ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και μισός… παραμένει Παναθηναϊκός!

Σαφέστατα επηρεασμένος από τις απουσίες και τις ελλείψεις και εμφανώς κουρασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά… ζωηρός στο πρώτο και ειδικά ως το 30', ο Παναθηναϊκός άρεσε και στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, επικρατώντας 1-0 της Γκεντσλερμπιρλιγκί. Το «τριφύλλι», που περιμένει εντός ωρών Καμπέσας και Λουτσιάνο, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, κρατώντας από την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα τη θετική παρουσία του Άλτμαν, που «σέρβιρε» άψογα στον Μόλινς το μοναδικό τέρμα του ματς (5'), αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση (ακόμα μία) του ακούραστου Χουλτ! Ούτε… φάση δεν άφησε να πέσει κάτω ο Ουζουνίδης, βάζοντας συνεχώς τις φωνές στους παίκτες του όταν δεν έκαναν όσα ήθελε, αλλά και επιβραβεύοντάς τους όταν λειτουργούσαν σωστά. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, ωστόσο, ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν όταν συμπληρωθεί το ρόστερ, οι «πράσινοι», ωστόσο, δείχνουν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο, ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων και δη, του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα -απέναντι σε Καμπάλα ή Γιαγκελόνια.

Πώς έπαιξε

Στο 4-4-1-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη, κάτω από την εστία έκατσε ο Βλαχοδήμος, με τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ, τον Χουλτ στα αριστερά και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Μολέντο-Κολοβέτσιο. Στα χαφ έπαιξαν οι Ρέις (απόντος του Κουρμπέλη) και Ζέκα, με τον Λουντ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Χατζηγιοβάνη στο δεξί και τον Άλτμαν σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού, πίσω από τον Μολίνς.

Το ματς

Απόντος του Κουρμπέλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κατάφερε ούτε στο τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία να τεστάρει το βασικό του δίδυμο στον άξονα των χαφ, αφού στο πλάι του Ζέκα αγωνίστηκε -ξανά ως βασικός- ο «κομμένος» Ρέις. Ήταν λογικό, επομένως, όλο το παιχνίδι του «τριφυλλιού» να γίνεται από τα πλάγια, αφού αμφότεροι οι Πορτογάλοι δεν φημίζονται για το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού τους… Κουλιμπαλί και Χουλτ, ωστόσο, συνεργάζονταν άψογα με Χατζηγιοβάνη και Λουντ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να είναι ιδιαιτέρως δραστήριοι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Γκεντσλερμπιρλιγκί, ειδικά, δε, στο πρώτο ημίωρο. Παρ' όλα αυτά, το μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού προήλθε από τον άξονα!

Μόλις στο 5', λοιπόν, ο Άλτμαν είδε την κίνηση του Μολίνς, του έβγαλε μία καταπληκτική, κάθετη μπαλιά και ο Σουηδός πλάσαρε ιδανικά, ανοίγοντας το σκορ. Γεγονός, φυσικά, που, αν μη τι άλλο, χαροποιεί τον Ουζουνίδη, καθώς, αφενός ο 29χρονος δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μιας και αυτός προορίζεται για βασικός στην επίθεση του Παναθηναϊκού, στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού της 27ης Ιουλίου και αφετέρου, ο Ισραηλινός φαίνεται να… μπαίνει για τα καλά στο κλίμα! Ο Άλτμαν, μάλιστα, πέρα από την ασίστ, «έψαξε» και το γκολ, αλλά τόσο η κεφαλιά του στο 25' όσο και το σουτ που επιχείρησε ένα λεπτό αργότερα, κόντραραν σε αμυντικούς της τουρκικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έπεσε αισθητά, αφού ήταν ολοφάνερο πως τα πόδια των «πράσινων»… βάρυναν. Ο Ουζουνίδης άρχισε να φωνάζει στους παίκτες του να… ξυπνήσουν από τον «λήθαργο» και με τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, μάλιστα, «εξερράγη», έπειτα από μία κακή επιλογή του Χατζηγιοβάνη! Όπως και στις προπονήσεις, δηλαδή, αλλά και στα προηγούμενα φιλικά, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» συνέχισε να αποδυκνείει ότι δεν αφήνει να… πέσει κάτω τίποτα!

Ήταν τέτοια η κούραση, πάντως, που οι φωνές του δεν έπιασαν τόπο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να «κάθεται» και την Γκεντσλερμπιρλιγκί, που έδινε το πρώτο της φιλικό προετοιμασίας, να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει κάποιες ευκαιρίες, προκειμένου να ισοφαρίσει. Με αποκορύφωμα, τη φάση του 67', όταν ο Μούριτς έστειλε σε κενή εστία την μπάλα άουτ.

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι από το 85' και μετά, όταν στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι μικροί, Μπουζούκης και Εμμανουηλίδης, ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε τη… ζωντάνια του και απείλησε τους Τούρκους και με δεύτερο τέρμα! Να σημειώσουμε, τέλος, πως μόνο ο Χουλτ έβγαλε όλο το 90λεπτο και παρότι «σκασμένος» για παραπάνω από μισή ώρα, βγάζει μία απίθανη μπαλιά στο φινάλε της αναμέτρησης, με τον Εμμανουηλίδη να μην κοντρολάρει σωστά, αλλά τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει συγχαρητήρια στους δύο παίκτες του.

Επόμενο ραντεβού, πλέον, για τον Παναθηναϊκό, που επιστρέφει το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη, στην πρόβα τζενεράλε με την Άλκμααρ.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος (64’ Στιλ), Κουλιμπαλί (81’ Βέμερ), Μολέδο (62’ Ευαγγέλου), Κολοβέτσιος (68’ Τελάντερ), Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (76’ Μπουζούκης), Ζέκα (87’ Εμμανουηλίδης), Ρέις (62’ Δώνης), Λουντ (67’ Στάικος), Άλτμαν (67’ Ρινάλντι), Μολίνς (62’ Πίσπας).

Γκεντσλερμπιρλιγκί: Χοπφ, Ογκούρ, Οζκάν, Οζέκ, Πεχλιβάν, Ογκούζ, Χαλίλι, Λούκας ντος Σάντος, Σκέκιτς, Παλίτσεβιτς, Σκούλετις.

Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X