ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δώνης-Νταμπίζας η λύση

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ιστοσελίδα sentragoal.gr με σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι καλύτερη λύση για το τριφύλλι είναι ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας.

Αναλυτικά:

«Οι ετήσιες αποδοχές του Γιώργου Δώνη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι 2.400.000 ευρώ. Και έχει κλειστό διετές συμβόλαιο (ως το καλοκαίρι του 2018) με την Αλ Σαρτζάχ. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Δώνης είναι αυτός που πληρώνει το 5μελές τιμ του, το οποίο παραμένει σταθερό εδώ και χρόνια.

Είναι ένα συμβόλαιο με πολλές και διαφορετικές ρήτρες, το οποίο έφτιαξε ο Μηνάς Λυσάνδρου και μάλιστα πριν από περίπου 20 ημέρες (δηλαδή πριν σταματήσει από δικηγόρος για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην ΠΑΕ ΑΕΚ) είχε βρεθεί στο Ντουμπάι για λογαριασμό του πελάτη του – Ελληνα προπονητή.

Μάλιστα υπάρχει ρήτρα που καλύπτει τον Δώνη σε περίπτωση απόλυσής του πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο και τον αποζημιώνει με 1,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη, όμως, είναι και η ρήτρα αποζημίωσης της Αλ Σαρτζάχ στην περίπτωση που το συμβόλαιο σπάσει με υπαιτιότητα του Δώνη.

Η πορεία της Αλ Σαρτζάχ στο πρωτάθλημα δεν είναι καλή, μάλιστα στον τελευταίο της αγώνα διασύρθηκε εντός έδρας με 7-1 από την Αλ Γουάντα (έχει προπονητή τον Αγκίρε και αστέρια της τον Ούγγρο Ντζούτζακ και τον Χιλιανό Βαλδίβια). Η ομάδα του Δώνη μετά από 6 αγωνιστικές μετράει 6 βαθμούς και βρίσκεται στη 10η θέση (επί 13 ομάδων). Γενικότερα οι αγωνιστικές προοπτικές της Αλ Σαρτζάχ δεν πρέπει να ξετρελαίνουν τον 47χρονο Ελληνα κόουτς. Για αυτό ίσως για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Δώνης δεν είναι αρνητικός (το αντίθετο μάλιστα) να επιστρέψει στην Ελλάδα κι ας μην το λέει δημόσια. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι πρέπει να είναι βασικά πάρα πολύ προσεκτικός, αφού ο ΠΑΟ τώρα έχει προπονητή (Στραματσόνι) και ο ίδιος είναι προπονητής με… βασιλικό συμβόλαιο στα ΗΑΕ.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Γιώργος Δώνης μεταξύ σοβαρού κι αστείου έλεγε πως μετά την Αραβία (δηλαδή μετά το 2018) θα επιχειρούσε να κάνει καριέρα σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (το όνειρό του), ενώ κάποια στιγμή θα επέστρεφε στην Ελλάδα όχι για προπονητής αλλά ως ιδιοκτήτης κάποιας ομάδας, κατά προτίμηση της αγαπημένης του Λάρισας.

Τώρα η αίσθηση που υπάρχει, μιλώντας με το περιβάλλον του, είναι πως λόγω… Παναθηναϊκού ο Δώνης θα έμπαινε στον πειρασμό να γυρίσει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας μια ακόμη μεγάλη ελληνική ομάδα, την τρίτη μετά τις (όχι και καλύτερες) «εμπειρίες» του σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αρκεί βέβαια οι «πράσινοι» να έψαχναν προπονητή, να του έκαναν μια σοβαρή πρόταση και να είχε βρει λύση με τη δική του ομάδα. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι εύκολο, αυτήν τη στιγμή μιλάμε για υποθετικό σενάριο που για να προχωρήσει πρώτα πρέπει να μπει η σωστή μεθόδευση και μετά το οικονομικό (τουλάχιστον από την πλευρά του κόουτς).

Στο διά ταύτα: ο Αντρέα Στραματσόνι κακά τα ψέματα είναι τελειωμένος από τον Παναθηναϊκό. Θα έχει την… τύχη του Αναστασίου, ενδεχομένως κι αυτός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το ότι ο Αλαφούζος δεν τον απέλυσε… χθες, δεν έχει να κάνει νομίζω με τον Ολυμπιακό (δεν είναι Μελισσανίδης), ούτε με την… αποζημίωση, αλλά με τη νοοτροπία του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Σωστό ή λάθος, έτσι λειτουργεί… Το ερώτημα είναι αν όντως το «τριφύλλι» μπει στην… επόμενη μέρα, η επιλογή του «αντι-Στραματσόνι» θα γίνει από τον Γιάννη Αλαφούζο ή από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Με τον πρώτο πάντως έχει πολύ καλή σχέση και αν θέλει απευθείας επικοινωνία (ειδικά από τον περασμένο Γενάρη) ο Γιώργος Δώνης. Αντίθετα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει πιο… ουδέτερη σχέση, ενώ θα βρεθούν πολλοί που θα σπεύσουν να τον «κατηγορήσουν» για τη σχέση του με Ολυμπιακό – Μαρινάκη.


Στα δικά μου μάτια η λύση στον Παναθηναϊκό είναι… ελληνική και έχει δύο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ονοματεπώνυμα: Γιώργος Δώνης ? Νίκος Νταμπίζας! Μιλάμε για τους δύο κορυφαίους σύγχρονους Ελληνες στο είδος τους, προπονητής και τεχνικός διευθυντής αντίστοιχα, που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός, έχουν περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις στο πώς να φτιάχνουν ομάδες και το σημαντικότερο: διαθέτουν την απαραίτητη χημεία μεταξύ τους. Φίλοι από τότε που ήταν παίκτες, συνεργάτες στη Λάρισα ως προπονητής – ποδοσφαιριστής (αλλά με τον Νταμπίζα να ξεσηκώνει και να μαθαίνει πολλά από τον μέντορά του και σύνδεσμό τους, Νίκο Λυράκη), με παρόμοια φιλοσοφία και νοοτροπία που ξεσήκωσαν σε μεγάλο βαθμό από την παραμονή τους στο εξωτερικό.

Ο Δώνης είναι προπονητής στην Αλ Σαρτζάχ, ο Νταμπίζας τεχνικός διευθυντής στην Ομόνοια. Και οι δύο θέλουν να είναι τα απόλυτα αφεντικά στη δουλειά τους, κατά συνέπεια θα πρέπει να τους παραδοθούν τα… κλειδιά της ομάδας. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήταν διατεθειμένος να το κάνει ή και να τους πείσει, σίγουρα όμως θα άξιζε τον κόπο και η πρόκληση θα ήταν μεγάλη για όλους».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση