ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η ΑΕΚ προσπαθεί να γίνει και πάλι… ΑΕΚάρα»

Στο πλάνο της ΑΕΚ για επιστροφή στην κορυφή αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα, τονίζοντας ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια. Αποθέωσε τον κόσμο της Ένωσης ο Βραζιλιάνος και εκθείασε τρεις παίκτες της.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα βρέθηκε στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή και παρακολούθησε από κοντά την ΑΕΚ (στο ματς με τον ΠΑΟΚ) ύστερα από καιρό, δείχνοντας το «δέσιμο» που έχει με την Ένωση.

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός των «κιτρινόμαυρων» χαρακτήρισε, μέσω της «Ώρας» σοβαρή την προσπάθεια που κάνει η πρώην ομάδα του για επιστροφή στην κορυφή και μίλησε για το πλάνο που ακολουθεί για να γίνει και πάλι… ΑΕΚάρα. «Έχει ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Αραούχο, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Τσιγκρίνσκι», σχολίασε ο τέως τεχνικός διευθυντής του ΑΠΟΕΛ και αποθέωσε τον κόσμο της Ένωσης.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την επίσκεψη του στην Ελλάδα: «Για εμένα είναι σημαντικά που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έχω πολλές στιγμές στο μυαλό μου που έχω ζήσει σε αυτό το γήπεδο, με την ΑΕΚ και τα συναισθήματα είναι μπορώ να πω ιδιαίτερα για εμένα. Έχω άλλωστε, ακόμα φίλους στην ομάδα. Όπως ο συμπαίκτης μου, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, που τώρα είναι τεχνικός διευθυντής. Αλλά και άλλους που είναι στις Ακαδημίες. Ήμουν στην Κύπρο και ήθελα να έρθω να δω ένα ματς της ΑΕΚ. Έτσι, ήρθαμε μαζί με τον Τόμας Κρίστιανσεν, τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ, να δούμε την ΑΕΚ από κοντά. Ήταν ευκαιρία αυτό για μένα και δεν ήθελα να τη χάσω».

-την εικόνα που έχει από την ΑΕΚ και τα όσα είδε από κοντά: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά, από τότε που ήμουν εγώ εδώ. Η ΑΕΚ προσπαθεί να επιστρέψει και να γίνει πάλι ΑΕΚάρα! Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και νομίζω πως κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά. Ίσως να στοίχισε φέτος αυτό που έγινε με τους προπονητές. Άλλαξε πολλούς σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπόρεσε να έχει μια ομοιογένεια και σταθερότητα. Όμως έχει ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Αραούχο, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Τσιγκρίνσκι. Νομίζω πως μπορεί να διεκδικήσει τον τελευταίο στόχο, την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, να γυρίσει ξανά στους ομίλους της Ευρώπης. Και ακόμα καλύτερα στο Champions League. Από όσα είδα, πιστεύω ότι το αξίζει. Είναι, ίσως, η καλύτερη ομάδα και παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματά της, δείχνει ικανή για περισσότερα πράγματα από τους αντιπάλους της».

-το τι χρειάζεται η ΑΕΚ ώστε να κάνει βήμα προς τα εμπρός και να πάρει το πρωτάθλημα: «Χρειάζεται αυτό που είπα πριν. Μια σταθερότητα. Ένα πλάνο που θα δουλεύει και θα στηριχθεί. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αλλά θέλει και ενίσχυση. Ποιοτική, ουσιαστική. Υπάρχει μια καλή βάση στην ομάδα, η ΑΕΚ έχει κάνει φέτος κάποια μεγάλα ματς, όμως δεν έχει διάρκεια και πιθανότατα το απαραίτητο βάθος στον πάγκο. Νομίζω αν κοιτάξει το καλοκαίρι να ενισχύσει τις θέσεις που πρέπει, με ποιοτικές λύσεις, μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλή δουλειά, ο φίλος μου, ο φίλος μου ο Ντάνιελ, αλλά νομίζω πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση και σίγουρα θα τα καταφέρει. Αρκεί να του δοθεί ο χρόνος και τα μέσα να δουλέψει όπως θέλει. Ο Ντάνιελ είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με εμπειρίες και διασυνδέσεις. Και πιστεύω πως μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΑΕΚ. Ειδικά τώρα, που υπάρχει μια πανίσχυρη διοίκηση, με όραμα για την ομάδα αλλά και σχέδια για νέο γήπεδο. Είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Παρ’ ότι έχω μάθει για έδρα το ΟΑΚΑ (σ.σ γέλια)».

-το αν έχει σκεφτεί τον εαυτό του να επιστρέφει στην ΑΕΚ: «Πάντα υπάρχει στην καρδιά μου η ΑΕΚ. Για να στο πω αλλιώς, εγώ είμαι κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ και η ΑΕΚ, κομμάτι της δικής μου. Υπάρχουν πολλά που θα με ενώνουν με αυτήν την ομάδα. Την αγάπησα την ΑΕΚ και πέρασα ωραία χρόνια εδώ. Χρόνια με επιτυχίες, με γκολ, με πολλές χαρές. Οπότε, γιατί όχι; Με συνδέουν πολλά με την ΑΕΚ και σήμερα που υπήρχε αυτή η ευκαιρία, ήθελα να έρθω να τη δω ξανά από κοντά. Να μπω ξανά στο ΟΑΚΑ. Μου ξυπνούν πολύ όμορφες και δυνατές αναμνήσεις».

-το ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις του από το ΟΑΚΑ: «Είναι πολλές. Κυρίως όμως θυμάμαι τον κόσμο. Ήταν… αφύσικο και για τα δεδομένα της Ελλάδας ακόμα, αυτό που γινόταν με τους φιλάθλους μας. Πολύς κόσμος στο γήπεδο, ωραία ατμόσφαιρα, δυνατός παλμός στην εξέδρα. Αυτά φτιάχνουν έναν ποδοσφαιριστή και τον κάνουν να δεθεί με μια ομάδα. Είναι φανταστικός ο κόσμος της ΑΕΚ και τον ξεχωρίζω πάντα, όποτε κι αν με ρωτήσουν. Είναι μοναδικοί και τους ευχαριστώ, για την αγάπη που μου έδειξαν και τη σχέση που αποκτήσαμε. Μακάρι, να μείνουν πάντα κοντά στην ΑΕΚ, στα καλά και τα άσχημα. Η ΑΕΚ τους χρειάζεται και εκείνοι της δίνουν δύναμη».

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση