ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα επόμενα βήματα για το γήπεδο

Διαβάστε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η διαδικασία της ανέγερσης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. 

Αποφασισμένη είναι η Κυβέρνηση να προχωρήσει το πρότζεκτ της ανάπλασης «Νέα Αθήνα», με τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. 

Στόχος προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα είναι να «θωρακιστεί» νομικά με κάθε τρόπο αυτό το πλάνο, ώστε να μην έχει κανείς την παραμικρή τύχη σε ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ και να έχει γίνει το γήπεδο το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. 

Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει στις επόμενες 4 με 5 εβδομάδες να ακολουθήσουν τα παρακάτω τρία βήματα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Goal News»

1. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει το επόμενο στάδιο επαφών ανάμεσα σε Ερασιτέχνη, κυβέρνηση και δήμο Αθηναίων. Λιγότερα θεσμικά πλέον αλλά σίγουρα πολύ πιο ουσιαστικά, αφού θα τεθούν επί τάπητος (μέσω και νομικών) όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη συμμετοχή των τριών στο έργο. Με απλά λόγια, όλα όσα ειπώθηκαν στα ραντεβού της Πέμπτης πρέπει πλέον να αποτυπωθούν κι εγγράφως μέσω των συμβάσεων που θα προετοιμαστούν. Απ’ την πλευρά του Ερασιτέχνη μάλιστα, επειδή υπάρχουν στο μυαλό τους οι προηγούμενες συμβάσεις για τον Βοτανικό, οι οποίες περιείχαν πολλά «γκρίζα» σημεία, θέλουν να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Κι ό,τι συμφωνηθεί για την κυριότητα του νέου γηπέδου στο Γουδή, τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου και για τους όρους παραχώρησης του «Απόστολος Νικολαΐδης», να είναι απολύτως ξεκάθαρο. 

2. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση (μέσω των αρμόδιων υπουργείων) κι ο δήμος (σε δεύτερο βαθμό) θα αρχίσουν να μελετούν το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το συνολικό σχέδιο της «Νέας Αθήνας» και μαζί του (και) το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κοινώς, θα πρέπει να προετοιμαστούν και να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα νομικά οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για το πλάνο και να ακυρωθεί η «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό, για να «απεγκλωβιστεί» το όλο πρότζεκτ. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλο αυτό το στάδιο να (προ)ετοιμαστεί σύντομα. Να μη χαθεί ούτε μέρα και γι’ αυτό οι επαφές και τα ραντεβού από τούδε και στο εξής θα είναι καθημερινά, προκειμένου μέχρι τα τέλη Μαΐου να οδηγηθούν οι εξελίξεις σε επίπεδο ανακοινώσεων. 

3. Εφόσον γίνουν τα παραπάνω, τότε (και μόνο) το σχέδιο θα περάσει στο τρίτο του στάδιο, που αφορά πρώτα απ’ όλα τη χρηματοδότηση. Και (πολύ) πιο μετά το τεχνικό κομμάτι (αρχιτεκτονικά σχέδια κλπ.). Οι επαφές τόσο με την Alpha Bank, που έχει δείξει διάθεση να «μπει» στη χρηματοδότηση, όσο και με τον ξένο επενδυτή, με τον οποίο είναι σε ανοικτή γραμμή ο Ερασιτέχνης, είναι δεδομένο πως θα «τρέχουν» παράλληλα με τις υπόλοιπες εξελίξεις. Ομως, για να φτάσουν σε επίπεδο συμφωνιών είναι σαφές πως θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί πρώτα όλο το περιβάλλον για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Κανείς άλλωστε δεν θα επένδυε χρήματα σε κάτι που θα ήταν στον «αέρα» και με ασαφές νομοθετικό πλαίσιο.

 

Πηγή:sport-fm.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση