ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Παναθηναϊκός: Ανοιξε και επίσημα ο δρόμος της ΠΑΕ για τον Παϊρόζ!

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τροποποίηση του καταστατικού της ΠΑΕ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για την είσοδο του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ που από την προσεχή Παρασκευή θα είναι σε θέση να… δείξει τα λεφτά, αν θέλει να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναικός.

Η σημερινή έκτακτη Γ.Σ. είχε δύο βασικά θέματα:

Α)την αντικατάσταση των όρων του ομολογιακού δανείου (23 Σεπτεμβρίου του 2015) με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου οι κοινές ομολογίες να μετατραπούν σε μετοχές (μετοχοποίηση του δανείου).

Β)την τροποποίηση του άρθρου 10 του καταστατικού και την εναρμόνισή του με την ισχύουσα νομοθεσία που επιτρέπει (στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και) σε οποιονδήποτε μη Ευρωπαίο επιθυμεί, να αποκτήσει ποσοστό άνω του 25% των μετοχών της ΠΑΕ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, από την Πέμπτη κάθε μη Ευρωπαίος πολίτης και κατ’ επέκταση ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας δεν θα έχει κανένα νομικό κώλυμα για να εμπλακεί στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου καθώς οι πόρτες θα είναι και τυπικά ορθάνοιχτες για την είσοδό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από εκεί και πέρα στους μετόχους της ΠΑΕ εστάλησαν επίσης προσκλήσεις για διπλή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου, μία ημέρα μετά το κλείσιμο της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου που έχει καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 23 Αυγούστου για ποσό έως των 20 εκατ. ευρώ. 

Το πρώτο Δ.Σ. θα διεξαχθεί στις 11:30 π.μ. όπου θα συζητηθεί η προκηρυχθείσα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ και το αποτέλεσμά της (δηλαδή το πόσα χρήματα μπήκαν από τα 20 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευτεί στις 6 Ιουλίου ότι θα καλύψει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος).

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά την ίδια ημέρα στις 12:00 μ.μ. οπότε και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί η προκήρυξη νέας Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η επικείμενη (νέα) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σχετίζεται ξεκάθαρα με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ καθώς από την προσεχή Παρασκευή που προβλέπεται να προκηρυχθεί έως και το κλείσιμό της (η προηγούμενη ΑΜΚ είχε χρονικό ορίζοντα περίπου δύο μηνών, καθώς άνοιξε στις 6 Ιουλίου και κλείνει στις 23 Αυγούστου), θα πρέπει να… δείξει τα λεφτά και να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είτε άμεσα, την προσεχή Παρασκευή ή Δευτέρα, είτε -το αργότερα- έως το κλείσιμό της, σε περίπου δυο μήνες από σήμερα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί της ουσίας έκανε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν για να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της προς τον Παϊρόζ και αυτό που απομένει είναι ο Ταϊλανδός να μετουσιώσει σε πράξη τις εξαγγελίες του...

Να σημειωθεί ότι το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν γίνεται να εκλεγεί από το υπάρχον Δ.Σ. αλλά από τη Γενική Συνέλευση που θα προκηρυχθεί και πρέπει να απέχει υποχρεωτικά μίνιμουμ 22 εργάσιμες ημέρες από τη συνεδρίαση της 24 Αυγούστου (όχι νωρίτερα δηλαδή από τις 25 Σεπτέμβρη).

Πηγή: sdna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X