ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μισός, αλλά… Παναθηναϊκός

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, αλλά και εμφανή την απουσία λύσεων μπροστά, ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος (0-0) με την Ολεξάντρια. Πολύ καλά στοιχεία από τον Άλτμαν, έπαιξε και ο Κολοβέτσιος. 

Πρώτο δείγμα… μεσοαμυντικά, θετικό για τον Παναθηναϊκό! 

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο και «τρώγοντας» την πρώτη φάση στο 54', το «τριφύλλι» έμεινε στο 0-0 με τη σαφώς πιο έτοιμη (καθότι το ουκρανικό πρωτάθλημα ξεκινάει σε μια βδομάδα) Ολεξάντρια, αλλά σε όλο το παιχνίδι ήταν πασιφανές πως λείπουν -ακόμα- οι παίκτες από τη μέση και μπροστά, με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται στη δημιουργία, με αποτέλεσμα να μην απειλούν σχεδόν καθόλου. 

Αυτό που κρατάει, ωστόσο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, πέρα από τη συμπαγή εικόνα αμυντικά, είναι το γεγονός ότι ο Όμρι Άλτμαν έδειξε πολύ καλά στοιχεία (εξαιρετική πάσα, για παράδειγμα), ενώ ο Χατζηγιοβάνης ήταν… διάολος από αριστερά, δείχνοντας πως έχει τις δυνατότητες να… αρπάξει όσες ευκαιρίες του δοθούν. Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, δε, αγωνίστηκε και ο Κολοβέτσιος. 

Το ματς


Το γνώριμο πρόσωπό του, από τότε που… εισήλθε στην εποχή Ουζουνίδη, έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός, με τη διαφορά ότι μπροστά ήταν ξεκάθαρο πως κάτι λείπει. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως το «τριφύλλι» ψάχνει τον βασικό του επιθετικό, έναν περιφερειακό φορ, τον αντι-Εμποκού, και αντικαταστάτες των Μπουμάλ και Βλαχοδήμου. Άρα, μεσοεπιθετικά, οι «πράσινοι» ενδέχεται να κάνουν ως και πέντε μεταγραφές! 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, λοιπόν, «κατέβασε» το… περσινό 4-4-1-1, με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τετράδα στην άμυνα τους Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου, Χουλτ, τους Κουρμπέλη και Ρέις στα χαφ, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά, τον Λουντ δεξιά και τον Άλτμαν λίγο πιο πίσω από τον Πίσπα. 

Όπως προαναφέραμε, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, με συμπαγή εικόνα, μην επιτρέποντας στην Ολεξάντρια να περάσει τη… σέντρα. Από τη μέση και μπροστά, ωστόσο, ήταν εμφανές πως λείπουν παίκτες από την ομάδα, καθώς, αφενός δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και αφετέρου, να απειλήσει την ουκρανική εστία. Στη μοναδική, πάντως, αξιοσημείωτη φάση του, στο 39', δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάστηκαν οι κορυφαίοι του αγώνα, Άλτμαν, Κουλιμπαλί και Χατζηγιοβάνης. Ο Ισραηλινός έκανε φοβερή ενέργεια και έδωσε στον Αφρικανό, ο οποίος σέντραρε για το βολ πλανέ του 20χρονου Έλληνα μέσου, που πέρασε άουτ. 

Ένα ακόμη στοιχείο που κρατάμε, το οποίο το βλέπαμε και πέρυσι, βέβαια, από όταν έκατσε στον «πράσινο» πάγκο ο Ουζουνίδης, είναι η προώθηση των δύο ακραίων μπακ του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι, όταν Χουλτ και Κουλιμπαλί έβγαιναν μπροστά, οι δύο εξτρέμ πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή, προκειμένου αυτή να «γεμίσει». Ο Έλληνας τεχνικός, μάλιστα, ζητούσε επιτακτικά από τους δύο οπισθοφύλακες να επιστρέφουν άμεσα στη θέση τους, «βγάζοντάς τους το λάδι». 

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ από το ξεκίνημά του πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Κολοβέτσιος, για το δικό του -πλην του Άλτμαν- ανεπίσημο ντεμπούτο, ο όποιος ρυθμός του ματς χάθηκε στις… αλλαγές των δύο τεχνικών, ειδικά από το 60' και μετά. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει λάθη και στα μετόπισθεν, με τους Ουκρανούς να απειλούν κάνα-δυο φορές την εστία του «τριφυλλιού», το οποίο, πάντως, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 82', αν ο τρομερός «κεραυνός» του δραστήριου Ρινάλντι (μπήκε στη θέση του Άλτμαν, στο 55') δεν κόντραρε σε σώματα. Τέλος, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, καθώς πέρασε στο ματς στο 73', ο Εμμανουηλίδης έδειξε γιατί θεωρείται ο καλύτερος πιτσιρικάς της ομάδας, «χορεύοντας» πολλάκις τους αμυντικούς της Ολεξάντρια. 

Οι αρχικές συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου, Κουτρουμπής, Ρέις, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης, Άλτμαν, Πίσπας. 

Ολεξάντρια: Πάνκιφ, Μπαναντά, Μπασόφ, Τσεμποτάεφ, Χρίτσουκ, Χιτσένκο, Κάλεντσουκ, Πονομάρ, Σιτάλο, Σταρένια, Τσουρίκοφ.

Πηγή:sport-fm.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση