ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήρε με τη μαγκιά της εκδίκηση

Τεράστιο «διπλό» για την ΑΕΚ στην Τούμπα. Η ομάδα του Χιμένεθ έδειξε τα δόντια της μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου και χάρη στη μεγάλη νίκη της με σκορ 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση των πλέι-οφ.

Ξεκίνημα φωτιά για την Ένωση. Οι κιτρινόμαυροι μασούσαν σίδερα, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10’ με τον Ντίντακ κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ακόμη κι όταν επιχείρησε να πιέσει δεν άγχωσε καθόλου τους απόλυτα συγκεντρωμένους παίκτες του Χιμένεθ, που μπήκαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ δεν αποσυντονίστηκε, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κίτσιου (76’) δεν απειλήθηκε καθόλου και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Χιμένεθ και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν έξαλλα μέσα στην Τούμπα.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
1.ΑΕΚ 3 (1-0)
2. ΠΑΟΚ 2 (0-1)
3, Παναθηναϊκός 2. (1-1)*
4. Πανιώνιος 1. (1-1)*

Το ματς:

Μόνο η ΑΕΚ υπήρχε στην Τούμπα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έκαναν φοβερή εκκίνηση στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά κι αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να βρει τρόπο αντίδρασης. Αφού προειδοποίησε με τον Λάζαρο (7’), η Ένωση έφτασε τελικά στο γκολ έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και ψύχραιμο τελείωμα του Ντίντακ ύστερα από υπέροχη κάθετη του Μάνταλου (10’). Το «σοκ» δεν ήταν αρκετό για να ξυπνήσει τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί κι άλλα γκολ αν ο Γλύκος δεν έβαζε «Stop» στο μπαράζ φάσεων των κιτρινόμαυρων.

Με μπροστάρη τον Μπίσεσβαρ, η ομάδα του Ίβιτς ανέβασε τις γραμμές της κι άρχισε να πιέζει ψηλά. Η Ένωση έχασε μέτρα στο γήπεδο, όμως η αλήθεια είναι πως δεν άφησε τον αντίπαλο να φτιάξει «καθαρή» ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ανέστη. Στο φινάλε του ημιχρόνου κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, γεγονός που βόλεψε τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πάγωσαν τον ρυθμό και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη.

Φάουλ-λάθος, φάουλ-λάθος. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στην Τούμπα. Αυτό φυσικά βόλεψε την ΑΕΚ που είχε το προβάδισμα και δεν είχε λόγο να «τρέξει». Από την μεριά του, ο ΠΑΟΚ που «καιγόταν» αδυνατούσε να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η Ένωση έψαχνε μια καλή αντεπίθεση για να «τελειώσει» το ματς.

Τα λεπτά περνούσαν και η εικόνα στο ματς δεν άλλαζε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κάθε φορά που πλησίαζε την μεγάλη περιοχή της Ένωσης μπλόκαρε και δεν μπορούσε να βρει με τίποτα κενό διάδρομο. Παράλληλα, η είσοδος του Αλμέιδα έδωσε «ανάσες» στους κιτρινόμαυρους, που με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κίτσιου ύστερα από άστοχη έξοδο του Ανέστη (76’) δεν απειλήθηκαν καθόλου και στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα το μεγάλο «διπλό».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (67’ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (58’ Ενρίκε), Πέλκας,Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Κάτσε, Ουάρντα, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (72΄ Μπακασέτας), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (61’ Αλμέιδα)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Πέκχαρτ

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Βοηθοί: Κ. Χάσαν (Ξάνθης), Α. Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Γήπεδο: Τούμπα

Πηγή: sport-fm.gr

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση