ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τον ξελάσπωσε ο Καρντόσο

Με τον Καρντόσο (68') να ανοίγει τον δρόμο στους «Ζωσιμάδες», ο Ολυμπιακός επικράτησε (2-0) του ΠΑΣ των 10 παικτών λόγω αποβολής του Λίλα (41') και διατηρεί το +7. Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη στον Λίλα. 

Σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League, αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταθεί όρθιος και να «αποδράσει» με τη νίκη (2-0), με το γκολ του Όσκαρ Καρντόσο (68') να ανοίγει τον δρόμο. Ωστόσο, για να φτάσουν στο «τρίποντο» οι «ερυθρόλευκοι» βοήθησε πολύ η αποβολή του Λίλα (41') με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Πώς έπαιξαν 

Κανένα λόγο για να αλλάξει το εχέγγυο επιτυχίας του ΠΑΣ με τη διάταξη του 3-5-2 δεν είχε ο Γιάννης Πετράκης που δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις στη σύνθεση της ομάδας του, αφήνοντας εκτός μόνο τον Κόντε, προτιμώντας τον Μαμπουλού, ποντάροντας στην ταχύτητα του τελευταίου. 

Από την άλλη πλευρά, μόνο μία διαφοροποίηση είχε στη συνηθισμένη του ενδεκάδα ο Πάουλο Μπέντο, καθώς ο Πορτογάλος άφησε εκτός τον Όσκαρ Καρντόσο, ρίχνοντας στη μάχη τον Όσκαρ Καρντόσο, ποντάροντας στην ικανότητα του Παραγουανού στο ψηλό παιχνίδι, σε έναν εκ προοιμίου δύσκολο αγωνιστικό χώρο. 

Το ματς 

Παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους που έχει για κάθε ποδοσφαιριστή ο αγωνιστικός χώρος στους «Ζωδιμάδες», η διάθεση των δύο ομάδων ήταν να δώσουν έναν γρήγορο ρυθμό στο ματς και τα κατάφεραν, ο καθένας βέβαια με τον τρόπο του. 

Ο Ολυμπιακός είχε την πλήρη υπεροχή των κινήσεων και τη επιθετική πρωτοβουλία, φτάνοντας την υπέρ του κατοχή μέχρι και στο 72%, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που γνωρίζει τα μυστικά της αντεπίθεσης από κάθε άλλη στη Super League, γεγονός που αποδείχθηκε και στην πράξη. 

Πριν καν συμπληρωθεί το 1' της αναμέτρησης έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σουτάροντας με το μυτάκι, έπειτα από ωραία πάσα του Καρντόσο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Περιστερίδης ήταν έτοιμος, μπλοκάροντας την μπάλα με διπλή προσπάθεια. 

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε άμεσα, μόλις στο 4', με τον Μαμπουλού να χάνει την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Κοζορώνης με κάθετη πάσα βρήκε τον Κονγκολέζο στην πλάτη του Μποτία, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων πλάσαρε πολύ άσχημα από τα 5 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ και ενώ ο Λεάλι ήταν εξουδετερωμένος. 

Ο Ολυμπιακός άκουσε το... καμπανάκι να ηχεί και συνέχισε να επιτίθεται για να πετύχει εκείνος το πρώτο γκολ που τον έβαζε σε θέση οδηγού στο ματς, αλλά ήταν η σειρά του Καρντόσο στο 13' να νικηθεί από τον Περιστερίδη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να εξουδετερώνει με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Παραγουανού έπειτα από σέντρα του Σεμπά. 

Στο 31' ο Κοζορώνης ήταν αυτός που απείλησε τον Λεάλι, αλλά το σουτ του κεντρικού χαφ του ΠΑΣ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε αρκετά μέτρα εκτός εστίας του Ιταλού, αν και έγινε υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις. Στο 37' σημειώθηκε μια φάση που τελικά έμελλε να γείρει την πλάστιγγα αποφασιστικά υπέρ του Ολυμπιακού. Σε μια διεκδικίσιμη μπάλα ανάμεσα σε Λίλα και Μιλιβόγεβιτς, ο χαφ του ΠΑΣ μπήκε στη φάση με το κεφάλι, του Ολυμπιακού με το πόδι υψωμένο πάνω από το κεφάλι του Λίλα, ωστόσο ο ρέφερι έδωσε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και κίτρινη στον παίκτη των γηπεδούχων. 

Τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο από τον ίδιο τον αγώνα, όταν ο Λίλα ανέτρεψε τον Φορτούνη, αντίκρισε σωστά την κίτρινη, που ήταν όμως η δεύτερη και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και όχι για φάουλ όπως υπέδειξε ο Παπαπέτρου, ωστόσο πρόκειται ξεκάθαρα για μια οριακή φάση, που ακόμα και από το ριπλέι δεν είναι 100% ξεκάθαρο, αν η μύτη του παπουτσιού του Φορτούνη ακουμπούσε τη γραμμή της περιοχής. 

Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Φορτούνης, ο Περιστερίδης όμως είχε και πάλι την απάντηση, διώχνοντας με το πόδι, αφού η μπάλα κόντραρε και στον Μαμπουλού που πλαισίωνε το τείχος. Στο β' μέρος αναμενόταν ο Ολυμπιακός να φτάσει εύκολα σε ένα γκολ που θα του άνοιγε και τον δρόμο της νίκης, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έθεσε ένα πραγματικά δύσκολο τεστ στους φιλοξενούμενους. 

Το πλάνο του Πάουλο Μπέντο ήταν προβλέψιμο, με συνεχόμενες σέντρες από τα πλάγια, γεγονός που αποτελούσε εύκολη λεία για τους γηπεδούχους, αλλά η εικόνα άλλαξε όταν ο Φορτούνης πέρασε εκτός και ο Πορτογάλος διαφοροποίησε τον σχηματισμό του σε 4-4-2 με τον Ιντέγε να πλαισιώνει τον Καρντόσο. Η στιγμή που έψαχνε ο Ολυμπιακός ήρθε στο 68', όταν η μοναδική φορά που η άμυνα του ΠΑΣ συνελήφθη κοιμώμενη, ο Παραγουανός θύμισε κάτι από τον επιθετικό που τον είχε καταξιώσει ως έναν από τους πιο δεινούς στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο Σεμπά έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. 

Παρ' όλα αυτά, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν τέλειωνε το παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα πίστευε ότι θα μπορούσε να βάλει το γκολ της ισοφάρισης, αλλάζοντας τα δεδομένα της αναμέτρησης και αν ο Κόντε πίστευε πιο πολύ στο... γκολ, τότε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν θα έφευγε με άδεια χέρια. Σε δύο περιπτώσεις, ο Ισπανός φορ στο 88' και στο 91' βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Λεάλι, αλλά και τις δύο στιγμές, σπαταλήθηκαν πάνω στην αγκαλιά του Ιταλού γκολκίπερ. 

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε τελικά ο Σεμπά στο 92', όταν ο Μιλιβόγεβιτς με μπαλιά στον κενό χώρο βρήκε τον Βραζιλιάνο και ο τελευταίος με λόμπα πρόλαβε τον εξερχόμενο από την περιοχή του Περιστερίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης – Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος – Μπουκουβάλας, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (81' Ναδάλες) – Ζάιρο (75' Κόντε), Μαμπουλού (59' Γαρουφαλιάς) 

Ολυμπιακός: Λεάλι – Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος – Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (58' Πάρντο), Φορτούνης (65' Ιντέγε), Σεμπά - Καρντόσο (79' Καμπιάσο) 

www.sport-fm.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση