ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κάθε ματς και καλύτερη

Κάθε ματς και καλύτερη η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εξαιρετική για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, επικράτησε 3-1 της Μπάνικ Οστράβα και συνεχίζει να δείχνει πως είναι σε πολύ καλό δρόμο ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού ματς με την ΤΣΣΚΑ σε σχεδόν δύο εβδομάδες. Παρθενικό γκολ για τον Έλντερ Λόπες, που ήταν εξαιρετικός, σκόραραν και οι Μάνταλος-Αλμέιδα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να έχει πολλά κέφια και να κάνει φανταστικό παιχνίδι. Άρεσε ξανά ο Μπακάκης, σταθερότατος ο Τσόσιτς, ανεβαίνει και ο Λιβάγια, ο οποίος έχασε πέναλτι στο πρώτο μέρος! Στρωτό ποδόσφαιρο από τους «κιτρινόμαυρους» σε όλο το ματς, δημιούργησε πολλές τελικές (16), ενώ αν δεν ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο πορτιέρε της Μπάνικ, Σουστρ, το κοντέρ δεν θα είχε σταματήσει σε καμία περίπτωση στα τρία γκολ.

Έτσι ξεκίνησε η ΑΕΚ

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπακάκη, Τζανετόπουλο, Τσόσιτς, Λόπες να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον οι δύο χαφ, με τους Κλωναρίδη, Μάνταλο, Τρίστασον να είναι οι τρεις της μεσοεπιθετικής γραμμής πίσω από τον προωθημένο Λιβάγια.

Το ματς

Με σκοπό να πιέσει ψηλά και να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ. Πράγμα που κατάφερε αρκετές φορές, με τον Χιμένεθ να επιβραβεύει συνεχώς τους ποδοσφαιριστές του τόσο για την πίεση όσο και για την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε για την Μπάνικ Οστράβα στο 6’ αλλά η κεφαλιά του Γιακούμποφ πέρασε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία.

Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λιβάγια μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Σουστρ να διώχνει και στην επαναφορά να αρνείται το γκολ και στον Μάνταλο! Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, η Μπάνικ άνοιξε το σκορ. Οι Τσέχοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση, κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν έκανε φάουλ στον Στράνια, ο οποίος πάσαρε πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σασίνκα, με τον τελευταίο να γράφει το 1-0. Η απάντηση, όμως, της Ένωσης ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά μετά ο Έλντερ Λόπες με διαγώνιο σουτ, μετά από ασίστ του Μάνταλου ισοφάρισε το σκορ (1-1).

O Χιμένεθ άλλαξε τον Μάνταλο με τον Κλωναρίδη, περνώντας τον πρώτο στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε… παπάδες στην πλευρά με τον Έλντερ Λόπες. Οι δυο τους συνδυάστηκαν ακόμη μια φορά στο 32’ αλλά το σουτ του Πορτογάλου μπακ πέρασε λίγο άουτ και πέντε λεπτά μετά η Ένωση κέρδισε πέναλτι. Ο Μπακάκης έδωσε στον Τρίστασον, αυτός προσπάθησε με την μία να περάσει τον Σους αλλά ο τελευταίος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση, ωστόσο ο Λιβάγια έκανε κακή εκτέλεση, με τον Σουστρ να του αρνείται το παρθενικό του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα».

Ότι δεν κατάφερε να κάνει, πάντως, ο Λιβάγια από την άσπρη βούλα, το έκανε στο 41 ο Πέτρος Μάνταλος. Μετά από σέντρα του Αϊντάρεβιτς, οι αμυντικοί της Μπάνικ δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και την έστρωσαν στον Μάνταλο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα από το ύψος της μικρής περιοχής να διαμορφώσει το 2-1.

Ο Χιμένεθ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Τσιντώτα, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλο και Χριστοδουλόπολο, διατηρώντας την ίδια διάταξη. Η ΑΕΚ συνέχισε να βγάζει καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα δημιουργούσε φάσεις. Με την επανέναρξη η κεφαλιά του Λιβάγια μετά την σέντρα του -εξαιρετικού για ακόμη ένα φιλικό- Μπακάκη, πέρασε άουτ, ενώ στο 52ο λεπτό το σουτ του Μάνταλου έδιωξε δύσκολα ο Σουστρ.

Η ΑΕΚ έπαιζε πολύ από τα πλάγια, φορτώνοντας τις πλευρές με αρκετούς παίκτες και δημιουργούσε συνεχώς υπεραριθμία. Παράλληλα, όποτε ο Λιβάγια έβγαινε προς τα άκρα ώστε να σπάσει μπάλες και να βοηθήσει στην κυκλοφορία, κάποιος συμπαίκτης του έκλεινε προς τον άξονα για να καλύψει το «κενό» που άφηνε. Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις αρκετές αλλαγές που έγιναν σε όλο το δεύτερο μέρος δεν αποδιοργανώθηκαν και συνέχιζαν να παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο.

Στο 64’ ο Σουστρ έκανε ακόμη μία επέμβαση σε σουτ του Γαλανόπουλου, ενώ εννιά λεπτά μετά είπε «όχι» και στον Γιακουμάκη! Στο 79ο λεπτό, οι παίκτες του Χιμένεθ πίεσαν γι ακόμη μια φορά πολύ ψηλά, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε λάθος, με τον Γιακουμάκη να πέφτει στο έδαφος μετά από τράβηγμα και τον διαιτητή να δείχνει το πέναλτι (σε μια λανθασμένη απόφαση καθώς ήταν εκτός περιοχής). Ένα λεπτό μετά ο Αλμέιδα σκόραρε από την «άσπρη» βούλα, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα τη φετινή σεζόν και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (3-1).

Πηγή: sport-fm.gr

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση