ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για ΟΛΑ στον ΣΠΟΡ FM!

Μια συνέντευξη-ποταμό για όλα τα καυτά θέματα της ΑΕΚ παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Φιλοξενούμενος στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM, μίλησε για Αραούχο, Σκόκο, Champions League και την προηγούμενη θητεία του.

Αποκαλυπτικός και έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση για το παρόν, το μέλλον (αλλά και το παρελθόν) της ΑΕΚ εμφανίστηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μανόλο Χιμένεθ.

Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην «Ένωση», ο Ανδαλουσιανός ανακρίθηκε για περισσότερες από 2,5 ώρες στο στούντιο της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας.

Τοποθετήθηκε λοιπόν για όλα τα καυτά θέματα του συλλόγου: Από την προσπάθεια παραμονής του Αραούχο και το ενδεχόμενο απόκτησης του Σκόκο, μέχρι τις ανανεώσεις συμβολαίων, το Champions League, την ανάγκη δημιουργίας του νέου γηπέδου και ενδιαφέρουσες ιστορίες από την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στους Γιώργο Κοσμά, Βασίλη Βέργη και Γιώργο Τσακίρη

Για τον κόσμο της ΑΕΚ και την σχέση του με τους οπαδούς: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Η ΑΕΚ ήταν στην καρδιά μου και για αυτό επέστρεψα. Δεν ήταν μόνο δική μου η επιτυχία. Είναι επιτυχία όλων των παιδιών. Κάναμε μια μέγιστη προσπάθεια για να αλλάξουμε το κλίμα και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την προσπάθεια».

Για τις αλλαγές που έκανε στην ομάδα όταν ήρθε: «Πάντα λέω στις ομάδες μου ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα επάγγελμα με πλεονεκτήματα. Σαν παιδιά όλοι θέλουμε να γίνουμε ποδοσφαιριστές. Όσοι είχαμε την τύχη να το κάνουμε δουλειά μας, είμαστε σε ένα τομέα που πληρωνόμαστε για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Για αυτό τους είπα ότι έχουμε δύο επιλογές. Είτε να παίξουμε με χαρά και καλή διάθεση ή να είμαστε απογοητευμένοι και όλοι να μας κριτικάρουν. Ή θα παίζαμε για τη νίκη και την επιτυχία ή να πορευτούμε χωρίς διάθεση. Αυτοί ήταν οι δύο δρόμοι. Τους είπα να διαλέξουν και επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο των επιτυχιών».

Για τον προκάτοχό του, Ζοσέ Μοράις: «Ο κύριος Μοράις έχει έρθει σε επαφή μαζί μου. Μιλήσαμε φέτος δύο φορές και θέλω να τον ευχαριστήσω σαν άνθρωπο. Έχει και εκείνος περίοδο για την συμμετοχή μας στον τελικό, αφού ήταν αυτός που εξασφάλισε την πρόκριση. Πρέπει όλοι να έχουμε σεβασμό μεταξύ μας. Πρέπει να ξέρουμε ότι τα παιχνίδια τα χάνουν οι προπονητές και τα κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές. Απαιτείτε μεταξύ των προπονητών αλληλοσεβασμός και συνεργασία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κ. Μοράις έκανε ότι μπορούσε, αλλά τα παιχνίδια δεν εξελίσσονται όπως μπορεί να θέλει κάποιος».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχουν ένα μίτινγκ οι δικηγόροι μας. Πιστεύω ότι όταν δίνει το χέρι του ο ιδιοκτήτης της ομάδας το εννοεί όπως και εγώ. Έχουμε δώσει τα χέρια και υπάρχει συμφωνία μεταξύ μας. Έχουμε να λύσουμε δύο μικρά πραγματάκια, αλλά μικρή σημασία έχουν. Και εγώ και ο κ. Μελισσανίδης θέλουμε να συμφωνήσουμε και αυτό έχει σημασία».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει να μείνει για καιρό στην ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι σε όλο τον κόσμο αρέσει να αναγνωρίζεται η δουλειά του. Γεμίζει η καρδιά μου με τα καλά σχόλια των οπαδών της ΑΕΚ και παίρνω δύναμη για να γίνω καλύτερος. Βλέποντας αυτή την αναγνώριση, απαιτώ περισσότερα από τον εαυτό μου. Οι απαιτήσεις προς τον εαυτό μου είναι περισσότερες. Θα δουλέψουμε σκληρά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και δεσμεύομαι για αυτό όσο είμαι στην ΑΕΚ».

Για το τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο και την αγκαλιά με τον Αραούχο: «Η αλήθεια είναι ότι ανατριχιάζω αυτή τη στιγμή. Έχω ζήσει δύσκολα παιχνίδια, για παράδειγμα με τη Σεβίλλη, όπου ένα γκολ του Περότι 3’ πριν το ματς, μας έδωσε την πρόκριση. Μετά την πρώτη περίοδο στην ΑΕΚ, όταν ανέλαβα τη Σαραγόσα, ήμασταν πίσω 12 βαθμούς και κάναμε έναν φοβερό δεύτερο γύρο και στο τέλος σωθήκαμε. Αν ένας προπονητής, έχοντας ένα παιχνίδι μπροστά του και σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί, τότε δεν θα έχει αποτέλεσμα. Δεν απαγορεύω να υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη του άλλου παιχνιδιού, αλλά εγώ δεν θέλω να ξέρω».

Για το τι είπε στην αρχή στον Αραούχο: «Είχε πέντε μήνες, αρκετά δύσκολους μήνες. Κυρίως για τον ίδιο. Έκανε δύο λάθη τα οποία πλήρωσε στην Ισπανία. Όταν μίλησα μαζί του, του είπα ότι θα τον εμπιστευτώ, αλλά ότι δεν του επιτρέπω να κάνει άλλα λάθη. Η ΑΕΚ είναι ομάδα της καρδιάς, θα ανοίξει την καρδιά της να σε βάλει μέσα και να σου δείξει πόσο σημαντικός είσαι».

Για το αν μπορεί να κρατήσει τον Αραούχο η ΑΕΚ: «Θα ήταν ιδανικό, αλλά είναι πολύπλοκο. Ανήκει στη Λας Πάλμας και εκεί τον υπολογίζουν. Μετά από όλα αυτά που έδειξε στην ΑΕΚ, ο προπονητής της Λας Πάλμας θέλει να τον δει στην προετοιμασία και η όποια απόφαση θα παρθεί μετά την προετοιμασία και φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ομάδες στην Ισπανία που τον θέλουν. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει και αν όλα πάνε καλά, αντί για έναν επιθετικό θα έχουμε δύο καλούς επιθετικούς. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε».

Για τον Νάτσο Σκόκο: «Τον Σκόκο τον γνωρίζω πριν από έξι χρόνια. Ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης. Πρέπει να αποδείξει σε τι κατάσταση είναι και πιο είναι αυτή τη στιγμή του επίπεδο του. Θα πρέπει αυτό να το δούμε. Είτε είναι ένα τοπ όνομα, είτε είναι ένας παίκτης από τις ακαδημίες, για μένα είναι το ίδιο. Πρέπει να δω κάποια από τα τελευταία του παιχνίδια. Δεν μπορώ να έχω εικόνα με βάση τα παιχνίδια πριν από έξι χρόνια. Αν είναι σε καλή κατάσταση θα είναι ένας καλός παίκτης για την ΑΕΚ».

Για το τι θέλει ο Αραούχο: «Ο ίδιος θέλει να μείνει, αλλά ξέρει ότι πρέπει να γυρίσει γιατί τον θέλει η ομάδα του η Λας Πάλμας. Θα ήταν χαρούμενος αν επέστρεφε, αν δεν τον ήθελε η ομάδα. Αν υπάρξει πιθανότητα να επιστρέψει θα υπάρξει τον Αύγουστο. Περίπου στα μέσα Αυγούστου. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ ψάχνει έναν σημαντικό επιθετικό αυτή τη στιγμή. Για μένα δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν ο πρόεδρος καταφέρει και φέρει τον Αραούχο».

Για άλλες περιπτώσεις επιθετικών για την ΑΕΚ: «Υπάρχουν καλοί επιθετικοί που θα μπορούσαν να έρθουν στην ΑΕΚ. Το θέμα είναι ότι έχω στο μυαλό μου παίκτες που ψάχνουν άλλα πρωταθλήματα, σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία και αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας σε παίκτες που θα έχουν προβλήματα με την ομάδα ή τον προπονητή και να είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει αυτή η ευκαιρία. Πρέπει να την ψάξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ένας παίκτης μπορεί να έρθει είτε λόγο πρωταθλήματος, είτε λόγο χρημάτων».

Για άλλες περιπτώσεις επιθετικών για την ΑΕΚ: «Υπάρχουν καλοί επιθετικοί που θα μπορούσαν να έρθουν στην ΑΕΚ. Το θέμα είναι ότι έχω στο μυαλό μου παίκτες που ψάχνουν άλλα πρωταθλήματα, σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία και αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας σε παίκτες που θα έχουν προβλήματα με την ομάδα ή τον προπονητή και να είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει αυτή η ευκαιρία. Πρέπει να την ψάξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ένας παίκτης μπορεί να έρθει είτε λόγο πρωταθλήματος, είτε λόγο χρημάτων».

Για την Ελλάδα: «Μου αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και ο ελληνικός τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας των Ελλήνων μου αρέσει γιατί μοιάζει με τους Ανδαλουσιάνους».

Για τον Ρέγες: «Είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζω από τα 16 του. Μαζί μου έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλης. Έκανε σπουδαία καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και φυσικά δεν είναι ο Ρέγες που ήταν τότε, εκείνα τα χρόνια. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε ένα παίκτη μόνο για το όνομα που έχει, ή για να τον κάνουμε αφίσες και αυτοκόλλητα για τα παιδιά. Στην θέση του Ρέγες είναι ο Μάνταλος. Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά παίζει σε μια θέση που δεν χρειαζόμαστε παίκτη».

Για τους παίκτες των ακαδημιών και το ελληνικό στοιχείο: «Είναι σημαντικό το να προέρχεται κάποιος παίκτης από την ακαδημία της ομάδας. Γιατί μπορεί να έχει την ομάδα μέσα στην καρδιά του. Εμένα μου αρέσει να δουλεύω με παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας. Για 8 χρόνια ήμουν προπονητής στην ακαδημία της Σεβίλλης, έχω δουλέψει με μετέπειτα σπουδαίους παίκτες και χαίρομαι να τους βλέπω να διαπρέπουν αργότερα. Στα τελευταία παιχνίδια είμαι ικανοποιημένος γιατί μπορούσα και είχα επτά Έλληνες παίκτες στη βασική ενδεκάδα. Είπα και πριν ότι ταυτίζομαι με το ελληνικό στοιχείο και τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Οι Έλληνες παίκτες γίνονται καλύτεροι και σε νοοτροπία και σε ποιότητα. Θα ήμουν χαρούμενος να μείνουν όλοι οι Έλληνες που είναι τώρα στην ομάδα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα έρθουν τρεις – τέσσερις ποδοσφαιριστές από την ακαδημία. Όποιος δείξει διάθεση θα έχει την ευκαιρία του».

Σχολιάζοντας με χιούμορ τη σχέση του με τη μουσική: «Είμαι κακός όταν τραγουδάω. Μην με καλέσετε ποτέ σε καραόκε. Μου αρέσουν όλα τα ήδη. Ο Βασίλης Δημητριάδης είναι αυτός που μου μαθαίνει τα ελληνικά τραγούδια».

Για τον Βάργκας: «Ήταν το άλογο που είχα στη μάχη από τη μέρα που ήρθα. Τον έβαλα όσο μπορούσα. Αλλά από τον Ιανουάριο είχε το ένα του πόδι στην ΑΕΚ και το άλλο εκτός. Τελείωνε το συμβόλαιο του και άκουγε άλλες προτάσεις. Καταπληκτικός ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Αυτά έπρεπε να τα βάλει για να βοηθήσει την ΑΕΚ, αλλά κάποιες φορές το θέλω είναι πάνω από το μπορώ. Ήταν δύσκολο και για εκείνον και για μένα όλο αυτό. Όταν κάποιος και ειδικά μεγάλος παίκτης, δεν είναι συγκεντρωμένος, είναι δύσκολο για τον προπονητή. Ήθελε τον Γενάρη να φύγει γιατί τελείωνε το συμβόλαιο του. Μίλησα μαζί του και δεν έδειξε ενδιαφέρον, αλλά η ΑΕΚ έπρεπε να συνεχίσει. Η ΑΕΚ του έκανε πρόταση την οποία δεν την δέχθηκε ο παίκτης. Από τον Ιανουάριο και μετά, σκεφτόταν περισσότερο ότι τελείωνε το συμβόλαιο του και όχι να βοηθήσει την ομάδα. Θέλω να πω ότι δεν το θεωρώ κακή συμπεριφορά από μέρος του παίκτη. Πίστευε ότι δεν θα συνεχίσει μετά τη λήξη του συμβολαίου του και έδειχνε ότι δεν ήθελε να παίξει. Αυτό ήταν δύσκολο για τον προπονητή».

Για τον Πατίτο: «Του έγινε από την ΑΕΚ μια πρόταση που δεν δέχθηκε την δέχθηκε. Ούτε ο Βάργκας, ούτε ο Πατίτο δεν δέχθηκαν τη μείωση. Βάζεις μια τιμή, αν δεν πάρεις αυτά που ζητάς, μπορείς να φύγεις. Αυτό είναι θεμιτό. Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Από την άλλη και οι δύο είναι κατπληκτικά παιδιά και επαγγελματίες. Αλλά αυτοί που είναι τοπ σαν επαγγελματίες είναι ο Πέγχαρτ, ο Κολοβέτσιος και ο Ντίντακ. Και αυτών το συμβόλαιο τελείωνε, αλλά ποτέ δεν έδειξαν ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν. Μου έδειχνα συνέχεια ότι θέλουν να συνεχίσουν».

Για τον Αλμέιδα: «Ο Ούγκο έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, είναι ιδιοκτησία της ομάδας και πρέπει να τον φροντίσουμε. Είναι προφανές ότι δεν είναι σε φόρμα, επίσης είναι προφανές ότι όταν τραυματίζεται δεν μπορεί να επανέλθει γρήγορα, οπότε ο μόνος τρόπος να ξέρουμε αν μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον είναι να τον δούμε, για το αν μπορεί να μας βοηθήσει. Εννοώ, ότι ήθελα να τον αξιολογήσω στα play off. Ήταν δύσκολο αυτό και όχι εγωιστικό. Έχω δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που ήθελα να δω αν θα παίξουνε ή όχι. Θέλω να πω ότι πολλές φορές κάποια πράγματα ένας προπονητής δεν μπορεί να τα εξηγήσει στα Μέσα. Δεν ξέρω κανένα προπονητή που να θέλει να χάσει και για αυτό δεν βάζει τους καλύτερους που έχει στη διάθεση του. Μετά το ματς με τον Πανιώνιο, είχα με τον Αλμέιδα μια συνομιλία. Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα, είναι 32. Του είπα ότι θα πρέπει να έρθει στην προετοιμασία με όρεξη και με διάθεση όμοια με αυτή που είχε όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αυτό. Δεν είναι μόνο από την πλευρά της ΑΕΚ αυτό, αλλά και από τη δική του. Πρέπει όποιος είναι στην ΑΕΚ να έχει όρεξη και να είναι πεινασμένος. Αυτό πρέπει να μου το δείξει τόσο ο Γαλανόπουλος, όσο και ο Αλμέιδα».

Για το που θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί η ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούμε έναν αριστεροπόδαρο στόπερ. Είναι σημαντικό να ανανεωθεί ο Ντίντακ ή να βρούμε έναν αρ. μπακ καλύτερο από τον Ντίντακ και φυσικά χρειαζόμαστε και ένα εξτρέμ. Περιμένουμε την υπόθεση του Αραούχο για την ώρα, ενώ ο Πέκχαρτ είναι σε διαπραγματεύσεις και δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά σίγουρα θέλουμε έναν παίκτη με άλλα στοιχεία από αυτά του Πέκχαρτ και του Αλμέιδα. Ο Γιακουμάκης είναι ένας παίκτης με τα στοιχεία που θέλουμε για την επίθεση».

Για Ντίντακ, Κολοβέτσιο και Πέκχαρτ: «Θεωρώ ότι και οι τρεις μιλάνε με τη διοίκηση. Το θέμα με τον Κολοβέτσιο είναι να υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση, αφού υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν. Ζήτησα να μείνει ο Ντίντακ και υπάρχει επαφή με τον μάνατζερ του. Το προφίλ του Πέκχαρτ, του Αλμέιδα και του Γιακουμάκη, μας αναγκάζει να μην μείνουν και οι τρεις. Ένας από τους Πέγχαρτ ή Αλμέιδα θα πρέπει να αποχωρήσουν».

Για τον Αραβίδη: «Δεν έχω να πω κάτι κακό για τον Αραβίδη. Ότι μου έχει δείξει είναι θετικό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Αραβίδη, αλλά κάτι υπάρχει. Σε μένα έχει συμπεριφερθεί σαν μεγάλος αρχηγός και σαν καλός επαγγελματίας. Ότι μπορώ να πω είναι θετικό για τον Αραβίδη».

Για τους τερματοφύλακες: «Έχουμε δύο καταπληκτικούς τερματοφύλακες και ξέρω ότι θα έρθει και ακόμα ένας. Οπότε είμαι εντάξει όσον αφορά τη θέση».

Για την πρώτη θητεία του στην ΑΕΚ: «Στη δεύτερη περίοδο που είμαι στην ΑΕΚ, δουλεύω και πληρώνομαι. Τότε δούλευες και δεν πληρωνόσουν. Για να δείτε την κατάσταση στην ομάδα, θυμάμαι τότε, ήταν μια μέρα που φτάνω στα Σπάτα, βρίσκομαι με ένα άτομο και τον βλέπω να κοιμάται στα στρώματα στο γυμναστήριο. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί. Τον ρώτησα, τι κάνεις εκεί. Κύριε προπονητή είπε μένω εδώ για να κοιμάμαι. Δεν έχω λεφτά ούτε για βενζίνη για το αυτοκίνητο μου. Εμένα δεν με έδιωξε η ΑΕΚ. Απλά μου είπαν τότε ότι δεν μπορούσαν να με πληρώσουν και δεν με πλήρωσαν ποτέ. Το τεχνικό μου επιτελείο δούλεψε ένα χρόνο τσάμπα για την ΑΕΚ».

Για πιθανή πρόταση σε Γιόχανσον και Μάνταλο: «Είναι δύο σημαντικοί παίκτες. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι αγωνιστικά πρέπει να τους κρατήσουμε. Πάντα υπάρχει ένας όρος, μια ρήτρα, αν κάποιος το πληρώσει τότε κάποιος θα αποχωρήσει. Δεν θα είχα πρόβλημα αν έφευγαν και ερχόταν στη θέση του ο Μόντριτς ή ο Κρόος. Για μας όμως, σοβαρά τώρα, είναι σημαντικοί για τη νέα σεζόν. Θα μπορούσε ένας παίκτης να φύγει, αλλά θα πρέπει να έρθει κάποιος καλύτερος».

Για τον τελικό του Κυπέλλου και το γκολ του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές στο ποδόσφαιρο γινόμαστε εγωιστές και κοιτάμε το συμφέρον μας. Το μόνο που με πονάει από τον τελικό είναι ότι παίξαμε άσχημα. Αλλά με θυμώνει το να το πάρει μια ομάδα που δεν έπαιξε καλύτερα από εμάς. Και οι δύο παίξαμε άσχημα. Αλλά στο ποδόσφαιρο, ένα λάθος, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί αν επηρεάσει και να χάσεις έναν τελικό. Αν εγώ πάρω ένα τίτλο από ένα λάθος, δεν ξέρω τι θα έκανε, αλλά σίγουρα δεν θα χοροπηδούσα, ούτε θα πανηγύριζα. Δεν θα το γιόρταζα. Θέλω να πω αυτή τη στιγμή συγνώμη από τους διαιτητές του τελικού, γιατί ξέφυγα λίγο από τα όρια. Πάντα προσπαθούσα να το κάνω κόσμια, αλλά θα ήθελα ακόμα και έτσι να ζητήσω συγνώμη. Πάντα λέω ότι το να είσαι διαιτητής είναι δύσκολο επάγγελμα. Θέλω να τονίσω, ότι δεν το έχω ξεχάσει, αλλά έχω βάλει στην άκρη όσα έγιναν στον τελικό. Δεν λέω ότι ο ΠΑΟΚ δεν το άξιζε, αλλά το άξιζε όσο εμείς, όσο και ο Παναθηναϊκός. Ήταν δύσκολοι για τους διαιτητές και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου και αυτό το αξιολογώ, το πόσο δύσκολο είναι να είσαι διαιτητής. Κάποιες στιγμές πάντως μετά τον τελικό, έχασα την ψυχραιμία μου».

Για όσα έγιναν στο 6-0 με τον Ολυμπιακό το 2011 και το 0-4 με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ήταν οι δύο χειρότερες μέρες της ζωής μου. Απευθύνομαι σε αυτούς που θέλουν να καταλάβουν. Αυτές οι ήττες δεν προήλθαν από το αγωνιστικό κομμάτι. Όποιος θέλει ας το αντιληφθεί».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι μια πραγματικότητα το να μπορούμε να παίξουμε στο Τσάμπιον Λιγκ και δεν θα είναι εύκολα να περάσουμε τα προκριματικά. Αλλά αυτό που πρέπει να σκέφτεται ο κόσμος, είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το καταφέραμε μετά από μια σκληρή μάχη στα play offs. Μπορούμε να πούμε ότι παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν είναι απίθανο να μπούμε στους ομίλους και θα το παλέψουμε. Θα μπορούσαμε να παίξουμε με τη Σεβίλλη στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι να μην παίξουμε αντίπαλοι με τη Σεβίλλη. Θα ήθελα και οι δύο ομάδες να τα καταφέρουν».

Για το αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά: «Ο κ. Μελισσανίδης είναι άνθρωπος με φιλοδοξίες και το να έχει φιλοδοξίες και παίρνεις αποφάσεις τότε μπορείς να κατακτήσεις πράγματα. Μου είπε ότι πρέπει να παίξουμε. Μπορείς να χάσεις ή μπορείς να κερδίσεις, αλλά το παν είναι να προσπαθήσεις. Τα αποτελέσματα μετά από κάθε ματς είναι τρία. Το σημαντικό είναι η νίκη».

Για το ποια ατάκα του Μελισσανίδη έχει στο μυαλό του: «Μου είπε ότι θέλει να χτίσει ένα νέο γήπεδο και θέλει να χτίσει μια μεγάλη ΑΕΚ. Αυτό είναι η φιλοδοξία του. Πιστεύω ότι τη στιγμή που η ΑΕΚ θα έχει το γήπεδο της και δεν θα παίζει στο ψυχρό ΟΑΚΑ, θα έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν θα ήταν άσχημο να είμαι εγώ προπονητής στην «Αγιά Σοφιά». Σε αυτή τη φάση της ζωής μου κάπια πράγματα είναι πιο σημαντικά από τα χρήματα. Δεν πρέπει να χάνεις το όραμα που είχες όταν ήσουν νέος. Προς το παρόν αυτό το κάνω, οπότε αν κάποια στιγμή δεν είμαι χαρούμενος και δεν έχω όραμα, τότε θα αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Δύο ομάδες με κάνουν να αισθάνομαι πράγματα. Η Σεβίλλη και η ΑΕΚ».

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς: «Είναι δύσκολη περίοδος. Πάντα στοχεύουμε στο καλύτερο, αλλά στην πορεία βγαίνουν κάποια θέματα. Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή είναι σκληρή. Είναι ξεκάθαρο ότι αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και στο οικονομικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε όλα...».

Για τους Έλληνες παίκτες και το ρόστερ: «Μου αρέσουν πολλοί Έλληνες παίκτες. Έχω δει αρκετά παιχνίδια. Δεν μπορώ να πω ονόματα εξαιτίας του σεβασμού στις ομάδες που ανήκουν. Αλλά επειδή η ΑΕΚ είναι μια ελληνική ομάδα με ελληνικό στοιχείο, θα ήθελα να αποκτήσουμε και άλλους Έλληνες και αυτό το έχω πει στη διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να έχουμε 25 παίκτες το λιγότερο στο ρόστερ και κάποιες προσθήκες από τις ακαδημίες. Το να έχει ένα καλό ρόστερ σημαίνει να έχεις δύο παίκτες για μία θέση. Όχι τέσσερις για μία θέση».

Για τον Τσιγκρίνσκι: «Εξαιρετική συμπεριφορά. Εξαιρετικός επαγγελματίας. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ ήταν τραυματίας. Τον είδα να δουλεύει και να προσπαθεί καθημερινά για να επανέλθει και μετά από όλη αυτή την προσπάθεια που έκανε και επανήλθε, έπεσε και έσπασε το χέρι του στο πρώτο ματς της επιστροφής του. Ποτέ δεν στεναχωρείται. Πάντα δουλεύει για να γίνει καλύτερος. Καλό παιδί και καλός επαγγελματίας».

Για το ρόστερ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι ότι ο Μπακασέτας ή ο Μάνταλος παίζουν στα άκρα. Το πρόβλημα είναι ότι το ρόστερ πρέπει να είναι ισορροπημένο. Όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους τον Μέσι και τον Ρονάλντο, όλοι θα ήθελαν να έχουν μεγάλους επιθετικούς, αλλά θα πρέπει να χωρέσουν όλοι. Για μένα το λάθος στον προηγούμενο προγραμματισμό ήταν ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες για την ίδια θέση και κυρίως στη θέση του επιτελικού».

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι ένας μεγάλος τελικός. Εγώ πάντα λέω ότι στα προκριματικά είναι με το ποια ομάδα θα τύχεις να ξεκινήσεις. Τόσο στους "8" όσο και στους "4" υπάρχουν ομάδες που είναι πιθανό να κερδίσουν τον τελικό. Σε αυτό τον τελικό είναι οι δύο καλύτερες ομάδες. Αν η Ρεάλ μπορέσει να κρατήσει την κατοχή έχει πιθανότητες να κερδίσει. Αν δεν ολοκληρώσει με επιτυχία τις επιθέσεις της, είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί αντεπιθέσεις από τη Γιουβέντους. Στα στημένα και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές, κυρίως η Ρεάλ με τον Ράμος... και η Γιουβέντους είναι δυνατή στον «αέρα» και εκεί μπορεί να χτυπήσει. Σέβομαι και τις δύο ομάδες, αλλά θέλω να κερδίσει η Ρεάλ».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι προπονητές θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Μετά από 6 χρόνια, μετά την πρώτη μου εμπειρία στην Ελλάδα, παρά την κρίση, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει βελτιωθεί. Χαίρομαι για τον Βαλβέρδε και την Μπαρτσελόνα. Είναι φίλος μου, είναι εξαίρετος επαγγελματίας και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Έχει υποχρέωση να τα κερδίσει όλα και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για το πόσο σημαντικό για την ΑΕΚ είναι η συμμετοχή στους ομίλους: «Στόχος της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι το να μεγαλώσει. Το να μιλάμε για τίτλους και ομίλους είναι καλό, γιατί αυτό πρέπει να πιστεύουμε όλοι, αλλά δεν μπορούμε να πουλάμε φούμαρα και μετά να απογοητεύσουμε τον κόσμο. Αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και να παλεύουμε. Ο μόνος τρόπος για να κατακτήσεις όλους τους στόχους είναι να κοιτάς και κάθε παιχνίδι».

Για τις επαφές του στην Ισπανία: «Δουλεύουμε την πιθανότητα να ζητήσουμε κάποιον παίκτη από μεγάλη ομάδα. Το όνομα είναι μεγάλο και δύσκολο. Να σας εξηγήσω όμως. Όταν μια ομάδα έχει έναν υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, είναι δύσκολο να τον αφήσουν εκτός χώρας γιατί πρέπει να τον ελέγχουν. Απλά οι παίκτες που μας ενδιαφέρουν πολύ, είναι δύσκολο να έρθουν γιατί ανήκουν στην πρώτη ομάδα. Αν τους δώσουν δανεικούς, τότε παίρνουν από την άλλη ομάδα παίκτη. Αυτό τους διευκολύνει αρκετά...»

Καταλήγοντας, ο Χιμένεθ ανέφερε: «Το έχω πει... Υπάρχουν ομάδες που μπορώ να πάω να δουλέψω και υπάρχουν ομάδες που θέλω να πάω γιατί χαίρομαι να είμαι εκεί. Δένομαι με τις ομάδες... Εκεί που είμαι καλά, μένω χρόνια... Όπου πάω και μου αρέσει, θέλω να μείνω γιατί αυτό έχω μάθει στη ζωή μου.

Ελπίζω η "Αγιά Σοφιά" να γίνει γρήγορα... Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει το γήπεδο αυτό, ώστε ο ποδοσφαιριστής να μπαίνει μέσα και να αισθάνεται τι νιώθει ο κόσμος».

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση