ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πρέλεβιτς: «Είναι ευεργέτης ο Σαββίδης»

Το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε για αυτά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην οποία εξήρε την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη.

«Με τον κ. Σαββίδη έχουμε καλή επαφή. Νομίζω ότι η στήριξη του αυτή τη στιγμή, είναι αρκετά καλή, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία δεν είναι δική του. Τι θα αποφασίσει και αν θα το κάνει να ασχοληθεί διαφορετικά, δε μπορούμε να το ξέρουμε», ανέφερε.

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου:

Για τον λόγο που πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου:

«Ήθελα να κάνω αυτή τη συζήτηση πριν πολλά χρόνια, υπάρχουν πολλοί που ίσως δε γνωρίζουν την πραγματικότητα. Αν έχουν τη λάθος εντύπωση για εμάς, μόνο η ίδια η ομάδα μπορεί να υποφέρει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σήμερα, εκφράζω τις απόψεις μου. Γιατί οι ομάδες, στον επαγγελματικό αθλητισμό που έχουν εξαφανιστεί, είναι αυτές που είχαν κακή διαχείριση. Από ήττα, δεν εξαφανίστηκε καμία ομάδα. Εξαφανίζονται ομάδες μόνο από κακή διαχείριση. Ξεχνάμε ότι είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου. Μπήκαμε στο άρθρο 99 και βγήκαμε. Οταν μπήκαμε δε μας έδιναν ούτε 5% για να βγούμε. Πρέπει να τα ξέρουμε για να μην τα καταστρέψουμε όλα σε μία ημέρα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Μιλάμε για γεγονότα. Έχω αναφέρει ότι είναι ευεργέτης και ότι έχουν γίνει πολλές ΑΜΚ και δεν έχει έρθει κανένας. Για τον κόσμο απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο».

Για το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ κυριαρχεί επικοινωνιακά σε σχέση με το μπάσκετ:

«Ο φίλαθλος είναι του ποδοσφαίρου και όπου υπάρχει επιτυχία. Αυτό που δεν έχουμε πετύχει εμείς, είναι να κάνουμε ένα μπασκετικό κοινό. Χρειάζεται δουλειά σε αυτό. Στις οργανωμένες ευρωπαϊκές ομάδες, αυτές οι θέσεις είναι επαγγελματικές, είναι επιστήμη. Πρέπει να έχεις ειδικούς ανθρώπους, εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσελκύσει κάποιον επενδυτή:

«Τα σκαμπανεβάσματα προέρχονται από την ηλικία και τους τραυματισμούς. Δεν είχαμε ξεκάθαρη εικόνα από την πρώτη μέρα για το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Συζητιούνται οι αλλαγές και οι προσθήκες για ότι μπορεί να γίνει στο δικό μας πλαίσιο. Ερχόμενος σε ένα γήπεδο, πας για το άθλημα. Δεν πας σε ένα γήπεδο, μισώντας την άλλη ομάδα. Έχουμε λάθος νοοτροπία. Αγαπώντας το άθλημα, ξέρεις τι βλέπεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα 1000 άτομα που έρχονται. Έρχονται συνέχεια, είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Αντιμετωπίζουν τη νίκη και την ήττα με τον ίδιο τρόπο. Είναι μια πολύ καλή βάση για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά φιλάθλων. Πρέπει να το κάνει και η ΚΑΕ αλλά δεν έχει πολλά στελέχη για αυτό. Είναι δουλειά χρονών. Προχθές, είχαμε και γενέθλια στο γήπεδο και περάσαμε πολύ καλά».

Για αν πρέπει να βοηθήσει περαιτέρω ο Ερασιτέχνης:

«Πριν τρία χρόνια, καλέσαμε παλιούς παράγοντες, φιλάθλους και όποιον ήθελε, για αυτή τη συζήτηση για να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης. Το αποτέλεσμα, ήταν απογοητευτικό... Ήρθαν γύρω στα 30 άτομα και πουλήσαμε 1 διαρκείας. Και τώρα να τους μαζέψουμε, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Η κατάσταση έξω μπορεί να είναι και χειρότερη από τότε. Σε κανένα δεν περισσεύουν τα χρήματα, από αυτούς που γνωρίζουμε εμείς. Οι ομάδες που έχουν χρηματοδότη αυτή τη στιγμή, είναι πολύ τυχερές».

Για το που βρίσκεται η προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότη και εάν υπάρχουν ελπίδες για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Με τον κ. Σαββίδη έχουμε καλή επαφή. Νομίζω ότι η στήριξη του αυτή τη στιγμή, είναι αρκετά καλή, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία δεν είναι δική του. Τι θα αποφασίσει και αν θα το κάνει να ασχοληθεί διαφορετικά, δε μπορούμε να το ξέρουμε. Η δουλειά της διοίκησης Πρωτοδικείου, ήταν και είναι η επιβίωση της ανώνυμης εταιρείας. Δεν είναι η προσέλκυση καινούργιου χρηματοδότη, άσχετα αν εμείς το ψάχνουμε. Εμείς στις ΑΜΚ που έχουμε κάνει, ξέρετε πόσα χρήματα έχουμε μαζέψει; Μηδέν! Ολοι το ξέρουν, αυξήσεις υπάρχουν και δεν έχει εμφανιστεί, ούτε ένας, να δώσει ένα ευρώ. Μας δυσκολεύουν πολύ και οι οικονομικές συγκυρίες. Δε μπορώ να εξηγήσω γιατί είμαστε η μοναδική επαγγελματική Ελλάδα χωρίς χρηματοδότη».

Για την διοίκηση Πρωτοδικείου της οποίας είναι ο επικεφαλής:

«Αν δεν το γνωρίζουμε ξεκινάει κάτι που μόνο βλάπτει την ομάδα. Αυτή η διοίκηση Πρωτοδικείου, που δεν πίστευα ότι θα καθίσουμε έξι χρόνια, έχει καταφέρει να μην πτωχεύσει η εταιρεία. Από την κρίση, γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Πέρασαν τα χρόνια, η εταιρεία δεν έχει πτωχεύσει, υπάρχει και με το πολύ καλό αγωνιστικό τμήμα που έχει, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο βάσει των δυνατοτήτων που έχει. Εγώ είμαι πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, μιας διοίκησης χωρίς χρηματοδότη, που ζει από τα έσοδα της. Εχει αναλάβει το 2011, έχει μπει στο άρθρο 99, που ανήκει στον πτωχευτικό κώδικα. Αυτό το λέω γιατί έχω παρατηρήσει ότι το έχουμε ξεχάσει. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για το αν έχει κουραστεί να ηγείται του ΠΑΟΚ λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν:

«Προσωπικά, μπορώ και άλλα 100 χρόνια... Δεν έχω κανένα ψυχολογικό βάρος. Το χαίρομαι απεριόριστα, γιατί κάνουμε κάτι. Πάντα το σωστό, είναι το πιο δύσκολο για να γίνει. Το σωστό, σημαίνει ότι δεν κάνεις δημόσιες σχέσεις. Εμείς από την πρώτη μέρα, μειώνουμε τον προϋπολογισμό και βλέπουμε τη στρατηγική της ομάδας. Θέλουμε δε θέλουμε, πρέπει να συνεχίσουμε. Μια διοίκηση Πρωτοδικείου δε μπορεί να αλλάξει κάτι. Μόνο ένας χρηματοδότης, που για κάποιο δικό του λόγο μπορεί να θέλει μια ομάδα».

Για την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ:

«Επειδή η ΚΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία, έτσι εύκολα τα στοιχεία δε λέγονται. Υπάρχει ισολογισμός, κάθε ενδιαφερόμενος παίρνει όποια πληροφορία χρειάζεται. Δε μπορεί να έρθει κάποιος για 10 μέρες και μετά να εξαφανιστεί. Όποιος έρθει με ορκωτούς λογιστές, μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης. Κάθε μήνα, μόνο εμείς ξέραμε τι περνούσαμε εδώ... Πιστεύω ότι τα ανοίγματα των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα, είναι μεγαλύτερα από το άνοιγμα του ΠΑΟΚ, αλλά αυτές οι ομάδες έχουν ιδιοκτήτη».

Για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω την επιθυμία του. Να του πάνε όλα καλά, για να μας στηρίζει και να έχει την όρεξη να μας στηρίζει...»

Για τις ήττες από Δόξα και Κύμη:

«Το φετινό πρωτάθλημα με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που λέμε ότι είναι άγνωστες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί έχουν δημιουργηθεί ομάδες με καλή οικονομική κατάσταση. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Απευθύνονται στην ίδια αγορά ξένων παικτών, με αποτέλεσμα να κάνουν μια δυνατή ομάδα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Την αγορά τη δημιουργούν οι χρηματοδότες των ομάδων. Τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκαν ιδιοκτήτες σε μεγάλες ομάδες, δημιουργήθηκαν απαιτήσεις στην αγορά. Αυτή την αγορά, εμείς δε μπορούμε να την ακολουθήσουμε αυτή τη στιγμή. Η ομάδα μπάσκετ, όπως είναι το σύστημα στην Ελλάδα, χρειάζεται χρηματοδότη για να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο. Δεν εννοώ να σπαταλούνται χρήματα, αλλά να μπορείς να αλλάξεις έναν παίκτη. Η απάντηση είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο».

Για την φετινή ομάδα:

«Για το αγωνιστικό τμήμα, αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε μία νεανική ομάδα και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κορμό των Ελλήνων παικτών. Εν γνώσει μας, νέα παιδιά έχουν γίνει πρωταγωνιστές στην ομάδα που το κάνουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Κατεβάσαμε το όριο της ηλικίας, πήραμε κάποιους παίκτες πάντα βάσει της οικονομικής δυνατότητας. Όταν έχεις νέους παίκτες, πρέπει να είσαι έτοιμος για το καλύτερο και το χειρότερο. Από την πρώτη μέρα, δεν παίζει ο αρχηγός μας. Στη διάρκεια της χρονιάς, υπάρχουν και άλλοι τραυματισμοί και είναι πάρα πολύ λογικό, να μην είναι τα αποτελέσματα αυτά που περιμέναμε με βάση τις δυνατότητες της ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε στήριξη από χορηγούς και τώρα έχουμε τη στήριξη από τον κ. Σαββίδη. Και για αυτό υπάρχουμε. Τα λέω για να μπούμε στο κλίμα της πραγματικότητας».

Για τα αποτελέσματα της ομάδας:

«Η εξυγίανση έχει περάσει στην επιβίωση. Το συναίσθημα της νίκης και της ήττας είναι συναίσθημα φιλάθλου. Θα ήθελα να έχω αυτή την πολυτέλεια. Η λογική μου πρέπει να είναι ψυχρή. Εχουμε πει ότι αυτή η ομάδα πρέπει να είναι ανταγωνιστική όπως και είναι. Οι τραυματισμοί είναι κάτι απρόβλεπτο. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα, να επανέλθουν οι τραυματίες και να δούμε ότι πρέπει να κάνουμε από εκεί πέρα. Δεν είναι θέμα οικονομικό, να γίνει μια αλλαγή. Δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένο ρόστερ. Εγώ δε μπορώ να το δω, χωρίς τον καλύτερο της παίκτη. Δεν είναι η ομάδα μαζί, από την πρώτη της μέρα. Είναι πολύ λεπτό ζήτημα, η αλλαγή στο ρόστερ, γιατί και οι υπόλοιποι που παίζουν είναι άνθρωποι. Ψάχνοντας την απόφαση σου και αν χρειάζεσαι παίκτη, πρέπει να σκεφτείς και αυτόν που έχεις. Υπάρχουν ιδέες και σκέψεις».

Για το αν έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να έρθει κόσμος στο γήπεδο:

«Δε νομίζω ότι υπάρχει συνταγή. Νομίζω ότι υπάρχει συνταγή για να φέρεις καινούργιο κόσμο στο γήπεδο. Όταν ακούω για τη δεκαετία του '90 την κόβω τη συζήτηση γιατί σημαίνει ότι δε βλέπεις το μπάσκετ τώρα. Δε θέλω να κρεμάσουμε τη φανέλα μου. Θα τη φοράει παικταράς των επόμενων γενιών. Δε θέλω να με ρωτούν για το παρελθόν. Θέλω να λέμε για τους παίκτες του παρόντος».

Για τα τμήματα υποδομών:

«Τα στελέχη της ΚΑΕ έχουν κάνει μεγάλη δουλειά και στις υποδομές. Μπορείτε να δείτε ότι δημιουργείται ένα καινούργιο γυμναστήριο με σύγχρονα μηχανήματα. Η ομάδα έχει προχωρήσει στην αγορά νέου συστήματος για τις διαφημίσεις και είναι από τις λίγες που το έχει στην ιδιοκτησία τους. Υποδομή, για να μην εξαρτιόμαστε από τη νίκη και την ήττα ή από το αν θα έρθει κάποιος».

Για τη νέα διοργάνωση, το Champions League:

«Είναι πολύ ευχαριστημένοι οι άνθρωποι της διοργάνωσης. Από χορηγίες, από κόσμο, από τα ΜΜΕ. Μας έχουν δείξει κάποια πράγματα. Ό,τι υπάρχει ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, σε μια διοργάνωση που είναι μόνο η αρχή. Το βασικό, είναι τα χρήματα. Για να ξεκινήσεις στο Eurocup, πρέπει να δαπανήσεις το Σεπτέμβριο για να συμμετέχεις. Εδώ αυτό δεν υπάρχει και έχεις και κάποια έσοδα που βοηθούν. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και τώρα που λείπουν οι καλές ισπανικές και η ρώσικη, εγώ βλέπω 15-20 ομάδες να διεκδικούν θέση στο φάιναλ φορ. Τους αρέσει αυτός ο ανταγωνισμός».

Για τη συμμετοχή στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα που φέρνουν στο πρωτάθλημα και τις αλλαγές:

«Δυστυχώς είναι τραυματισμός Έλληνα παίκτη και δε μπορείς να τον αλλάξεις. Στον τραυματισμό του Πέινερς περιμέναμε να γυρίσει πιο γρήγορα. Για να παίξεις σε Ελλάδα και Champions League, θέλει πολύ μεγάλο ρόστερ και παίκτες έμπειρους. Δυστυχώς εμείς δε μπορούμε να το υποστηρίξουμε οικονομικά. Γίνεται υπερπροσπάθεια για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια».

Για την κατάσταση του Μαργαρίτη:

«Είναι μεγάλη συζήτηση. Παρακολουθούμε την αγορά, αλλά τα περιθώρια μας είναι πολύ στενά. Όταν ένας παίκτης παίζει στην ομάδα μας, για εμάς δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν. Του έχουμε εμπιστοσύνη».

Για το ποιο είναι το αύριο της ομάδας στο άμεσο μέλλον:

«Αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα, είναι να δημιουργήσει καινούργιους φιλάθλους. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη υποδομή, στα παιδιά από 15 ετών και πάνω. Για να τους προσεγγίσεις στο γήπεδο, πρέπει να έχεις και άλλες παροχές, κάτι που τώρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε».

Για την περίπτωση του Μαυροκεφαλίδη:

«Δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή αν ήθελε να πάει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τότε επιθυμούσε το εξωτερικό αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει. Υπήρξε μεγάλη επιθυμία από την ομάδα, γιατί πιστεύαμε ότι μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας. Δεν είχαμε μπει στο λεπτό, οικονομικό θέμα. Μιλήσαμε μόνο για επιθυμία. Δε μπορώ να σας πω τώρα, αν θα εξελιχθεί».

Για το στιλ μπάσκετ της ομάδας που δεν άλλαξε:

«Σας αρέσει η νίκη με 93 πόντους ή η νίκη με 65 πόντους; Τα μεγάλα σκορ δίνουν το δικαίωμα σε όλους να κερδίσουν. Σχεδόν κάθε παιχνίδι, έχει άλλο στυλ. Ανάλογα από το τι επιτρέπει η διαιτησία, πως παίζει η άλλη ομάδα, σε τι μέρα είναι οι παίκτες. Εχει γίνει προσπάθεια για αλλαγή του στυλ, αλλά στην Ελλάδα και στο Champions League, παίζουν ένα συγκεκριμένο μπάσκετ. Για να αλλάξεις το στυλ, πρέπει να σε πάει και το παιχνίδι από μόνο του. Είναι πολλές λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο. Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Είναι και θέμα παικτών, η αυτοπεποίθηση που έχουν. Δε μπορείς να υπολογίσεις που θα πάει το παιχνίδι».

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Η Τούμπα «ντύθηκε»... στα λευκά!

Η Τούμπα «ντύθηκε»... στα λευκά!

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/2) χιονίζει σε πολλές περιοχές και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το γήπεδο ...
24sports team
 |  HOT SPOT
ΠΑΟΚ: «Όλοι μαζί ως το τέλος...»

ΠΑΟΚ: «Όλοι μαζί ως το τέλος...»

Μήνυμα ενότητας ως το φινάλε της σεζόν έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ...
 |  ΠΑΟΚ
X