ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Είσαι ένα ποτό… αλκοολούχο, Αραούχο-Αραούχο!

Τη μεγαλύτερη υπέρβαση από τη στιγμή της επιστροφής της δικαιούται να πανηγυρίζει η ΑΕΚ! 

Σαν αποτέλεσμα ποδοσφαιρικής… Θείας δίκης, η «Ένωση» έφερε τούμπα τον Πανιώνιο (2-1) και πήρε την πρώτη θέση των πλέι οφ (που αναμφίβολα άξιζε). 

Στο παιχνίδι που ενδέχεται να ήταν το τελευταίο του με τα κιτρινόμαυρα, ο Αραούχο μέθυσε τους φίλους της «Ένωσης» και με ένα γκολ αλά… Ντέμη, σφράγισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. 

Πιο ψυχωμένοι από ποτέ οι παίκτες του Χιμένεθ, δεν πτοήθηκαν από το προβάδισμα του Μασούρα (στο 21’), ούτε από την… ισοφάριση των αποβολών που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος (επτά λεπτά πριν το 64’ είχε αποβληθεί ο Μπεν) και κέρδισαν το δικαίωμα στο όνειρο του… σεντονιού. 

Το ματς 

Αποφασισμένη να δείξει από την αρχή ποιος θα ‘ναι το αφεντικό μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Κυκλοφορώντας σχετικά καλά την μπάλα και πιέζοντας ψηλά, η ομάδα του Χιμένεθ επεδίωξε να αιφνιδιάσει τον Πανιώνιο. Εκεί που άρχισε όμως να απειλεί (με άστοχο πλασέ του Χριστοδουλόπουλου και σουτ του Γαλανόπουλου που έβγαλε ο Γιαννιώτης) αναγκάστηκε να αλλάξει γρήγορα πλάνο: Όταν ο Αλμέιδα υπέστη (άλλον έναν) τραυματισμό και έδωσε τη θέση του στον Μπακασέτα. Αντί να αποδιοργανωθεί ωστόσο η επίθεση, αυτό συνέβη με την άμυνα. 

Στην πρώτη φορά λοιπόν που ο Πανιώνιος μπήκε στην περιοχή, τα μετόπισθεν των «κιτρινόμαυρων» πιάστηκαν σε ύπνο βαθύ. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Μασούρας, λέγοντας «ευχαριστώ» στην ασίστ του Μπεν και τινάζοντας (εντελώς αμαρκάριστος) τα δίχτυα του Ανέστη. Θα μπορούσαν, δε, τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα για την ΑΕΚ: Αν ο τερματοφύλακάς της δεν έβρισκε όσο χρειαζόταν την μπάλα σε σουτ του Μπεν για να τη διώξει σε κόρνερ. Φαίνεται όμως ότι αυτή η φάση αφύπνισε τους φιλοξενούμενους. Έστω και σπασμωδικά στην αρχή, τους ανάγκασε να βγουν μπροστά. Και εντέλει δικαιώθηκαν. 

Γιατί αρκούσε μια μόνο φορά να παίξουν σωστά το «1-2» οι Μάνταλος και Αραούχο, ώστε ο αρχηγός της «Ένωσης» να δώσει (με ψύχραιμο πλασέ) σύνθημα ανατροπής. Αυτή που θα μπορούσε να έχει έρθει σε χρόνο DT, αν ο Χριστοδουλόπουλος δεν γύριζε… ένα κλικ πιο δυνατά την μπάλα στον επερχόμενο Αραούχο. Ή αν το σουτ του Μπακασέτα από σέντρα του (εξαιρετικού) Αργεντινού δεν «ξεθύμαινε» πάνω σε σώματα πριν καταλήξει στα χέρια του Γιαννιώτη. 

Παρόλο που δεν το γύρισε αμέσως βέβαια, η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε. Μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Και από το πρώτο κιόλας λεπτό έκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του. Πάνω όμως που ο Μπεν της έκανε ένα απρόσμενο δώρο (παρεμποδίζοντας βολέ του Ανέστη και βλέποντας σωστά τη δεύτερη κίτρινη), η ομάδα του Χιμένεθ… το γύρισε πίσω. Γιατί μόλις επτά λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος κάτι είπε στον βοηθό (τουλάχιστον αυτό υπέδειξε εκείνος στον διαιτητή) και πήρε επίσης τον δρόμο για τ’ αποδυτήρια. 

Σαν να μην έφτανε δε αυτό, τα νέα που έρχονταν από την Τούμπα (με τον ΠΑΟΚ να ξαναπαίρνει προβάδισμα επί του Παναθηναϊκού) τη βύθιζαν ακόμα περισσότερο στην απελπισία. Και έκαναν τις μεγάλες ευκαιρίες του Αραούχο (κεφαλιά που απέκρουσε ο Γιαννιώτης και τετ-α-τετ που σπατάλησε αδικαιολόγητα ο Αργεντινός για την κλάση του) να μοιάζουν με άδοξο αντίο. Εκεί όμως που όλα έδειχναν μαύρα, ξαφνικά έγιναν… κιτρινόμαυρα! 

Γιατί σχεδόν την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός ισοφάριζε τον ΠΑΟΚ, ο Αραούχο θύμιζε (και κυριολεκτικά πλέον) Ντέμη. Έκανε την περίφημη ανάποδη κεφαλιά, που ήταν σήμα κατατεθέν του. Και έμελε ένα γκολ ολόιδιο μ’ αυτό στο θρυλικό 3-3 με τη Ρεάλ να υπογράψει την επιστροφή της ΑΕΚ στο Champions League. 

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78’ λ.τ. Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας (85’ Μαχμούτοβιτς), Γεσίλ (61’ Λάμπρου) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Αντωνιάδης, Σαββίδης, Βουκελάτος 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (85’ Βινίσιους), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Αλμέιδα (17’ λ.τ. Μπακασέτας) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Βλαχομήτρος 

www.sport-fm.gr

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X