ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βάντσικ: «Ο Μαρίνος πρέπει να φτιάξει τα αποδυτήρια»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να βάλει τον Παναθηναϊκό στον ίσιο δρόμο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιόζεφ Βάντσικ. «Να κοιτάξει να φτιάξει τα αποδυτήρια. Είναι έξυπνος, πολύ καλό παιδί και ξέρει ότι το καλό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσει μια ομάδα», τόνισε μέσω της «Live Sport», ο πρώην συμπαίκτης του προπονητή του «τριφυλλιού», αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Παράλληλα, μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητες του 48χρονου προπονητή.

Ο Γιόζεφ Βάντσικ μίλησε για:
-την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Ήταν ιδανική κίνηση αυτή τη στιγμή από πλευράς διοίκησης. Ο Μαρίνος είναι πολύ καλός προπονητής και είναι πολύ σημαντικό ότι γνωρίζει τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού, τα αποδυτήρια, έχει κάνει πρωταθλητισμό και έχει κερδίσει τίτλους με την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να τη βάλει πάλι στον ίσιο δρόμο».

-τις αλλαγές που πρέπει να κάνει: «Να κοιτάξει να φτιάξει τα αποδυτήρια. Είναι έξυπνος, πολύ καλό παιδί και ξέρει ότι το καλό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσει μια ομάδα. Έτσι φθάσαμε εμείς στα ημιτελικά του Champions League. Παράλληλα, θα πρέπει να βρει έναν κορμό, καταλήξει σε ένα σχήμα που θα εμπιστευτεί, με το οποίο θα φθάσει στις νίκες. Ο Μαρίνος έχει δείξει από τις προηγούμενες ομάδες του ότι ξέρει να δουλεύει σωστά και είχε καλές πορείες και αποτελέσματα. Ήμασταν συμπαίκτες για πέντε χρόνια και ξέρω τη νοοτροπία του. Θεωρώ ότι μπορεί να κάνει καλή δουλειά. Πιστεύω ακόμη ότι με την παρουσία του θα βγουν από το “ψυγείο” κάποιοι παίκτες, για παράδειγμα, ο Μπουμάλ».

-το αν πιστεύει ότι θα κάνει καλύτερη διαχείριση του ρόστερ: «Ναι, νομίζω ότι θα επιδιώξει να πάρει πράγματα και από άλλους παίκτες. Το βασικό σε αυτή τη φάση, όμως, είναι ο Μαρίνος να φτιάξει το μυαλό των παικτών, να τους αλλάξει τη νοοτροπία. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να παίζει με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο, να προηγείται στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος ξαφνικά να εξαφανίζεται. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι φταίει».

-το αν είναι θέμα νοοτροπίας, ποιότητας παικτών, προπονητή ή κάτι άλλο: «Ήρθαν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες το καλοκαίρι, υπήρξαν προσδοκίες, αλλά πρέπει να έχει νοοτροπία πρωταθλητή και να παλεύεις κάθε εβδομάδα. Έχουν συνειδητοποιήσει αυτοί οι παίκτες σε ποια ομάδα ήρθαν; Γνωρίζουν τι έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν; Επίσης δεν μου αρέσει κάτι άλλο. Αυτό που κάνουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες. Δεν μπορείς να κάνεις κάθε χρόνο 15 ή 20 μεταγραφές Εδώ λειτουργεί το “φύγε εσύ, έλα εσύ”. Γίνεται όμως έτσι δουλειά Πώς θα έχεις αποτελέσματα; Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, δεν μου αρέσει που έχει τόσους πολλούς ξένους παίκτες. Μόνο τον Κουτρουμπή βλέπω στην ενδεκάδα. Όταν πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό ήμασταν τρεις ξένοι και όλοι οι άλλοι Έλληνες και είχαμε αποτελέσματα. Είναι δυνατόν η ομάδα να μην στηρίζετε σε Έλληνες; Αυτό είναι παράξενο. Τι να το κάνω να έχει η ομάδα είκοσι ξένους, αλλά να μην προχωράει, να μην πετυχαίνει τους στόχους της. Οι ξένοι που έρχονται πρέπει να κάνουν τη διαφορά, αλλιώς…».

-το τι πιστεύει ότι έχει φταίξει φέτος στον Παναθηναϊκό: «Όλο το βάρος έπεσε στον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Άλλα θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση για το πρωτάθλημα. Μεγαλύτερο πείσμα, προσοχή, γιατί τώρα τελείωσε η Ευρώπη και μένει το πρωτάθλημα. Χρειάζονται βέβαια και άλλα πράγματα. Καλή προπόνηση, καλή εξωγηπεδική ζωή, καλή αποθεραπεία. Επαναλαμβάνω: Είναι θέμα νοοτροπίας και ψυχολογίας ορισμένων παικτών».

-σε ερώτηση που του έγινε για την κριτική που δέχεται ο Στιλ ανέφερε: «Δεν θέλω να κάνω κριτική ούτε κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό το θέμα».

-την κουβέντα που γίνεται για τη διαιτησία: «Αυτό που γνωρίζω από την εμπειρία μου τόσα χρόνια στα γήπεδα είναι πως αν είσαι καλός, δεν κοιτάς τη διαιτησία. Και να σου πω και κάτι άλλο; Να φτιάξεις ομάδα που να κερδίζει και την κακή διαιτησία. Γιατί αν είσαι καλύτερος και κερδίζεις ένα παιχνίδι που είχες κάποια σφυρίγματα εναντίον σου, είναι πιο μεγάλη η χαρά. Και μετά βγες και κάνε δηλώσεις, γιατί θα είσαι από πάνω».

-τα δεδομένα του ντέρμπι: «Η αλλαγή προπονητή ίσως βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι τον Παναθηναϊκό. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Μαρίνος και η ομάδα είναι νίκες, αυτό είναι το φάρμακο για να αλλάξει το κλίμα, να προχωρήσει ήρεμη και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι».

-την άποψή του για τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι έχει καλούς ποδοσφαιριστές και δυνατή ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες διαταράχθηκε το κλίμα, αλλά νομίζω ότι θα είναι δυνατός στο ντέρμπι. Δεν γίνεται αυτοί οι παίκτες που πήγαν και κέρδισαν τη Φιορεντίνα μέσα στην Ιταλία μετά από λίγες ημέρες να λέγεται ότι είναι άχρηστοι. ΕΔΏ όλα είναι άσπρο ή μαύρο. Όμως δεν είναι έτσι».

-την άποψή του για τον Ολυμπιακό: «Πέρασε μια κρίση μέσα στο καλοκαίρι, άλλαξε τρεις προπονητές, αλλά στη συνέχεια την ξεπέρασε και βρήκε τον δρόμο του. Πήρε και τα τρία ντέρμπι στο γήπεδό του, κάτι που βοήθησε πολύ στην ηρεμία της ομάδας και είναι σημαντικό ότι προκρίθηκε στους «32» του Europa League. Δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο έως τώρα, αλλά έχει δύο πράγματα που λείπουν από τις άλλες μεγάλες ομάδες: Νοοτροπία πρωταθλητή και τα όποια προβλήματα μένουν στα αποδυτήρια και λύνονται εκεί. Στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ βγαίνουν προς τα έξω τα προβλήματα. Είδες τι έγινε στον ΠΑΟΚ. Μέχρι να το διορθώσεις έχει γίνει άνω-κάτω η ομάδα».

-την άποψη που έχει για την ΑΕΚ: «Οι παίκτες που ήρθαν δεν έχει πολύ τόσο πολύ την ομάδα. Άλλαξε και ο προπονητής και φαίνεται ότι στην ΑΕΚ ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους. Θέλω να πω κάτι και αυτό ισχύει για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ: και οι τρεις πρέπει να φτιάξουν ομάδες για να κυνηγήσουν και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Να δείξουν πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι για τον τίτλο».

-την κούρσα του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό προβάδισμα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση