ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όλα μέλι «Γάλα»!

Με ακόμη μια καλή εμφάνιση έκλεισε τα φιλικά στην Πολωνία η ΑΕΚ. Η Ένωση με γκολ των Λάζαρου και Γαλανόπουλου επικράτησε 2-0 κόντρα στην Μπνέι και μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει ΤΣΣΚΑ. 

Με ακόμη μία νίκη και με καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών στην Πολωνία η ΑΕΚ. Η Ένωση στο τελευταίο της τεστ κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε επικράτησε 2-0 κόντρα στην Μπνέι Σακχνίν και γυρίζει στην Αθήνα για το τελικό μοντάρισμα ενόψει των αναμετρήσεων κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα του Χιμένεθ στο ματς. Πέτυχε και τα δύο της τέρματα πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Αρχικά στο 4ο λεπτό ο Λάζαρος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ψαράκι έπειτα από σέντρα του Βινίσιους, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Γαλανόπουλος επίσης με δύσκολη κεφαλιά έγραψε το 2-0 ύστερα από γύρισμα του Γκάλο από τα δεξιά. 

Πρέσινγκ, γρήγορη κυκλοφορία και πλουραλισμός στις επιθετικές επιλογές ήταν τα στοιχεία που είχαν οι κιτρινόμαυροι στο παιχνίδι τους. 

Το ματς παραλίγο να ξεφύγει στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Γαλανόπουλος (ήταν εξαιρετικός) βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα για φυλακή του Γκαούτσο. 

 

Το ματς:

 



Πετούσε φωτιές η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πολύ δυνατά κι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά-ψαράκι του Λάζαρου, ύστερα από ωραία προσπάθεια του Βινίσιους. Η Μπνέι προσπάθησε να απαντήσει, όμως με εξαίρεση το μακρινό σουτ του Γκαούτσο που βρήκε στο δοκάρι (6’) δεν άγχωσε καθόλου τον Ανέστη. Αντίθετα, η Ένωση συνέχισε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και στο 14’ διπλασίασε τα τέρματά της και πάλι με όμορφη ομαδική προσπάθεια την οποία ολοκλήρωσαν υποδειγματικά οι Γκάλο (σέντρα-ασίστ) και Γαλανόπουλος (σκόραρε με δύσκολη κεφαλιά αφού τρύπωσε στην περιοχή). 

Η ομάδα του Χιμένεθ παρέμεινε μπροστά και πρεσάροντας τον αντίπαλο ψηλά, έκλεψε μπάλες κι έβγαλε τελικές, ενώ είδε κι ένα όμορφο γκολ του Γιακουμάκη με κεφαλιά (23’) να ακυρώνεται για οφσάιντ. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε, η Μπνέι βρήκε την ευκαιρία να κερδίσει μέτρα και να εκμεταλλευτεί κάποια κενά, αναγκάζοντας για πρώτη φορά τον Χιμένεθ να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Η ΑΕΚ ξαναπάτησε το γκάζι στο φινάλε του ημιχρόνου όμως της έλειψε η «καθαρή» τελική προσπάθεια. 

Με την Ένωση να έχει τα ηνία του ματς συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο. Το ματς παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα όταν ο Γκαούτσο με ένα δολοφονικό μαρκάρισμα σήκωσε στον αέρα τον Γαλανόπουλο (51’), που αποχώρησε σφαδάζοντας. Η συγκεκριμένη φάση σημάδεψε το παιχνίδι αφού όπως ήταν λογικό και οι παίκτες που βρίσκονταν στο χορτάρι είχαν το μυαλό τους στον συμπαίκτη τους. Το παιχνίδι λοιπόν έχασε τον ρυθμό τους με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και λεπτά να περνούν χωρίς να απειλεί αλλά και χωρίς να απειλείται. 

Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να πιέσουν όμως οι κιτρινόμαυροι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν και πάλι ρυθμό και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε τρίτο τέρμα αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα. Όσον αφορά τα μετόπισθεν η ΑΕΚ κρατάει την εξαιρετική επέμβαση του Τσιντώτα σε κοντινό σουτ του Μίντο (81'). 

Οι συνθέσεις: 


Μπνέι Σακχνίν: Ματάν, Αλί, Αμπραχάμ, Σαρί, Βάντερσον, Χαλέντ, Ταμπί,Τζόναταν, Φιράς, Ζαγκούρι, Γκάουτσο 

Έπαιξαν και οι : Τομέρ, Ζομπί, Μαρούν, Αχμάντ, Σαμί, Χαμπ, Καλιμπάτ, Ράμπια, Σεμές,Οσάμα, Μίντο 

ΑΕΚ: Ανέστης (46’ Τσιντώτας), Γκάλο, Τσόσιτς (73’ Γιαννούτσος), Τσιγκρίνσκι (62’Μανωλάς), Βινίσιους, Αϊντάρεβιτς (73’ Σιμόες), Γαλανόπουλος (54’ Μπάμπης), Λάζαρος (46’ Βλαχομήτρος, 79’ Λιβάγια), Τρίστασον (62’Αντωνίου, 79’ Πατίτο), Κλωναρίδης (46’ Αλμέιδα), Γιακουμάκης (70’ Γιούσης) 

 

Πηγή: sport-fm.gr

 

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση