι, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, με το 7ο προσωπικό του! 

Οι Πειραιώτες έψαχναν να βρουν τι τους… χτύπησε, αλλά δεν τα κατάφεραν ως το τέλος του ντέρμπι. Ούτε μία ουσιαστική τελική δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι χάθηκαν τελείως από το 80’ και έπειτα, με την είσοδο στο ματς του Καρντόσο αντί του Ανσαριφάρντ. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ κράτησε άνετα αυτό το 2-0 και τη σπουδαία νίκη, που θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν το απίστευτο σουτ του Ουάρντα δεν σταματούσε στη συμβολή. 

*Εξαιρετική η διαιτησία του Κύζα, αλάνθαστοι οι βοηθοί του. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μάτος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Κάμπος (72' Κάτσε), Πρίγιοβιτς. 

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (66' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (79' Καρντόσο). 

Διαιτητής: Κύζας 
Γήπεδο: Τούμπα 

 

 

Πηγή:sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση