ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάτιν διπλό στο φάληρο

Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας μια άκρως αποτελεσματική εμφάνιση και όντας ουσιαστική κατάφερε να πάρει την νίκη μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Αραούχο και ο Πατίτο οι σκόρερ για την ένωση, ο Φιγκέιρας ισοφάρισε προσωρινά για τον Ολυμπιακό. Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης έχουν οι κιτρινόμαυροι που θα πρέπει τώρα να διαφυλάξουν το σκορ στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετικό ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν εξαιρετικό αφού μας χάρισε γκολ, δύναμη και πάθος. Μόλις στα 50’’ ο Ρέτσος με σέντρα σουτ σημάδεψε το δοκάρι ενώ ο Μάριν στην επαναφορά δεν κατάφερε να κάνει το 1-0. Στο 3’ οι παίκτες της ΑΕΚ με εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μάνταλος πέρασε κάθετη στον Αραούχο και αυτό δεν λάθεψε για το 1-0. Στο 11’ η ΑΕΚ είχε διπλή φάση όταν ο Αραούχο έκανε γύρισμα στην περιοχή αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για το 2-0 ενώ μετά ο ίδιος αστόχησε σε σουτ. Στο 13’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με σουτ του Φιγκέιρας μέσα από την περιοχή και έβαλε φωτιά στο «Καραϊσκάκης». Στο 22’ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από σουτ του Ρομαό. Στο 41’ ξανά ο Ρομαό πήρε κάθετη πάσα από τον Μάριν αλλά το σουτ που επιχείρησε απόκρουσε ο Ανέστης. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Προβάδισμα με Πατίτο

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε πολύ πιο χαμηλούς ρυθμούς από το πρώτο αφού οι δύο ομάδες είχαν ξεμείνει από δυνάμεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε πολλές φάσεις. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ευτύχισε να σκοράρει όταν στο 64’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βράνιες με κεφαλιά έδωσε στον Πατίτο που κατέβασε (χρησιμοποιώντας και το χέρι) και έκανε το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή για το 2-1. Ακριβώς με την επανέναρξη ο Σεμπά παραλίγο να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του από παράλληλη μπαλιά του Φορτούνη έφυγε λίγο έξω. Στο 69’ ο Αραούχο έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Καπίνο σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Ο αγώνας κύλησε χωρίς κάποια άλλη φάση και έτσι η ΑΕΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Ρομαό, Μάριν (79' Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Αραβίδης), Πατίτο (74' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (89' Μπακασέτας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση