ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Και τώρα... οι δυο τους!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο «Καραϊσκάκη» στο ντέρμπι των «αιωνίων» που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα στη 10η αγωνιστική της Super League. Δύσκολη έξοδος για τον ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Ώρα για ντέρμπι «αιωνίων». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 19:30 στο «Καραϊσκάκη» με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μία χρυσή ευκαιρία να πάρουν μία νίκη επί του μεγάλου τους αντιπάλου που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουν στους επτά βαθμούς τη διαφορά στην κορυφή.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο έδωσε τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης μεσοβδόμαδα σε βασικούς του παίκτες απέναντι στην Αστάνα και κατεβάζει τους Πειραιώτες φρέσκους στο ντέρμπι. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν συμπεριέλαβε ούτε τον Μάριν, αλλά ούτε και τον Τσόρι Ντομίνγκες στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν και οι Σιόβας και Ντε Λα Μπέγια. Η ενδεκάδα δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ρέτσο, στα χαφ τους Μιλίβόγεβιτς και Μάρτινς με τον Φορτούνη μπροστά τους, στα «φτερά» τους Ελιουνούσι και Σεμπά και στην κορυφή της επίθεσης των Ιντέγε.

Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» υπάρχει προβληματισμός για την εμφάνιση και την ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης που σήμανε ουσιαστικά τον αποκλεισμό τους από το Europa League. Στο «τριφύλλι» αναζητούν ένα καλό αποτέλεσμα καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να παραμείνουν στο κυνήγι του Ολυμπιακού ή ακόμα και να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή, αλλάζοντας το κλίμα που επικρατεί. Τεράστιο φυσικά πλήγμα ο τραυματισμός του Μπεργκ που τίθεται νοκ-άουτ ενώ εκτός παραμένει και ο Σάμπα. Ο Αντρέα Στραματσόνι προσανατολίζεται σε ένα 3-5-2 με τους Ρινάλντι και Ιμπάρμπο στην κορυφή. Ο Στιλ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Κουτρουμπή, Μολέδο και Ιβανόφ, με δεξιά τον Μέστο και αριστερά τον Χουχούμη ενώ στον άξονα θα βρίσκονται οι Ζέκα, Βιγιαφάνιες και Γουακάσο.

Λίγο νωρίτερα (17:15) στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ θα δοκιμάζεται απέναντι στον Πανιώνιο. Στον Δικέφαλο επικρατεί κατήφεια μετά το κάκιστο ευρωπαϊκό αποτέλεσμα με την Καραμπάγκ και η ομάδα καλείται να βγάλει αντίδραση προκειμένου να μην χάσει κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα. Ο Τζάλμα Κάμπος έμεινε εκτός αποστολής με τον Βλάνταν Ίβιτς να ξεκινάει πιθανότατα με τους Μυστακίδη, Περέιρα και Κουλούρη στην επίθεση. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος αναζητεί τη νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές κατά τις οποίες οι Νεοσμυρνιώτες μείνανε πίσω βαθμολογικά. Οι Ολαϊτάν και Γκιοατά παραμένουν εκτός ενώ ο Μιλόγεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον τιμωρημένο Φούντα.

Επίσης στις 17:15 στο νησί των Φαιάκων η Κέρκυρα υποδέχεται τη Βέροια. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων ο Μιχάλης Γρηγορίου κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά τους τέσσερις βαθμούς που μάζεψε απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη. Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο και Γκόμες δεν βρίσκονται στην αποστολή για τους «Φαίακες» που ξέρουν ότι οι νίκες σε τέτοια παιχνίδια στην έδρα τους είναι αυτές που θα μετρήσουν στο τέλος για τη σωτηρία. Η Βέροια παλεύει κι αυτή με τη σειρά της στην ουρά με την ομάδα να παρουσιάζει έντονη επιθετική δυστοκία, έχοντας σκοράρει μόλις ένα τέρμα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Μπαλάφας είναι τιμωρημένος και έμεινε εκτός, όπως και ο Καπετάνος που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Επίσης εκτός παραμένουν και οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Κάλβο.

Τέλος, στο παιχνίδι που ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τη Λάρισα στο Αγρίνιο (15:00) θέλοντας να βάλει τέλος σε ένα κακό σερί δύο συνεχόμενων ηττών. Μύγας και Παπάζογλου παραμένουν μη διαθέσιμοι για τον Γιάννη Ματζουράκη. Σημαντικό τρίποντο για την ΑΕΛ την αγωνιστική που μας πέρασε χάρη στο 2-0 επί του Πανιωνίου. Το κλίμα διαταράχτηκε πάντως από την απόλυση του Άγγελου Αναστασιάδη με τον Σάκη Τσιώλη να αναλαμβάνει και πάλι την τεχνική ηγεσία, κάνοντας ντεμπούτο σήμερα στο Αγρίνιο. Αναστασόπουλος, Ουρτάδο και Ντοντό δεν ταξίδεψαν για τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League:

Παναιτωλικός – Λάρισα (15:00 - NovaSports2)

Κέρκυρα – Βέροια (17:15 - NovaSports3)

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (17:15 - NovaSports2)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19:30 - NovaSports1)

*Η 10η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Ηρακλής – Πλατανιάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση