ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πελεγκρίνο και Εσκριμπά σε πρώτο πλάνο

Μετά τις (πρώτες) δικαστικές περιπέτειες που τελείωσαν χωρίς σοβαρές συνέπειες, στον Ολυμπιακό φουλάρουν για το θέμα προπονητή. Άλλωστε χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν πολλά, μιας και η προετοιμασία για τη νέα σεζόν ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου και το πρώτο επίσημο ματς στα προκριματικά του Champions League θα γίνει στις 25 ή 26 Ιουλίου.

Παρότι η υποψηφιότητα του Τάκη Λεμονή παραμένει στο τραπέζι για μονιμοποίηση, καθώς γνωρίζει καλά την ομάδα και τις ανάγκες της, προτεραιότητα της διοίκησης της ΠΑΕ φαίνεται πως είναι να η πρόσληψη κάποιου ξένου από το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ήθελε πολύ πίσω τον Ερνέστο Βαλβέρδε ή τον Μαρθελίνο, ωστόσο πρόκειται για απρόσιτες λύσεις.

Περισσότερο εφικτές περιπτώσεις, αν και πάλι αρκετά δύσκολες, είναι αυτές των Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο και Φραν Εσκριμπά. Ο 45χρονος Αργεντινός, παλαίμαχος αμυντικός, εργάζεται με επιτυχία στην Αλαβές την οποία έχει οδηγήσει στον τελικό Κυπέλλου και σε άνετη σωτηρία, ενώ ο 52χρονος Ισπανός είναι στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Εμπόδιο για αμφότερους είναι πως οι ομάδες τους θέλουν να τους κρατήσουν και είναι αμφίβολο αν θα επιθυμούσαν να εργαστούν στην Ελλάδα αποχωρώντας από τη λαμπερή La Liga. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει πολύ, τη στιγμή που το ισπανικό πρωτάθλημα τελειώνει στις 21 Μαΐου και ο τελικός Κυπέλλου είναι έξι μέρες μετά.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και ονόματα σαν του Σέρβου Μίροσλαβ Τζούκιτς (δουλεύει στην Αλ Σαμπάμπ του Ντουμπάι), των Ισπανών Αϊτόρ Καράνκα (ελεύθερος), Κίκε Σετιέν (αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τη Λας Πάλμας) και Πάκο Χέμεθ (εργάζεται στην Κρουζ Αζούλ του Μεξικού), ενώ λίγες πιθανότητες έχουν οι Γάλλοι Ρεμί Γκαρντ (ελεύθερος) και Κριστόφ Γκαλτιέ (φεύγει από τη Σεντ Ετιέν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση