ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εμένα με ενδιαφέρει να φτιάξω ομάδα»!

Ουζουνίδης για όλους και για όλα! Ο κόουτς του Παναθηναϊκού ανέλυσε το σκεπτικό του στις μεταγραφές, τονίζοντας ότι θέλει παίκτες που κουμπώνουν μεταξύ τους. Τι είπε για Άλτμαν, «κομμένους» και κόσμο.

Ξεκάθαρος για τα «θέλω» του και το σκεπτικό του, σε ό,τι αφορά τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στους απεσταλμένους του Τύπου, μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. 

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δήλωσε με νόημα πως δεν τον ενδιαφέρουν τα ονόματα, αλλά οι παίκτες εκείνοι, που θα… κουμπώνουν μεταξύ τους, ώστε να φτιάξει μια καλή ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στον Άλτμαν, στους «κομμένους», αλλά και στον κόσμο των «πράσινων». 

Αναλυτικά, είπε: 

- Για τις βασικές προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα και για το πώς θα κινηθεί στην επιλογή των παικτών, που πρόκειται να αποκτηθούν: 

«Ακόμα χρειαζόμαστε πολλά πράγματα: Και επιθετικό και ακόμα έναν εξτρέμ. Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και στα άκρα της άμυνας, είναι από τις θέσεις που χρειαζόμαστε. Βέβαια, θέλουμε ενίσχυση κυρίως μπροστά… 

Δεν είναι εύκολο να κάνεις μία τέτοια επιλογή. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή και κυρίως, στο στιλ που θα ταιριάξουν όλοι οι παίκτες. 

Δεν μας νοιάζει να είναι το μεγάλο όνομα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συμπληρώνει τους υπόλοιπους, μαζί με τον Λουτσιάνο και τον Καμπέσας. 

Γενικά, μας νοιάζει πώς θα ταιριάξει ο καθένας με το υπόλοιπο γκρουπ. Ο κόσμος μπορεί να θέλει ονόματα, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να φτιάξω μια καλή ομάδα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει ο κάθε παίκτης να έχει διαφορετικά στοιχεία από τον άλλο, ώστε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο
». 

- Για την πολύ καλή παρουσία του Όμρι Άλτμαν στην προετοιμασία: 

«Σας είπα ότι, για να γίνουν αυτές οι επιλογές, δεν έχω αμφιβολία για τις δυνατότητες των παικτών. Για τον Άλτμαν, ειδικά, καλά που έπαιξε έτσι. Γιατί, να σας πω την αλήθεια, περίμενα ότι θα ήταν πολύ πιο κουρασμένος από τα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια. Έχει έρθει δύο εβδομάδες στην ομάδα και έχει παίξει τρία παιχνίδια… 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολο. Περίμενα ότι θα είναι πολύ χειρότερα σήμερα (σ.σ. στο φιλικό με του Τούρκους). 

Παρ' όλα αυτά, έδειξε διάθεση, ξέρω τι ποιότητα έχει και μόλις προπονηθεί περισσότερο, θα γίνει πολύ πιο γρήγορος. Είναι ένα παιδί που έχει προσόντα και μακάρι να έχει την υπομονή και την εξυπνάδα να ακούσει και να μάθει
». 

- Εάν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες της ομάδας στα φιλικά ματς: 

«Πολλές φορές λέμε να δούμε πράγματα, αλλά επειδή τα παιχνίδια είναι κοντά, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην αποκτάς προβλήματα. 

Από εκεί και πέρα, δόθηκαν ευκαιρίες σε πολλά παιδιά να παίξουν και να πάρουν εμπειρίες. Για τον κόσμο μπορεί να σημαίνει πράγματα, αλλά για μένα όχι τόσο. Ξέρω τις δυνατότητες των παικτών, το ρόστερ δεν έχει αλλάξει σε τόσο μεγάλο βαθμό. 

Όταν θα έρθουν και οι νέοι παίκτες, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Τους παίκτες που έχω, τους ξέρω και γνωρίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό σύνολο, και αυτό βλέπουμε στα παιχνίδια
». 

- Για την απόδοση των πιτσιρικάδων στην προετοιμασία: 

«Οι μικροί έχουν στοιχεία, το έχουμε πει. Από αυτούς εξαρτάται. Αν έχουν μυαλό και εξυπνάδα, θα μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι παίκτες». 

- Για τους κομμένους και το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής τους: 

«Το κομμένοι δεν μου αρέσει σαν λέξη. Είναι παίκτες που τους έχουμε ζητήσει να βρουν ομάδα, γιατί με τις προσθήκες που θα έχουμε, θα είναι μεγάλος ο αριθμός στο ρόστερ. 

Αν βρεθεί λύση, καλώς. Αν δεν βρεθεί, είναι παίκτες της ομάδας. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε
». 

- Για τη στάση των φίλων του Παναθηναϊκού απέναντι στην ομάδα: 

«Το σημαντικό δεν είναι το πρόσωπο, είναι η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός. Θέλουμε τον κόσμο κοντά. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, θα είναι μία δύσκολη περίοδος, αλλά όταν κάποιος αγαπάει κάτι, του συμπαραστέκεται στα δύσκολα. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα είναι εκεί που πρέπει»

 

Πηγή:sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X