ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ντέρμπι: Ίδια βαθμολογία έξι χρόνια μετά (vid)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται αύριο (19:30) στη «μητέρα των μαχών» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ένα σπάνιο στατιστικό ενώνει το κυριακάτικο αιώνιο ντέρμπι με εκείνο προ εξαετίας, όταν οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει 2-1 με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει κεφάλι 4 βαθμών από τον 2ο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν οπωσδήποτε να ρεφάρουν μετά και το στραπάτσο από την Σταντάρ Λιέγης, αλλά και να μπουν ξανά δυνατά στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, καθώς σε πιθανή ήττα, οι πρωταθλητές θα ξεφύγουν με 7 βαθμούς από πολύ νωρίς.

Παρόμοια κατάσταση είχαμε βιώσει πριν 6 χρόνια, όταν το «τριφύλλι» τη σεζόν 2010-11 υποδεχόταν τους «ερυθρόλευκους» για την 8η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Η βαθμολογία και τότε έλεγε Ολυμπιακός 18, Παναθηναϊκός 14.

Και τότε η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «πράσινους», όμως το γκολ του Κέβιν Μιραλάς τους έβαλε γρήγορα σε μπελάδες. Στο 2ο ημίχρονο, όμως, εμφανίστηκε ένας άλλος Παναθηναϊκός και με τις προσωπικές ενέργειες του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την εκτελεστική δυνότητα του Τζιμπρίλ Σισέ, οι -τότε- πρωταθλητές κατάφεραν να γυρίσουν το ντέρμπι και να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο που τους έφερε σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή.

Θα έχουμε ανάλογη εξέλιξη και στο φετινό ντέρμπι, και συνάμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ή όχι; Η απάντηση αύριο το απόγευμα στο Φάληρο...

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού μέχρι το ντέρμπι της σεζόν 2010-11:
1η αγ.: Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1
2η αγ.: Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0
3η αγ.: Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1
4η αγ.: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0
5η αγ.: Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1
6η αγ.: Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3
7η αγ.: Ολυμπιακός-Άρης 1-0

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού μέχρι το ντέρμπι της σεζόν 2010-11:
1η αγ.: Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 1-1
2η αγ.: Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
3η αγ.: Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2
4η αγ.: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1
5η αγ.: Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-4
6η αγ.: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
7η αγ.: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου του 2010 στο βίντεο.

sdna.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση