ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δύσκολη απόφαση του Λεμονή

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο “Καραϊσκάκη” και ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”, Τάκης Λεμονής φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στις δέκα από τις έντεκα θέσεις του αρχικού σχήματος των πρωταθλητών.

Η θέση που “παίζεται” είναι αυτή του σέντερ φορ με τους Ανσαριφάρντ – Καρντόσο να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Όπως έλεγαν μάλιστα χαρακτηριστικά απ' του Ρέντη, “όταν λέμε 50-50 το εννοούμε”. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί κάτι που ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην τελική απόφαση του 57χρονου τεχνικού του Ολυμπιακού. Πριν γίνει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ο Λεμονής είχε ξεκάθαρη άποψη (και) για τη θέση του σέντερ φορ έχοντας αποφασίσει τη χρησιμοποίηση του Ανσαριφάρντ στο βασικό σχήμα εναντίον της ΑΕΚ και γι' αυτό το λόγο έβαλε τον Ιρανό να παίξει στο πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά.

Η εμφάνιση όμως του Ανσαριφάρντ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν ήταν καλή κι έτσι αυτή τη στιγμή ο Λεμονής κάνει δεύτερες σκέψεις για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση, που μπορεί μάλιστα ν' αποδειχθεί καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο πως ο Ανσαριφάρντ δεν ήταν καλός στο ματς με τον Λεβαδειακό και τούτο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Εδώ όμως “γεννιέται” ένα σημαντικό ερώτημα;

Ήταν τόσο καλός ο Καρντόσο στη Λιβαδειά, που να “αναγκάζει” τον προπονητή του ν' αλλάξει πλάνα; Δεν είναι εύκολο για τον Λεμονή ν' αποφασίσει τη χρησιμοποίηση του Παραγουανού στην αρχική εντεκάδα των “ερυθρόλευκων” γιατί ο λατινοαμερικάνος φορ δεν έχει πείσει σε κανένα σημείο της χρονιάς. Γίνεται επίσης εύκολα αντιληπτό ότι ο Λεμονής γνωρίζει πως ακόμα και στην κακή του μέρα ο Ανσαριφάρντ, μπορεί να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Το έκανε τόσο στο ματς με την Μπεσίκτας όσο και στο ματς με την Κέρυρα, με δύο πολύ καλές ενέργειες σε ρόλο δημιουργού, για να σκοράρουν Καμπιάσο και Μάριν.

Ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού “ζυγίζει” τα δεδομένα και θα φανεί μέσα απ' τη σημερινή και την αυριανή προπόνηση, ποια θα είναι η επιλογή του για τη θέση του σέντερ φορ, σ' ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Οι προπονητές βέβαια είναι εκεί για να παίρνουν (και) τις δύσκολες αποφάσεις και όλοι περιμένουν μ' ενδιαφέρον ποια θα είναι η επιλογή του Λεμονή. Επαναλαμβάνουμε πάντως, δεν είναι καθόλου εύκολο για τον “ερυθρόλευκο” τεχνικό να επιλέξει Καρντόσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση