ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ίβιτς: «Κερδίσαμε δίκαια»

Ευχαριστημένος από την επιμονή που έδειξαν οι παίκτες του με αποτέλεσμα να πάρουν έστω και στο τέλος τη νίκη επί της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στο σκεπτικό του όσον αφορά την τακτική προσέγγισή του στο ματς και συμπλήρωσε πως το τρίποντο χάρισε ψυχολογία στην ομάδα του.

Αναλυτικά:

Για το γεγονός πως σε άλλα ματς άξιζε τη νίκη ο ΠΑΟΚ αλλά δεν την πήρε, ενώ σήμερα τα κατάφερε: «Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι, ήμουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κλείσει τους χώρους και θα προσπαθήσει να παίξει στην κόντρα επίθεση. Μίλησα στους παίκτες, τους είπα ότι πρέπει να έχουν υπομονή. Περά από το γκολ, κερδίσαμε δίκαια. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ισοπαλία, είχε κάποιες φάσεις η ΑΕΚ αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο δείξαμε ότι ήμασταν ομάδα. Στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε τον αγώνα.

Οι παίκτες παίζανε ένα δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που την περίμενα διαφορετική, όπως ήταν και σήμερα. Ήθελα να έχω παίκτες τακτικά που να κάνουν αυτό που ζητάω, να έχουν τρεξίματα, να πιέζουν στο χώρο του κέντρου. Ρίσκο, δεν ήταν η εντεκάδα. Μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς την εντεκάδα αλλά διάλεξα αυτή. Το τελευταίο μισάωρο δεν θα έλεγα ότι ρισκάραμε αλλά είχαμε πιο επιθετικούς παίκτες από τους άλλους. Πάλι θα διάλεγα το ίδιο σχήμα.

Σίγουρα κερδίζουμε ψυχολογία, η ομάδα μπορεί κάποια παιχνίδια στο παρελθόν να μην έπαιρνε αυτά που άξιζε αλλά κατά την άποψη μου στο 85-90% δείξαμε καλό πρόσωπο σε αυτά που παίξαμε. Παίξαμε απαιτητικό ποδόσφαιρο με πολλές ευκαιρίες, μπορεί σήμερα να μην είχαμε πολλές φάσεις αλλά δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να έχεις πολλές. Όλοι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με δημιουργία».

Ερωτηθείς για τον Μπίσεσβαρ: «Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους άλλους μεσαίους παίκτες. Είναι βαρύς παίκτης, καταλαβαίνετε με τι τρόπο το λέω. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίξει. Στα παιχνίδια που χρειάζεται να καλύψει τους χώρους, είναι απείθαρχος τελείως».

Σε νέα ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος του τόνισε πως και ο ίδιος ήταν βαρύς παίκτης, απάντησε: «Ο Ίβιτς ήταν στο παρελθόν βαρύς. Ήταν διαφορετικό ποδόσφαιρο τότε. Στο επόμενο μπορεί να ξεκινήσει ο Μπίσεσβαρ και έχει ξεκινήσει πολλά παιχνίδια. Είναι καλά σωματικά αλλά εξαρτάται και από τον αντίπαλο που έχεις απέναντι σου, δεν μπορείς να προβλέψεις. Όλοι δουλεύουν, είμαστε ομάδα και είμαι ευχαριστημένος. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να μην είναι ευχαριστημένοι που είναι στο πάγκο, αλλά για να μου αλλάξεις τη γνώμη, πρέπει να μπεις και να δείξεις καλύτερο πρόσωπο».

Ερωτηθείς για τον Φακούντο Περέιρα: «Ο Περέιρα είναι ένας παίκτης που εγώ τον κράτησα στην ομάδα. Σας το λέω ξεκάθαρα».

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση