ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι… παλιοί ήταν ωραίοι!

Επιστροφή στη… βάση για τον Ολυμπιακό, με θετικό πρόσημο και στο τελευταίο του φιλικό επί βελγικού εδάφους. Παρότι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι», εκτός από κουρασμένοι, ήταν ολοφάνερο πως είχαν «θέμα» στην ανάπτυξή τους, εμφανίστηκαν πολύ πιο ζωηροί (και όμως) στο β' μέρος της αναμέτρησης με τη Λόκερεν, μένοντας, τελικά, στο 0-0.

Ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα για τους Οφόε και Καρσελά, ενώ πήρε το… βάπτισμα του πυρός και ο Εμενίκε, που μπήκε στο 61' και είχε, μάλιστα, ευκαιρίες, για να χριστεί σκόρερ και να δώσει τη νίκη στους Πειραιώτες!

Για τους τελευταίους, ωστόσο, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι «παλιοί»! Ο Φορτούνης ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος, σχεδόν αλάνθαστος στις πάσες του, ο Ρομαό (που χρησιμοποιήθηκε ξανά, για μία ώρα, ως στόπερ, στο πλάι του Σισέ) ήταν «σκυλί» στην άμυνα, ενώ Μάριν, Κούτρης και Ομάρ έκαναν, επίσης, καλό παιχνίδι, με τον Καπίνο να μπαίνει στην «εξίσωση» στο φινάλε, κάνοντας δύο τρομερές αποκρούσεις!

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, πως οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται δουλειά ακόμα, ενόψει των αναμετρήσεων -κατά 99%- με την Παρτίζαν, στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Πώς έπαιξε


Σε διάταξη 4-2-3-1 «κατέβασε» τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι, δίνοντας, μάλιστα, φανέλα βασικού, για πρώτη φορά, στους Οφόε και Καρσελά. Ο Βέλγος χαφ, λοιπόν, ήταν στο πλάι του Σιώπη στον άξονα και ο Μαροκινός στο δεξί άκρο της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, κάτω από την εστία ήταν ο Καπίνο, που είχε μπροστά του -από δεξιά προς τα αριστερά- Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ρομαό και Κούτρη. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάριν και ο Φορτούνης ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Το ματς


Εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει, συνήθως, σε φιλικά προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός ήταν -σαφέστατα- πιο ζωηρός και επικίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λόκερεν. Με εξαίρεση τον δραστήριο -και, πραγματικά, αλάνθαστο στις μεταβιβάσεις του- Φορτούνη, οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι έδειχναν… βαρείς στο ξεκίνημα του ματς και πλην του αρχηγού τους, μόνο ο Κούτρης έμοιαζε να έχει λίγη παραπάνω ενέργεια.

Ο Οφόε δεν έπαιρνε πάσες, ενώ όλο, σχεδόν, το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας γινόταν από τη μεριά του Μάριν, οπότε ούτε ο Καρσελά κατάφερνε να φανεί. Παρ' όλα αυτά, ο Μαροκινός μία φορά παίδεψε τη βελγική άμυνα, στα… χασομέρια του ημιχρόνου και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο γκολκίπερ της Λόκερεν τού είπε «όχι», στο σουτ που επιχείρησε από δεξιά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, ωστόσο, στο πρώτο 45λέπτο, ήταν στο 20', με τον Ανσαριφάρντ να ελίσσεται ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή, να σουτάρει συρτά και δυνατά, αλλά την μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά της ρίζας του δεξιού δοκαριού και να περνάει άουτ.

Στο β' μέρος και με τον Καρσελά να δίνει τη θέση του στον Πάρντο, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή του. Μόλις στο 47', ο Κολομβιανός έβγαλε το… συστημένο για τον Οφόε, αλλά ο Βέλγος χαφ δεν έπιασε το μονοκόμματο όπως θα ήθελε, ενώ, στο 54', το ξαφνικό και δυνατό σουτ του Φορτούνη, από μακριά, απέκρουσε ο γκολκίπερ της ομάδας του Γιώργου Γκαλίτσιου.

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ήρθε η δεύτερη, ουσιαστικά, μεγάλη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων», με τέσσερις παίκτες να συνεργάζονται άψογα! Ο Σιώπης έβγαλε την κάθετη, ο Οφόε άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για τον Ομάρ, ο οποίος γύρισε στον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός δεν πλάσαρε καλά και ο Ντε Βολφ απομάκρυνε.

Στη συνέχεια και με τις πολλές αλλαγές, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Λόκερεν να αναλαμβάνει μία ανούσια πρωτοβουλία, η οποία, όμως, από το 80' και έπειτα θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε κάποιο γκολ, αν δεν ήταν ο Καπίνο! Ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις, στο 82' και στο 85', δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού


Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ρομαό, Κούτρης (61' Φιγκέιρας), Σιώπης (80' Ανδρούτσος), Οφόε (61' Νικολάου), Καρσελά (46' Πάρντο), Φορτούνης (80' Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (61' Εμενίκε).

Πηγή: sport-fm.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση