ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχή με 6αρα! (vid)

«Εκρηκτικός» ο Ολυμπιακός με μαέστρο τον Μάριν και εκτελεστή τον Ιντέγε, διέλυσε 6-1 τη Βέροια και απάντησε στις εντυπωσιακές πρεμιέρες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στέλνοντας το δικό του μήνυμα!

Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

Πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση από την έναρξη της σεζόν, ο Ολυμπιακός έκανε ονειρεμένη πρεμιέρα στη Σούπερ Λίγκα και συντρίβοντας 6-1 τη Βέροια στο «Γ. Καραϊσκάκης», έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως θα… πουλήσει ακριβά το τομάρι του για να παραδώσει τα σκήπτρα στους έτερους διεκδικητές του τίτλου!

Αυτή, δε, ήταν η καλύτερη επίδοση των Πειραιωτών σε εναρκτήριο ματς πρωταθλήματος, μετά από το 6-0 επί του Εθνικού Αστέρα, πριν 16 χρόνια!

«Ξεμπούκωσε» ο Ιντέγε, που πέτυχε χατ-τρικ, τρομερός ο Μάρκο Μαρίν, «σέρβιρε» συνεχώς τους συμπαίκτες του, γκολάρα πέτυχε ο εξαιρετικός Μιλιβόγεβιτς. Άνοιξε… λογαριασμό, δε, ο πολύ καλός Ελιουνούσι, πανέμορφο γκολ και από τον Σεμπά, ενώ το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα πραγματοποίησε ο Όσκαρ Καρντόσο (έπαιξε μαζί με τον Ιντέγε στην κορυφή, με τον Μπέντο να δοκιμάζει σύστημα 4-4-2), με τον Παραγουανό να αποθεώνεται από τους 20.000 φίλους του Ολυμπιακού, που έδωσαν το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο.

Πώς έπαιξε
4-2-3-1 επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο -και να κρατήσει στον πάγκο Φορτούνη και Καρντόσο. Γάντια βασικού φόρεσε ο Καπίνο, που είχε μπροστά του, στο κέντρο της άμυνας, τους Ντα Κόστα και Μποτία. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Ντε Λα Μπέγια και στο δεξί ο Φιγκέιρας. Στα χαφ αγωνίστηκαν ο Καμπιάσο με τον Μιλιβόγεβιτς (λίγο πιο μπροστά από τον Αργεντινό), ενώ στα «φτερά» ήταν, δεξιά ο Σεμπά και αριστερά ο Ελιουνούσι. Ο Μάριν, δε, κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράουν Ιντέγε.

Το ματς
Διάθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο έδειξε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός. Έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (γύρω στο 65%-35% σε όλο το α’ ημίχρονο), οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πετύχουν γρήγορα ένα γκολ, δύο φορές, όμως, ο Ιντέγε δεν εκμεταλλεύτηκε τα… σερβιρίσματα του Μάριν. Πρώτα στο 6’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γερμανού, ο Νιγηριανός έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 10’, σε μία κλασική ευκαιρία, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι έβγαλε τον Αφρικανό τετ-α-τετ με τον Λόπεθ, με τον τελευταίο να σώζει την ομάδα του, διώχνοντας σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, ακολούθησε ένα δεκάλεπτο νωθρότητας, με τους Πειραιώτες να κάνουν πολλά λάθη και να μη μπορούν να διασπάσουν τη διπλή αμυντική τετράδα της Βέροιας. Για να φτάσουμε στο 20’…

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο, σαν κάτι να την… ξύπνησε, βρήκε τρόπο να «ξεκλειδώσει» την ομάδα της Ημαθίας, που απλά κοιτούσε τους Πειραιώτες και δη, τον καταπληκτικό Μάρκο Μάριν, να… βγάζουν γούστα! Ο Γερμανός είχε… διαολεμένη όρεξη, και στις δύο ασίστ του -που προηγήθηκαν, στον Ιντέγε- πρόσθεσε άλλες τρεις, με τις δύο να καταλήγουν στα δίχτυα και την τρίτη στο δοκάρι των φιλοξενούμενων! Στο 25’, ο Μιλιβόγεβιτς «γέμισε» στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Ιντέγε να μην μπορεί να «νικήσει» τον Λόπεθ, τον Μάριν, όμως, να παίρνει το «ριμπάουντ» και να… σερβίρει στον Νιγηριανό, που ευστόχησε αυτήν τη φορά, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Πριν καλά καλά καταλάβουν τι τους… χτύπησε, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη είδαν στο 27’ τον Ελιουνούσι να συνεργάζεται άψογα με τον Μάριν, και τον Γερμανό να βρίσκει ωραία τον Σεμπά, που έκανε, με φοβερή κεφαλιά, το 2-0! Και δύο λεπτά αργότερα, στο 29’ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο Μάριν, έκανε τη σέντρα, ο Ελιουνούσι έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι, για να… πάρει ανάσα η «βασίλισσα του βορρά», μετά από αυτό, το καταιγιστικό δεκάλεπτο των πρωταθλητών! Στο 41’, ωστόσο, ο Ελιουνούσι, με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Ιντέγε, έκανε το 3-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Τον ίδιο… ξέφρενο ρυθμό είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Σαν κάποιος να είχε ενημερώσει τους παίκτες του Ολυμπιακού για το ρεκόρ γκολ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος που θα μπορούσαν να «σπάσουν», οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο! Στο 49’, λοιπόν και αφού ένα λεπτό νωρίτερα είχε… προειδοποιήσει με «κεραυνό», ο Μιλιβόγεβιτς «εξαργύρωσε» την πολύ καλή εμφάνισή του με σουτάρα και γκολ! Στο 61’, δε, οι Πειραιώτες άλλαξαν… καμπόσες πάσες, με την μπάλα να φτάνει στον Ιντέγε, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, «γράφοντας» το 5-0. Και αυτή φάση, μάλιστα, ξεκίνησε από τα πόδια του Μάριν!

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά ήταν χαρακτηριστική η άνεση με την οποία η ομάδα του Πάουλο Μπέντο «πατούσε» στην περιοχή της Βέροιας. Πάντως, η «βασίλισσα του βορρά» πέτυχε το γκολ της τιμής στο 74’, με πολύ ωραίο πλασέ του Καπετάνου, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να λέει αυτός την τελευταία λέξη, στο 89’! Σε μία άψογη και πολύ γρήγορη αντεπίθεση, ο Πάρντο έβγαλε μία καταπληκτική ασίστ στον Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα και ο Ιντέγε, με κοντινή προβολή, πέτυχε χατ-τρικ και διαμόρφωσε το εμφατικό 6-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα (59' Ρέτσος), Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μαρίν (70' Καρντόσο), Σεμπά, Ελιουνούσι (65' Πάρντο), Ιντέγε.

Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Μελίσσης, Μαραγκός, Κάλβο, Καπετάνος, Σισίνιο (77' Βίτι), Σαρπόνγκ (46' Άρτσε), Μαλόν, Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Χαροντάκης (46' Ναβαλόφσκι).

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Περισσότερα, σε λίγο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X