ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ-έξι Ολυμπιακός

Βρίσκει τον δρόμο του. Κάνοντας γεμάτη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός «πάτησε» (6-0) τη Μαλίν, παρουσιάζοντας πλουραλισμό επιθετικά και κάποιες ανορθογραφίες πίσω. Γκολ με απευθείας κόρνερ ο Φορτούνης. 

Ολυμπιακός… κατά ριπάς. 

Μακράν την καλύτερη του εμφάνιση στα φετινά φιλικά προετοιμασίας πραγματοποίησε η ομάδα του Χάσι και επικράτησε 6-0 της Μαλίν στο Βέλγιο, προκαλώντας χαμόγελα με την εικόνα που παρουσίασε. 

Πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι (το μαρτυράει άλλωστε και το σκορ)ο πρωταθλητής Ελλάδος, που θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα γκολ, ενώ είχε και πάλι αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν, αλλά τον κράτησε όρθιο ο εξαιρετικός Καπίνο. 

Ομάρ (11’), Μποτία (21’), Φορτούνης (38’) με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αλά… Άρσεναλ, Μάριν (58’), Ελιουνούσι (74’) και Ανσαριφάρντ (81’) σημείωσαν τα γκολ των Πειραιωτών. 

Το ματς 

Ύστερα από τα πρώτα λεπτά που ήταν αναγνωριστικά, ο Ολυμπιακός απέκτησε ρυθμό και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατοχή της μπάλας, την οποία κυκλοφόρησε ωραία-στρωτά, βγάζοντας και φαντασία και κυριάρχησε. Κατά διαστήματα, όταν προσπαθούσε και κατάφερνε η ομάδα του Βελγίου να βγει από βγει από την άμυνά της οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν προβλήματα στα μετόπισθεν. Το έναυσμα έδωσε ο Φελίπε Πάρντο που ήταν καλός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και ταλαιπώρησε αρκετά τον προσωπικό του αντίπαλο. Άλλωστε από αυτό ξεκίνησε το πρώτο τέρμα των «ερυθρόλευκων», όταν στο 11’ σέρβιρε ωραία για τον Ομάρ που κινήθηκε σαν φορ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 

Μετά το 1-0, η ομάδα του Χάσι συνέχισε στο ίδιο τέμπο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και τους Πάρντο, Φορτούνη και Μάριν σε μεγάλα κέφια και έτσι δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο τέρμα. Ενδιάμεσα, βέβαια, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-1, αλλά ο Καπίνο αντέδρασε καλά σε τετ-α-τετ. Λίγο μετά, ο Φορτούνης που πήρε πολύ καλό βαθμό στο οργανωτικό κομμάτι (και εκτελεστικά έβαλε το γκολ), σέντραρε πολύ ωραία για τον Μποτία που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει στον αέρα την αντίπαλη άμυνα (2-0). Ο πρωταθλητής Ελλάδος, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί σχεδόν όλο το πλάτος του γηπέδου, παίζοντας αρκετά και με κάθετες μπαλιές, αλλά το σκορ δεν μπόρεσε να πάρει πολύ μεγάλη έκταση, αφού ο Μπεν έκανε ωραία κίνηση στον χώρο, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός, σπαταλώντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. 

Ο Φορτούνης θύμισε τον πολύ καλό του εαυτό της σεζόν 2015-16, σημειώνοντας, μάλιστα, γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όπως είχε κάνει τη συγκεκριμένη σεζόν κόντρα στην Άρσεναλ. Αυτή τη φορά, δίχως να βρει ο αντίπαλος πορτιέρο την μπάλα που πήρε τρελά φάλτσα. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως… πιασμένος (από την κούραση) στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα λεπτά η παρουσία του ήταν μέτρια και κινδύνεψε να το πληρώσει, αλλά ο Καπίνο δήλωσε και πάλι «παρών» όταν χρειάστηκε. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν και πάλι αφεντικό της αναμέτρησης, φανερώνοντας την ανωτερότητά του. Με το που ανέβασε ταχύτητα κατάφερε να γίνει απειλητικός και το πρώτο του τέρμα βγήκε από τα πλάγια, όπως και το πρώτο του α’ ημιχρόνου, μόνο που αυτή τη φορά, ο Ομάρ δημιούργησε αυτή τη φορά και ο Μάριν που βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε. 

Κάπου εκεί, η Μαλίν πέταξε λευκή πετσέτα, αποκαμωμένη από τα τέσσερα τέρματα που είχε δεχθεί και ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε και «χτύπησε» στο… ψαχνό. Το φρέσκο αίμα που έβαλε ο Χάσι στον αγωνιστικό χώρο στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, έδωσε νέα πνοή στον Ολυμπιακό που αρχικά έκανε μια μικρή κοιλιά στο ματς λόγω των αρκετών αλλαγών, αλλά και πάλι στο τελευταίο 20λεπτό, οι παίκτες του Χάσι ήταν αυτοί που κυνηγούσαν και ζητούσαν πράγματα και ανταμείφθηκαν με τα άλλα δύο τέρματα που σημείωσαν. Στο 74’ ο Ανδρούτσος βρέθηκε σε θέση… Ομάρ και έστρωσε για τον Ελιουνούσι που τελείωσε πετυχημένα τη φάση. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Ανσαριφάρντ, που είχε εύκολο έργο μέσα στην περιοχή, αφού ο Ολυμπιακός προηγουμένως είχε βγει ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Σεμπά να μοιράζει στον Ιρανό, σε μια φάση όπου η Μαλίν βρέθηκε να αμύνεται μόνο με έναν παίκτη (εκτός του τερματοφύλακά της). 

Αυτός δεν ήταν ο επίλογος στο ματς και θα μπορούσαν να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα οι «ερυθρόλευκοι», αλλά ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός αστόχησε λίγο πριν την εκπνοή από πολύ καλή θέση. 

Πηγή:sport-fm.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X